arksi je napisal/-a:Vidim, da ste radioamaterji spet opravili eno veliko delo..... A ste to premikali radioamtersko internetno omrežje?
Mogoče malo "čudna" vprašanja, pa vendar.
Me pa zanima kdo vse te naprave financira in izdeluje? A se vsa dela na radioamterskih postojankah naredite prostovoljno?
Konec koncev je potrebno plačati tudi električno energijo, ki napaja vse te naprave. Kdo to financira?
arksi je napisal/-a:Vidim, da ste radioamaterji spet opravili eno veliko delo..... A ste to premikali radioamtersko internetno omrežje?
Ni čudnih vprašanj, so le neodgovorjena in odgovorjena. Ti in ostali kar vprašajte, če bo v moči vam povemo.arksi je napisal/-a:Mogoče malo "čudna" vprašanja, pa vendar.
Izdelati jih moramo kar sami. Ni jih mogoče kupiti. No, vsaj v trgovini ne. Financiramo jih tudi sami. Konec koncev je to en tak hoby projekt, da se povežeš v svet preko nekega neodvisnega sistema.arksi je napisal/-a:Me pa zanima kdo vse te naprave financira in izdeluje?
Tako je. To je moj hobi ne razumem zakaj bi me zanj moral nekdo plačati.arksi je napisal/-a:A se vsa dela na radioamterskih postojankah naredite prostovoljno?
Ja to je pa vprašanje za milion ( no mogoče alo manj ) €. Na različnih postojankah je to rešeno na različen način. Tako vozljišče ne pokuri prav mnogo, a kljub temu pokuri. Je pa stvar dogovora. V Brkinih smo dolga leta imeli eno vozljišče na eni hiši, ki je služila kot svinjski hlev. Točno pod našo škatlo je bil kup svinjskega gnoja. Že res, da je bilo kake 7 m višinske razlike. Kolikor vem, za to energijo nismo plačali nič. Pa bi rade volje dal kak evro, da bi ta naša škatla bila kje drugje in ne ravno nad tistim kupom. Majička je potem letela kar proč, ker se tistega vonja ne znebiš niti s pranjem ne.arksi je napisal/-a:Konec koncev je potrebno plačati tudi električno energijo, ki napaja vse te naprave. Kdo to financira?
VolkD je napisal/-a:..........APRS recimo, pa še kaj bi se našlo.................
SATNC, EATNC-ji.....
arksi je napisal/-a:Kaj pa je pravzaprav APRS? Kolikor sem prebral naj bi se po radijski zvezi pošiljala lokacija nekega oddajnika. Ampak čem je to potrebno, kdo to uporablja?
SATNC, EATNC-ji.....
Še nekaj vprašanj okrog teh kratic.
Kolikor vem se tole uporablja za digitalni prenos podatkov (internet). Kdo sme te postaje uporabiti - samo radioamaterji ali tudi ostali "smrtniki"?
Glede na to, da je internet že skoraj povsod prisoten, me zanima, zakaj še eno omrežje za prenos interneta? Ali se mogoče še kaj drugega "pretaka" po teh digitalnih komunikacijah?
Vrni se na Radioamatersko packet radio omrežje
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost