Kroko je napisal/-a:Kolikor vidim se vsi prijavljamo za "osebne" postaje. Kaj pa oprema vrhov? Jaz bi "sponzoriral" opremo za na kakšen hrib. Po možnosti kaj kar lepo pokriva Ljubljano. Na primer Vrh Staneta Kosca in FE se lepo vidita.
Kroko je napisal/-a:Na primer Vrh Staneta Kosca in FE se lepo vidita.
borisz je napisal/-a:Tudi jaz bi kakšno postajo doniral za skupno dobro.
Prvo bi egoistično na lokacijo, ki bi mi omogočala dober sprejem. Tukaj bi mogoče Mare kaj predlagal.
Drugo pa za tja v Sloveniji kjer najbolj manjka.
jaz tega ne najdem na google maps. Lahko daš še v tej obliki ?S56FPW je napisal/-a:https://www.facebook.com/pages/Dom-radioamaterjev/115100608643890?sk=info&tab=page_info
tole je ena izmed boljsih lokacij za pokrivanje severnega dela Ljubljane
samo vprasanje ce je pri njih kaj interesa za NBP
Ja tam se boš moral pa potruditi, da postaviš vozljišče. Upam, da ti bo s54jp pomagal, ker je bližje tebi.Marholt je napisal/-a:Kako pa je kaj pokrit štajerski konec?
Obstaja kakšen zemljevid pokritosti?
s56rga je napisal/-a:Na Slavniku je načrtovana uporabniška vstopna točka za 70cm s prehodom na internet.
O linkih za naprej še nismo razmišljali.
jmivsek je napisal/-a:V planu je postavitev NBP vozlišča na Čaven (točneje na radioamatersko postojanko na Malem Modrasovcu), ki bo pokrivalo zgornjo Vipavsko dolino z 10Mb/s na 3,4GHz in bo na začetku lokalno sklenjen prek prehoda v Ajdovščini, kasneje pa je želja vklopiti se še v ostalo NBP omrežje.
borisz je napisal/-a:Tudi za tiskana vezja imam zelo kvaliteten in poceni vir.
s54mtb je napisal/-a:borisz je napisal/-a:Tudi za tiskana vezja imam zelo kvaliteten in poceni vir.
Samo da ne bo poceni na koncu drago zaradi epsilona.
Ne drži. Tudi postaje narejene na tiskaninah za 70 cm že čutijo povečane izgube, če je recimo tiskanina narejena na 1,5mm namesto na 1 ali celo na 0,8. Pozna se tako pri izhodni moči, kot pri občutljivosti sprejemnika.jmivsek je napisal/-a:Po mojih izkušnjah tiskanine za 70cm postajo niso 'občutljive' ne na debelino ne na vrsto FR4 materiala.
S56FPW je napisal/-a:A kdo kaj ve kaj je z vozliščem na MRZLICI
včasih je bil gor SV
Če se boš kaj potrudil v tej smeri bo sigurno gor.TilenS je napisal/-a:Ja če bo zdaj gor NBP bo lahko med drugimi služil tudi meni
s54jp je napisal/-a:S56FPW je napisal/-a:A kdo kaj ve kaj je z vozliščem na MRZLICI
včasih je bil gor SV
Ni ga več gor.
Zgodbo za kaj ne, ti lahko pove Tilen.
Nekaj so se kregali (v klubu) okrog porabe elektrike (in samega namena komu sploh služi).
s56ct je napisal/-a: Pozdravljeni,
Tilen iz Sevnice, radioamater, skrbnik nekaj radioamaterskih repetitorjev. Zanima me predvsem radiotehnika.
VolkD je napisal/-a: Če se boš kaj potrudil v tej smeri bo sigurno gor.
TilenS je napisal/-a: Ja če bo zdaj gor NBP bo lahko med drugimi služil tudi meni![]()
Marholt je napisal/-a:Kako pa je kaj pokrit štajerski konec?
Obstaja kakšen zemljevid pokritosti?
Žal nimam več. Iščem TUF-1, da preizkusim kako deluje. Če bo v redu gremo v naročilo.S56FPW je napisal/-a: Darko ali se morda v tvojem skladišču valja kak odvečen TUF-860?
S56FPW je napisal/-a:... s TNCji na 2 Mbps pa je imel Ivo težave tako, da smo zaenkrat na hribu pustili NBP na 2 kanalih in na 1.2Mbps. Upam, da Ivo najde vzrok kaj ga jezi na 2 Mbps in da bomo čimprej lahko odnesli na hrib še drugo škatlo z 2 Mbps kanali. Jutri je v Postojni delavnica,....
VolkD je napisal/-a:Žal nimam več. Iščem TUF-1, da preizkusim kako deluje. Če bo v redu gremo v naročilo.S56FPW je napisal/-a: Darko ali se morda v tvojem skladišču valja kak odvečen TUF-860?
Vrni se na Radioamatersko packet radio omrežje
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov