mkII skupinski projekt - prijave

Skupne nabave in projekti

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Maj 2013, 22:10

Hitro vprašanje.

Ko odprete "Device Programming" v Atmel studiu in se "povežete" na nek uC (recimo atmega328), kakšno napetost vam pokaže v oknu pod "Target Voltage"? Meni recimo ves čas prikazuje 3.3V, tudi če je na napajalni napetosti 5V.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1335
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 178 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a gumby » 08 Jun 2013, 22:08

xsyt je napisal/-a:Ima še kdo takšne težave?

edit; sem na strani od LUFA našel zadnji FW, ga skompajlal in naložil ampak je še vedno 1.14, in me ne spusti skozi... [-o<

edit2: rešil z uninstallom AVR studio 6.1 in instalacijo 6.0 SP2 (ta zahteva 1.14FW)

Meni tudi ni uspelo usposobit na 6.1. Sem probal verzije 1.14, 1.15 in 1.16, pa sploh ni prepoznalo programatorja v nobenem primeru. ](*,)
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1986
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 89 krat
Prejel zahvalo: 433 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Jun 2013, 10:34

Mar to pomeni da so spet kaj vgradili, da ne prepozna klonov? Kot kaže bo treba ostat pri verziji 6.0...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Silvo » 09 Jun 2013, 10:53

Meni dela normalno.

Verzija:
Slika
Connect:
Slika
Silvo
 
Prispevkov: 212
Pridružen: 16 Jan 2015, 15:16
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a gumby » 09 Jun 2013, 11:45

Sedaj meni tudi dela... zbrisal sem 6.0 in 6.1, dal nazaj 6.1 in v programator spekel verzijo 1.16.
Ne me spraševat, kaj je bilo narobe, ker ne vem... :D
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1986
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 89 krat
Prejel zahvalo: 433 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Jun 2013, 11:58

Hm...meni pa zdajle ni čisto jasno, kje za vraga vi najdete vse te verzije FW? Na LUFA strani je samo tista zip datoteka, kjer je zadnja verzija notri....
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a gumby » 09 Jun 2013, 12:02

Tule... isto velja za 1.16
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1986
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 89 krat
Prejel zahvalo: 433 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Jun 2013, 12:30

Ahaaa... Torej samo spremeniš tisto številko in compile, zato da se popravi verzija, sam program (FW) pa se v bistvu ne spreminja...
Hvala!

EDIT: DELA! verzija 1.16 na studiu 6.1.

Gumby, še enkrat hvala za informacije!
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Majci » 11 Jun 2013, 20:03

A bo še kakšno skupinsko naročanje kit kompletov?
Majci
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 11 Jun 2013, 20:20

protoncek je napisal/-a:Ahaaa... Torej samo spremeniš tisto številko in compile, zato da se popravi verzija, sam program (FW) pa se v bistvu ne spreminja...
Hvala!

EDIT: DELA! verzija 1.16 na studiu 6.1.

Gumby, še enkrat hvala za informacije!


Lahko prosim naložiš .hex file? :)
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1335
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 178 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 11 Jun 2013, 22:02

Evo verzija 1.16...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 12 Jun 2013, 01:17

protoncek je napisal/-a:Evo verzija 1.16...


Hvala lepa!
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1335
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 178 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a xsyt » 29 Avg 2013, 01:47

Še v1.17 za zadnji AVR Studio.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
xsyt
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a drakslar » 29 Avg 2013, 11:04

Vam sedaj dela? Ker meni še vedno ne, tudi novega FW ne morem naložit ](*,)
Uporabniški avatar
drakslar
 
Prispevkov: 73
Pridružen: 23 Jan 2015, 12:50
Kraj: Šenčur
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 29 Avg 2013, 11:08

Naložiti ga je treba na klasičen način. Meni vedno ob nalaganju FW izbriše bootloader in se s tem sploh ne za=bawam več. Vsi pini za ISP programiranje so na konektorju za programiranje (samo po načrtu je treba it), samo reset , tega pa začasno pritisneš zraven, pa je.
Se mi zdi da ob programiranju programator izbriše CEL čip z bootloaderjem vred. Torej bi moral ali najti rešitev, kako izbrisati samo application del ali pa vsakič sproti v zgoraj objavljen FW vdelati še bootloader...
Zadnjič spremenil Protoncek, dne 29 Avg 2013, 21:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 29 Avg 2013, 11:13

Dela brezhibno.

Flip in enostavno nov fw naložil gor preko USB-ja.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1335
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 178 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 13 Jan 2014, 19:34

Uspel sem skurit GTL2003 na programatorju MKII...za "tolažbo": zraven je odletela tudi xmega128...](*,)

ima kdo kakšnega viška za prodat ali mogoče lahko kdo naroči ? Kot vidim naj bi ga imel tako farnell kot mouser, ampak za 73 centov ne bi šel ravno sam naročat na farnell...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 13 Jan 2014, 19:37

Mogoče nanoelektronika. Tam sem ga jaz dobil.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1335
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 178 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 13 Jan 2014, 20:20

Super, sicer piše da ni zaloge, ampak jih povprašam. Hvala za informacijo.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a xsyt » 13 Jan 2014, 21:20

Preko nanoelektronike lahko naročiš iz farnella. Lahko ti tudi jaz prevzamem in vržem v kuverto, ker grem vsak dan mimo.
xsyt
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 13 Jan 2014, 21:35

Ja, sem jim poslal vprašanje. Bom videl, kaj bo. Sicer zadnjič, ko sem naročil xmege pri njih so mi poslali na dom in računali samo poštnino iz farnella do slovenije. Če pa bo drugače, se pa slišiva, hvala za ponudbo!
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a DomenV » 13 Jan 2014, 22:40

Tudi Just naroča pri Farnellu in Mouser-ju.
lp, D
Uporabniški avatar
DomenV
 
Prispevkov: 285
Pridružen: 18 Jan 2015, 23:38
Kraj: Ljubljana, Trbovlje, Ivančna Gorica
Zahvalil se je: 35 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 11

OdgovorNapisal/-a s59ma » 13 Jan 2014, 23:34

protoncek je napisal/-a:...ampak za 73 centov ne bi šel ravno sam naročat na farnell...

Farnellovo robo naroči enostavno v ICju. So sicer malenkost dražji kot Farnell, ampak ne boš plačal nobene poštnine in končni rezultat bo cenejši nakup, kot direktno na Farnellu.
s59ma
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a Neznanec » 14 Jan 2014, 09:13

Jaz vzamem vse pri nanoelektroniki, česa pa nimajo pa naročijo in drug dan dobim, plačam pa ceno ki je na farnell-u in nič drugega :)
Neznanec
 
Prispevkov: 121
Pridružen: 09 Feb 2015, 16:29
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Jan 2014, 17:40

Točno. Sem dobil odgovor iz nanoelektronike in pravijo da je cena farnell plus ddv, tako da sem kar naročil. Itak sem naročil par kosov, tako da če bo kdo rabil, lahko reče...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Majci » 28 Jan 2014, 21:45

protoncek je napisal/-a:Naložiti ga je treba na klasičen način. Meni vedno ob nalaganju FW izbriše bootloader in se s tem sploh ne za=bawam več. Vsi pini za ISP programiranje so na konektorju za programiranje (samo po načrtu je treba it), samo reset , tega pa začasno pritisneš zraven, pa je.


A ne poteka nalaganje bootloaderja preko usbja, s programom Flip?

Meni v tem primernu napiše napako (glej sliko). Druga slika je pa kako AVR Studio 5 zazna programator, z njim pa nemorem nič narediti ker napiše da se ne more povezati s njim.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Majci
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Jan 2014, 22:02

Si dal HWB pin na programatorju na maso in zraven stisnil reset pin na maso?

Pri tem se postavi programator v stanje "bootloader" kjer lahko operiraš z flipom :)

Razen, če ti ga je pobrisalo.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1335
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 178 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 28 Jan 2014, 22:06

Kot sem rekel... Meni je VEDNO pobrisal bootloader inse s tem flipom ne =bem več. Sprogramiram preko ISP, pa je. Po moje bi moral klasični program nekako združit z bootloaderjem in potem to naložit...

glede druge slike---saj na MKII ni can128 kontroler...?
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Majci » 28 Jan 2014, 22:14

NE ne, tistega nisem sam izbral, s to sliko sem hotel pokazat kaj mi napiše pod najden programator, tiste številke v drugi vrstici, ki jih verjetno nebi smelo?
Programiranje preko ISPja, to pomeni da potrebujem še en programator in naložim bootloader preko pinov MISO, MOSI.... ?
Majci
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Jan 2014, 22:16

Tiste številke niso nobena napaka. Kar naj bodo tam.
Posodobi atmel studio na 6.1.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1335
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 178 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Majci » 28 Jan 2014, 22:16

tilz0R je napisal/-a:Si dal HWB pin na programatorju na maso in zraven stisnil reset pin na maso?

Pri tem se postavi programator v stanje "bootloader" kjer lahko operiraš z flipom :)

Razen, če ti ga je pobrisalo.


A je to tisto ki piše v reviji elektronik da za nalaganje bootloaderja potrebuješ "upor 0 ohm" se pravi mostiček na R9 ?
Majci
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Jan 2014, 22:18

Majci je napisal/-a:A je to tisto ki piše v reviji elektronik da za nalaganje bootloaderja potrebuješ "upor 0 ohm" se pravi mostiček na R9 ?


Točno tako. V ta namen imam jaz na mestu 0R0 upora kar 2x1 pinheader, tako da ko je potrebna posodobitev samo gor skupaj staknem in dela.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1335
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 178 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Majci » 28 Jan 2014, 22:20

Ok, zdaj pa še enkrat če prav razumem. Na mestu R9 naredim mostiček, ki more biti tekom nalaganja sklenjen? in potem bom lahko s AVR Studio 6.1 naložil hex file?
Majci
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Jan 2014, 22:24

Majci je napisal/-a:Ok, zdaj pa še enkrat če prav razumem. Na mestu R9 naredim mostiček, ki more biti tekom nalaganja sklenjen? in potem bom lahko s AVR Studio 6.1 naložil hex file?


Ne.
V reviji so navodila, kako se spravi uC v način nalaganja preko Flip-a, torej v "bootloader" način.

Naložiš .hex datoteko in stvar mora da dela.
Seveda, potrebuješ pa najnovenjši AS 6.1, ki podpira ta software za uC (mislim, da je software 1.16 trenutno za programator).

Po tem bi se moral povezat AS z programatorjem.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1335
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 178 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a dkone » 05 Feb 2014, 23:59

A je mogoče še kakšen programator na voljo?
dkone
 
Prispevkov: 87
Pridružen: 19 Jan 2015, 00:19
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 20 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a gumby » 06 Feb 2014, 00:20

Kompletov ni več, lahko si pa ga sam narediš... tiskana vezja so še na voljo, ostalo pač nabereš.
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1986
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 89 krat
Prejel zahvalo: 433 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a dkone » 06 Feb 2014, 10:01

Super.

Komu javim za tiskana vezja? Sicer bi rabil dva kosa.
dkone
 
Prispevkov: 87
Pridružen: 19 Jan 2015, 00:19
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 20 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a Neznanec » 06 Feb 2014, 10:37

Neznanec
 
Prispevkov: 121
Pridružen: 09 Feb 2015, 16:29
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

OdgovorNapisal/-a dkone » 21 Avg 2014, 00:08

Pozdravljeni,

Igram se z programatorjem. Uspel sem ga sprogramirati, AVR Studio 6.2 ga lepo zazna, ko pa pritisnem na Read Device signature, pa javi napako(glej pripono). Nikjer nisem zasledil te napake na forumu. Se mogoče komu sanja kaj bi bilo lahko narobe? Firmware imam 1.17. Imam dva taka programatorja in oba enako javljata napake. Ko hočem prebrati Target napetost, pa lepo steče komunikacija me PC in programatorjem.

lp
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
dkone
 
Prispevkov: 87
Pridružen: 19 Jan 2015, 00:19
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 20 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 21 Avg 2014, 06:12

Hja, ne morem reči da je ista napaka, ampak sem imel podobne težave (sem jamral v drugi temi). Na kratko: eden mi je poznal samo tiny in mego, drugi pa samo xmego. Ko sem pri obeh zamenjal GTL čipa, mi zdaj oba delata povsod.
Kot kaže so tile GTL čipi kar občutljivi...ni mi jasno, kako sem lahko oba skuril...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a dkone » 25 Avg 2014, 16:04

Zamenjal GTL-a, in napaka je še zmeraj ista. A so mogoče kakšne posebne nastavitve še kje ?
dkone
 
Prispevkov: 87
Pridružen: 19 Jan 2015, 00:19
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 20 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a Davorin » 06 Sep 2014, 23:49

Ali mogoče obstaja več vrst 90USB162-16AU. Tisti, kateri imajo ob nakupu naložen bootloader ter tisti, ki ga nimajo. Razlika je razvidna iz slike. Pri tistem iz Ebaya se ob priklopu na USB ne zgodi nič.
Še rešitev. Prispajkati je potrebno žice na ISP ter naložiti bootloader objavljen par strani nazaj v tej temi. Fuse bite sprogramirati po sliki. Kratkostičiti upor R9. Priklop na USB ter s Flip-om vpisati AVRISP-MKII_v17.rar. Pri meni je potrebno po priklopu na USB še enkrat narediti reset uc-ja, drugače ga Flip ni odpru.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Davorin
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 18 Jan 2015, 02:37
Zahvalil se je: 8 krat
Prejel zahvalo: 21 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 5

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 07 Sep 2014, 09:18

Jaz sem, kot sem že omenil, davno obupal nad njegovim bootloaderjem.

itak so vsi kontakti za ISP razen reseta na voljo na zunanjem konektorju. Za reset sem si pa naredil luknjico v ohišju in samo vtaknem pin vanjo in je. Saj ne spreminjaš pogosto FWja...

Ne vem, po moje bi moral FW nekako združiti z bootloaderjem ter šele potem naložit...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a gumby » 28 Okt 2014, 20:19

Aje še komu crknil programator s posodobitvijo studia?

Atmel Studio 6 (Version: 6.2.1502 - Service Pack 1)
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1986
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 89 krat
Prejel zahvalo: 433 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a gumby » 13 Dec 2014, 22:11

Tale FW deluje z studio 6.2

Retorično vprašanje: kdaj se bo Atmel nehal streljat v nogo? ](*,)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1986
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 89 krat
Prejel zahvalo: 433 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 13 Dec 2014, 22:26

A je spet treba zamenjat verzijo na programatorju, kajne? Jaz sploh še nisem posodabljal studia...
Mogoče Se atmel na lepši način kot FTDI poskuša znebiti "ilegalnih" kopij...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 30 Avg 2015, 22:01

Na poletni šoli Mašun 2015 smo izdelali 14 programatorjev. Za programiranje smo namestili zadnjo "evaluation" verzijo CVAVR in AVR Studio. Žal sem se pri prenašanju namestitve za AVR studio zmotil in prenesel le "Atmel Studio 6.2 sp2 (build 1563) Installer" (560 MB), ki je bil brez .NET, prava verzija za PC brez internetne povezave bi bila "Atmel Studio 6.2 sp2 (build 1563) Installer – with .NET" (775MB).

Po namestitvi so se pričele težave s povezovanjem. Programator je sistem sicer zaznal in namestil "Jungo" LibUSB gonilnike, vendar ti niso bili pravi. Ob zagonu pogovornega okna programatorja v AVR Studiu je prišlo do napake in v oknu za izbiro programatorja se je izppisalo "AVRISP MKII - Disconnected". Da smo usposobili celotno verigo od izvorne kode v CVAVR do delujočega programa v AVR je bilo potrebo nekaj dodatnih korakov. Spodnji recept zannesljivo deluje na WIN7, 64 bit.

1. Priklopi MKII programator, da se pojavi med priključenimi napravami
2. Odstrani MKII klon s pomočjo device managerja. Odstrani tudi gonilnike (obkljukaj "Delete driver"). Nahaja se (najverjetneje) v zavihku Jungo...
3. Odklopi in nazaj priklopi programator, preskoči windows update iskanje gonilnikov. V device managerju se programator spet pojavi, vendar ima klicajček.
4. Zaženi naslednja dva ukaza kot administrator v konzoli:
Koda: Izberi vse
bcdedit -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING ON

5. Posodobi gonilnike za MKII klon s pomočjo gonilnikov v priloženi datoteki. Notri je tudi "INF Wizard", ki omogoča pripravo .inf datoteke za primer drugih kombinacij OS.


Restart ni bil potreben, zadeva je delovala iz prve.
s54mtb
 
Prispevkov: 7580
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 978 krat
Prejel zahvalo: 2414 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 30 Avg 2015, 22:39

Tule je tema, na katero je spomnil jvolk. V temi zasledimo, da gre tudi s pomočjo ZADIG, ki je nekaterim poznan pri inštalaciji RTLSDR, poskrbi pa za ustrezno zamenjavo libusb gonilnikov s pomočjo samo enega klika ("pritiskom na dugme posve automatski", kot bi nekoč dejali).
s54mtb
 
Prispevkov: 7580
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 978 krat
Prejel zahvalo: 2414 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a s54jp » 13 Jan 2016, 17:39

Spet težave.

MKII mi deluje na WIN-XP - jih (tam je bilo najmanj težav z njim pri instalaciji) potem sem ga poskusil instalirati na mašini WIN-7/64 in po nekakšnih porodnih mukah je končno ratalo (že kar nekaj časa nazaj).

Sedaj pa to poskušam narediti na WIN-8.1 in mi nikakor ne uspe. Ne najdem tistega Jungo driverja.
Ima kdo kakšne izkušnje z win8?

Na drugi slikici je okno z vrsto naprav in med njimi ni Jungo driverja.( kam on spada)

Flip, Avr Studio in Java so naloženi, manjka še kaj?

Avr Studio deluje z STK500.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
s54jp
 
Prispevkov: 655
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: JN76NI
Zahvalil se je: 170 krat
Prejel zahvalo: 191 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 38

Re: mkII skupinski projekt - prijave

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 13 Jan 2016, 20:36

Kateri studio imaš pa naložen ? Sedmico? To sem jaz naložil in mi ravno tako ni prepoznal njihovega originalnega AVRISP MKII programatorja...zadeva je posledično letela dol hitreje, kot je prišla gor. Že 6.1 mi je nekaj štekal, zato imam jaz zdaj 6.0 gor, itak ga rabim samo za programiranje...
Je pa zanimivo, oz. sramotno, da dajo v javnost tako polovično narejen program.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2603
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 209 krat
Prejel zahvalo: 239 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Skupinske nabave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov