nastavitev prikaza časa

Vse kar morate vedeti o forumu

nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2018, 11:20

Nastavi si stvari takole:
for_nas.png

Potem boš točno vedel kdaj si do in kdaj si preko.

To so osebne nastavitve prikaza, vsak si jih nastavi sam. Forum na to nima vpliva. Najdeš jih v "Moja nadzorna plošča".
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35440
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7090 krat
Prejel zahvalo: 4360 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: L: Prenosnik HP Compaq 6720s

OdgovorNapisal/-a kobraN » 09 Sep 2018, 13:24

v moji nadzorni plošči je to kar si mi nalimal ti malce drugače.
Priponke
ččččč.JPG
Brane.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 790
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 210 krat
Prejel zahvalo: 116 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 59

Nastavitve prikaza časa prispevka

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2018, 13:33

Ker sem opazil, da imate nekateri še vedno težave z nastavitvami sem se odločil tole zapisati v ta del foruma.

Načeloma čas oddaje prispevka ni ravno hudo pomemben, razen v izjemnih primerih. Eden takih je licitacija. Tu je smiselno, da vidimo čas tudi v sekundah.
Zato, da se čas prikaže na tak način moramo spremeniti nastavitev prikaza. To naredimo tako da :

Moja nadzorna plošča -> Nastavitve foruma

Tu dobimo več različnih nastavitev. Zadnja opisuje format datuma :

Moj format datuma: Tu si izberemo "po meri"

Izbira povzroči, da se nam odpre še eno vnosno polje, ki se nahaja tik pod izbiro. Vanj vnesemo "d. M Y H:i:s"

Nič od tega ne bo delovalo, če pozabimo klikniti na gumbek Potrdi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35440
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7090 krat
Prejel zahvalo: 4360 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a kobraN » 09 Sep 2018, 13:43

V mojem ni sekund in ne gre aktivacija, se ne potrdi!
Brane.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 790
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 210 krat
Prejel zahvalo: 116 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 59

Re: Nastavitve prikaza časa prispevka

OdgovorNapisal/-a Iztok » 09 Sep 2018, 13:56

VolkD je napisal/-a:... Načeloma čas oddaje prispevka ni ravno hudo pomemben, razen v izjemnih primerih. Eden takih je licitacija. Tu je smiselno, da vidimo čas tudi v sekundah ...

Za najbolj pedantne in špotrnike so na voljo tudi tisočinke ... :D

Koda: Izberi vse
d M Y, H:i:s:u
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1975
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 493 krat
Prejel zahvalo: 405 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 80

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2018, 14:00

kobraN je napisal/-a:V mojem ni sekund in ne gre aktivacija, se ne potrdi!

VolkD je napisal/-a:Moj format datuma: Tu si izberemo "po meri"

Izbira povzroči, da se nam odpre še eno vnosno polje, ki se nahaja tik pod izbiro. Vanj vnesemo "d. M Y H:i:s"

Nič od tega ne bo delovalo, če pozabimo klikniti na gumbek Potrdi.

Ja v tisto spodnje polje vnesi novo vrednost! d. M Y H:i:s
Šele potem klikni na gumb potrdi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35440
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7090 krat
Prejel zahvalo: 4360 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a kobraN » 09 Sep 2018, 14:14

Vse sem storil kot si opisal pa vendarle ko potrdim vse obstane na tisti vrednosti ki je vnešena. enostavno se ne aktivira.
Priponke
Zajeta slikaxyc.JPG
Brane.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 790
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 210 krat
Prejel zahvalo: 116 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 59

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2018, 14:55

kobraN je napisal/-a:Vse sem storil kot si opisal pa vendarle ko potrdim vse obstane na tisti vrednosti ki je vnešena. enostavno se ne aktivira.
Seveda se da.
Meni je uspelo celo pri tebi! :mrgreen: Kar poglej, da je. Tudi sekunde se ti zdaj prikazujejo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35440
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7090 krat
Prejel zahvalo: 4360 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a DusanK » 09 Sep 2018, 16:33

kobraN je napisal/-a:Vse sem storil kot si opisal pa vendarle ko potrdim vse obstane na tisti vrednosti ki je vnešena. enostavno se ne aktivira.

Na tvoji sliki vidim, da si namesto niza črk (sintaksa) vpisal trenutni datum in čas.
V polje ne vpisuj trenutnega datuma/časa ampak niz naslednjih črk s presledki in ločili:
d. M Y, H:i:s
koda foruma bo sama poskrbela, da se bo potem v postu v napisani sintaksi "d. M Y, H:i:s" pojavil dan. nato prve 3 črke meseca, nato leto, sledi vejica in čas v urah:minutah:sek.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3140
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1000 krat
Prejel zahvalo: 1698 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2018, 16:51

Sem mu kar jaz nastavil, tako, da ne rabi nič več spreminjat.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35440
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7090 krat
Prejel zahvalo: 4360 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a kobraN » 09 Sep 2018, 17:38

Hvala obema za odgovor tebi Volk D pa še posebej za ureditev ure, res se morda vsega nisem naučil in niti ne vem zato pa je vaša pomoč še posebej dobrodošla.
Res lepa hvala za pomoč.
Lep pozdrav, Brane.
Brane.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 790
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 210 krat
Prejel zahvalo: 116 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 59

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a Cvetko » 15 Sep 2018, 18:26

Sem si tudi sam nastavil tole. Deluje, a me zanima kako natančna je ta ura s foruma.
Katero uro tole daje gor ? Uro na mojem računalniku zagotvo ne. A je to kakšna mednarodna ura ?
Cvetko
 
Prispevkov: 391
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:16
Zahvalil se je: 14 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a DusanK » 15 Sep 2018, 22:19

Mislim, da je server nastavljen na nek "internet time server".
Sam imam na XP in Win10 mašinah lepo vpisan Arnesov internetni časovni server (ntp1.arnes.si) in je vedno točna in enaka ura na vseh mašinah v moji mreži.
Ime ntp1.arnes.si vpišeš v nastavitvah za Datum/uro, zavihek Internetni čas ter odkljukaš "Sinhroniziraj z internetnim časovnim strežnikom".

NTP_Collage_Fotor.jpg
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3140
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1000 krat
Prejel zahvalo: 1698 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Sep 2018, 22:46

DusanK je napisal/-a:Mislim, da je server nastavljen na nek "internet time server".

Natančno tako. Server, ki skrbi za čas na našem forumu je europe.pool.ntp.org
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35440
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7090 krat
Prejel zahvalo: 4360 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a Cvetko » 15 Sep 2018, 23:45

Torej to pomeni, da če si jaz vpišem na svojem računalniku ta europe.pool.ntp.org, da bo moja ura tekla povsem enako z uro foruma. Tako bi torej lahko lovil do sekunde natančen čas pri licitacijah.
No nekaj razlike zaradi obedlave podatkov bo. Ampak načeloma se tudi to da upoštevat.
Cvetko
 
Prispevkov: 391
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:16
Zahvalil se je: 14 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 16 Sep 2018, 03:03

Vedno se lahko nekaj navadiš! Za tisočinke sekunde nisem vedel.
SamoBr
 
Prispevkov: 2798
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 129 krat
Prejel zahvalo: 251 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 48

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a s56rga » 17 Sep 2018, 14:33

Cvetko je napisal/-a:Torej to pomeni, da če si jaz vpišem na svojem računalniku ta europe.pool.ntp.org, da bo moja ura tekla povsem enako z uro foruma. Tako bi torej lahko lovil do sekunde natančen čas pri licitacijah.
No nekaj razlike zaradi obedlave podatkov bo. Ampak načeloma se tudi to da upoštevat.

Povsem enako ne.
Tukaj (Windows Time service) in tukaj boš našel razlog zakaj.
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 552
Pridružen: 12 Jan 2015, 17:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 84 krat
Prejel zahvalo: 190 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 205

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a gumby » 19 Sep 2018, 22:19

Kaj če ne bi lovili zadnje sekunde?
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2396
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 557 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a DusanK » 10 Jun 2019, 09:40

Na serverju (ali forumu) bo potrebno nastaviti pravilni čas, saj je eno uro zadaj za trenutnim časom!
Če nisi prijavljen kaže eno uro zadaj, če si prijavljen pa kaže pravilno, če le imaš v nadzorni plošči pred "letni čas/DST" kljukico.
Ura_forum.jpg
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3140
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1000 krat
Prejel zahvalo: 1698 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a forest70 » 10 Jun 2019, 13:40

Malo sem brskal po forumih izven Evrope.
Salamonova rešitev, nikjer ni prikazana ura foruma ....., šele ko se prijaviš.
Čas samih postov, pa je itak brez veze, če ne veš koliko je sploh ura.
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1915
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 388 krat
Prejel zahvalo: 416 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a s56rga » 10 Jun 2019, 13:52

Čas foruma, ko nisi prijavljen, naj bi kazal trenutni veljavni čas v Sloveniji. Tak je bil dogovor ko smo forum postavili.
Trenutna različica phpbb žal ne podpira avtomatskega sledenja časa, oziroma pri preklopu na poletni čas, je to potrebno opraviti ročno.
Na našem forumu sem v ta namen napisal skripto, katera popravi poletno/zimski čas uporabnikom ob samem prehodu nanj.
Podobna skripta pa skrbi za nastavitev samega phpbb foruma. Slednja se očitno ni izvedla in bom poskušal najti razlog.
DušanK, hvala za opozorilo.
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 552
Pridružen: 12 Jan 2015, 17:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 84 krat
Prejel zahvalo: 190 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 205

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a DusanK » 10 Jun 2019, 14:09

Hvala! Že deluje !
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3140
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1000 krat
Prejel zahvalo: 1698 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255


Vrni se na O forumu

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov