aleslesjak je napisal/-a:Baker očistim za acetonom, vendar ga z ničimer niti ne spoliram ali obrusim. Se mi je korak zdel nepotreben, dokler ne dobim vsaj približno spodobnih prenosov.
Ja če ni čisto se ne prime. Pod čisto ne mislim čisto na oko ampak kemično čisto. Očiščeno z nitro ni dobro, ker nitro vsebuje maščobne dele. Od mnogo razno raznih čiščenj se mi je najbolj obneslo mehansko čiščenje.
aleslesjak je napisal/-a:Mešanico sem naredil točno po receptu, samo vrstni red ni bil enak. Najprej sem dal olje, nato bencin in na koncu alkohol. Mogoče to ni pomembno?
Ne ni pomembno. Jaz dam v valj najprej bencin, nato dolijem olje. To zlijem v stekleničko. Nato merim še isopropanil.
Razlog je v tem, da imam tak valj, ki težko meri 5 ali manj enot. Pa zato zlijem najprej bencin, vanj dolijem olje.
aleslesjak je napisal/-a:Bom absolutno popravil, v vsakem primeru pa imam občutek, da dam precej premalo tega na baker. Darko je skoraj utopil ploščico v tem, jaz sem samo pošprical ploščico z razpršilko. Papir se je sicer namočil in so piste "pogledale" skozi.
Res - ploščico je treba konkretno preliti.
Ko delam kakšno demonstracijo, dam to delat drugim. Vedno jih šaljivo opozorim, naj konkretno prelijejo, dodam še, da šparanje ni potrebno, ker tekočina tako in tako ni njihova. Opazka ponavadi izzove smeh. Ampak stvari delujejo. Kar je viška tekočine jo kar s prsti nanesem na zgornji del papirja. Tako postane prosojen in se da videti, če se je pod papir ujel kakšen mehurček zraka.
aleslesjak je napisal/-a:Tudi naslednje korake očitno delam napačno. Jaz sem ploščico samo obtežil s kupom starih enciklopedij in počakal cca 2 minuti. Tole z "brisanjem" in vtiranjem ploščice sem očitno spregledal.
S časom se naučiš metode, ki je lažja. Zdaj z prvim brisom odstranim samo velike količine tekočine. Torej potegem bolj nežno in pazim, da papir popivna čim več tega. Potem vzamem naslednji tampon. S tem pa precej bolj pritisnem papir na ploščico.
aleslesjak je napisal/-a: Laminator? Imam eno breskvico, ampak je še nisem predeloval. Se ne spomnim zakaj ne, ampak mislim, da nisem dobil kovinskih zobnikov.
Laminatoja ne potrebuješ. Na posnetku ga imam samo zato, da se kemikalije v papirju hitreje posušijo, vendar ni potrebe za njim. Preprosto počakaš 3 ali 4 minute, da se vse posuši. Potem pa v vodo.
aleslesjak je napisal/-a:Nazaj k stvari: mešanico popravim, bom šel tudi do 100% bencina če bo potrebno. Če ne pomaga, bom najprej razmišljal o drugačnem papirju in potem še originalnem tonerju. Čeprav je pasje drag. Škoda, da na videoposnetku ni vidno, koliko tonerja je ostalo na papirju.
Meni po pol ure namakanja v vodi (ponavadi ne čakam toliko) papir sam odplava od ploščice. Na papirju ni niti sledu tonerja. No običajno počakam nekaj minut in papir odsvaljkam s ploščice. Sem pač neučakan, a ni najbolje. Bolje je pustiti, da odplava sam stran.
aleslesjak je napisal/-a:Glede acetona: katere stranske učinke ima? Če bencin ne bo pomagal, bom moral razmišljati tudi v to smer.
Pozabi na aceton !
Lahko ga porabiš mnogo bolj koristno:
Narediš mešanico: 20 delov acetina, 20 delov nitro, 60 delov isopropimnega alkohola.
Ko je vezje že izdelano, torej ven iz jedkanja, potem s to mešanico očistiš ploščico. To narediš tako, da jo s to tekočino preliješ.
Počakaš 1 minuto, nato pa s papirnato brisačo obrišeš ploščico. Malo bolj pritisni na površino in potegni. Videti je kot reklama za čistila na TV. Toner izgine, nikjer črne packarije, celo brisačka ni črna, toner ne gre pod nohte

Vse kar ostane so drobni svaljki na brisački.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net