Ne tole je povsem nov toner, le vsebina je drugačna. Ne gre se torej za refil.Cloud je napisal/-a:Problem pri "generičnih" tonerjih je ta, da so ponovno nafilani HP tonerji. HP tonerji pa imajo boben v tonerju, ki je seveda narejen toliko, da zdrži tistih nekaj tisoč printov za kolikor je namenjena kartuša.
VolkD je napisal/-a:No tu bi bilo bolje, če bi napisal izbira tonerja.
Pri tem projektu sem poskusil marsikaj in res se je zgodilo, da je moj originalni toner za HP1020 precej pri koncu.
Tako sem si privoščil nov - nadomestni toner. Oznaka na njem je:
Compatible Toner Cartridge, kot dodatek pa ima napisano še PREMIUM. Na embalaži to isto piše še v vsaj štirih jezikih, pa še fenix je narisan v krožcu. Dodana je tudi grožnja, da ga moram uporabiti pred novembrom 2016.
Celih 18€ me je prišel.
Hop v printer z njim,... na navaden papir dela povsem v redu. Na papir, ki je namenjen vezjem je pa katastrofa!
To katastrofo si lahko ogledate na sliki.
Pa se to ne zgodi vedno, ampak samo takrat, ko ne rabiš! Da bi prišel do te pokvarjene zadeve sem moral naprintati vezje trikrat. Odveč je povedati, da ko sem hotel naprintati zato, da bi delal vezje, je bilo kake 12 printov takih.
Poizkusil sem nastaviti drug tip papirja pred tiskanje,... in dobil občutek, da pomaga. No danes se je ta občutek povsem razblinil.
Zdaj me pa zanima, če ima kdo kakšno idejo kako le uporabiti ta toner, ki sicer dela v redu, če z njim uspem natisniti neoporečno vezje.
Mislim, da je tu vse novo in da je prah tisti, ki ne ustreza.Carko je napisal/-a:V najboljšem primeru je zamenjano ohišje (če se ga ne odpreti, brez da se uniči), sicer so vsi ostali deli razen prahu, vključno z bobnom, rabljeni, so pa očiščeni in po potrebi zamenjani (z drugimi rabljenimi).
VolkD je napisal/-a:Termotransfer; temperatura okrog 185 °C
...
No tole je pa presenetljivo dobro.
s54mtb je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Termotransfer; temperatura okrog 185 °C
...
No tole je pa presenetljivo dobro.
Na koncu potem pridemo spet na začetek
s54mtb je napisal/-a:Ce mi posljes papir in pdf ti sprintam na nekaj razlicnih tiskalnikih.
Videti je res odlično. No prosil bi te za to, da žrtvuješ en list papirja zame. Izpiši na papir s tem printerjem priloženo datoteko in mi tako potiskan papir pošlji na moj naslov. Bom potem naredil teste z vsemi znano dobrimi topili vključno z termo transfer metodo.SimonS je napisal/-a:Evo prvi test na tiskalniku minolta magiccolor 2590MF
To ni problem.SimonS je napisal/-a:Zmenjeno dobiš
Ampak printer mi ob strani dela črte, tako da pri testih računaj tudi na to.
Pravzaprav imaš prav. Pa še mnogo drugega dela imam.SamoBr je napisal/-a:Po moje se lahko kar nehaš igrat s tem.
Barvni laserci so novejša tehnologija kot črni in ima vsaka firma vsaj tri tehnologije. Po moje tudi oni raziskujejo tako kot ti. Če boš uspel s tem okijem potem to ne bo veljalo za noben drug tiskalnik. Torej škoda časa.
VolkD je napisal/-a:Papir ki je zapustil Samsung M2875 (Kroko) je imel kup "opeklin". Prave mehurje je naredil. Zakaj do tega pride ne vem. Bo moral kaj več raziskovati.
No Kroko je poslal več odtisov in nekateri so celo uporabni, zato bom naredil tudi test prenosa.
Vrni se na Izdelava tiskanega vezja v domači delavnici
Po forumu brska: kobranka in 0 gostov