nastavitev prikaza časa

Vse kar morate vedeti o forumu

nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2018, 11:20

Nastavi si stvari takole:
for_nas.png

Potem boš točno vedel kdaj si do in kdaj si preko.

To so osebne nastavitve prikaza, vsak si jih nastavi sam. Forum na to nima vpliva. Najdeš jih v "Moja nadzorna plošča".
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27883
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5187 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: L: Prenosnik HP Compaq 6720s

OdgovorNapisal/-a kobraN » 09 Sep 2018, 13:24

v moji nadzorni plošči je to kar si mi nalimal ti malce drugače.
Priponke
ččččč.JPG
Brane


Starec sem in spoznal sem že premnoge težave, toda večina se jih ni nikoli zgodila.

Mark Twain
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 302
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska republika.
Zahvalil se je: 68 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 13

Nastavitve prikaza časa prispevka

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2018, 13:33

Ker sem opazil, da imate nekateri še vedno težave z nastavitvami sem se odločil tole zapisati v ta del foruma.

Načeloma čas oddaje prispevka ni ravno hudo pomemben, razen v izjemnih primerih. Eden takih je licitacija. Tu je smiselno, da vidimo čas tudi v sekundah.
Zato, da se čas prikaže na tak način moramo spremeniti nastavitev prikaza. To naredimo tako da :

Moja nadzorna plošča -> Nastavitve foruma

Tu dobimo več različnih nastavitev. Zadnja opisuje format datuma :

Moj format datuma: Tu si izberemo "po meri"

Izbira povzroči, da se nam odpre še eno vnosno polje, ki se nahaja tik pod izbiro. Vanj vnesemo "d. M Y H:i:s"

Nič od tega ne bo delovalo, če pozabimo klikniti na gumbek Potrdi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27883
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5187 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a kobraN » 09 Sep 2018, 13:43

V mojem ni sekund in ne gre aktivacija, se ne potrdi!
Brane


Starec sem in spoznal sem že premnoge težave, toda večina se jih ni nikoli zgodila.

Mark Twain
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 302
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska republika.
Zahvalil se je: 68 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Nastavitve prikaza časa prispevka

OdgovorNapisal/-a Iztok » 09 Sep 2018, 13:56

VolkD je napisal/-a:... Načeloma čas oddaje prispevka ni ravno hudo pomemben, razen v izjemnih primerih. Eden takih je licitacija. Tu je smiselno, da vidimo čas tudi v sekundah ...

Za najbolj pedantne in špotrnike so na voljo tudi tisočinke ... :D

Koda: Izberi vse
d M Y, H:i:s:u
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1578
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 336 krat
Prejel zahvalo: 308 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 59

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2018, 14:00

kobraN je napisal/-a:V mojem ni sekund in ne gre aktivacija, se ne potrdi!

VolkD je napisal/-a:Moj format datuma: Tu si izberemo "po meri"

Izbira povzroči, da se nam odpre še eno vnosno polje, ki se nahaja tik pod izbiro. Vanj vnesemo "d. M Y H:i:s"

Nič od tega ne bo delovalo, če pozabimo klikniti na gumbek Potrdi.

Ja v tisto spodnje polje vnesi novo vrednost! d. M Y H:i:s
Šele potem klikni na gumb potrdi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27883
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5187 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a kobraN » 09 Sep 2018, 14:14

Vse sem storil kot si opisal pa vendarle ko potrdim vse obstane na tisti vrednosti ki je vnešena. enostavno se ne aktivira.
Priponke
Zajeta slikaxyc.JPG
Brane


Starec sem in spoznal sem že premnoge težave, toda večina se jih ni nikoli zgodila.

Mark Twain
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 302
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska republika.
Zahvalil se je: 68 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2018, 14:55

kobraN je napisal/-a:Vse sem storil kot si opisal pa vendarle ko potrdim vse obstane na tisti vrednosti ki je vnešena. enostavno se ne aktivira.
Seveda se da.
Meni je uspelo celo pri tebi! :mrgreen: Kar poglej, da je. Tudi sekunde se ti zdaj prikazujejo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27883
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5187 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a DusanK » 09 Sep 2018, 16:33

kobraN je napisal/-a:Vse sem storil kot si opisal pa vendarle ko potrdim vse obstane na tisti vrednosti ki je vnešena. enostavno se ne aktivira.

Na tvoji sliki vidim, da si namesto niza črk (sintaksa) vpisal trenutni datum in čas.
V polje ne vpisuj trenutnega datuma/časa ampak niz naslednjih črk s presledki in ločili:
d. M Y, H:i:s
koda foruma bo sama poskrbela, da se bo potem v postu v napisani sintaksi "d. M Y, H:i:s" pojavil dan. nato prve 3 črke meseca, nato leto, sledi vejica in čas v urah:minutah:sek.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2303
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 619 krat
Prejel zahvalo: 1128 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 193

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Sep 2018, 16:51

Sem mu kar jaz nastavil, tako, da ne rabi nič več spreminjat.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27883
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5187 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a kobraN » 09 Sep 2018, 17:38

Hvala obema za odgovor tebi Volk D pa še posebej za ureditev ure, res se morda vsega nisem naučil in niti ne vem zato pa je vaša pomoč še posebej dobrodošla.
Res lepa hvala za pomoč.
Lep pozdrav, Brane.
Brane


Starec sem in spoznal sem že premnoge težave, toda večina se jih ni nikoli zgodila.

Mark Twain
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 302
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska republika.
Zahvalil se je: 68 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a Cvetko » 15 Sep 2018, 18:26

Sem si tudi sam nastavil tole. Deluje, a me zanima kako natančna je ta ura s foruma.
Katero uro tole daje gor ? Uro na mojem računalniku zagotvo ne. A je to kakšna mednarodna ura ?
Cvetko
 
Prispevkov: 226
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:16
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a DusanK » 15 Sep 2018, 22:19

Mislim, da je server nastavljen na nek "internet time server".
Sam imam na XP in Win10 mašinah lepo vpisan Arnesov internetni časovni server (ntp1.arnes.si) in je vedno točna in enaka ura na vseh mašinah v moji mreži.
Ime ntp1.arnes.si vpišeš v nastavitvah za Datum/uro, zavihek Internetni čas ter odkljukaš "Sinhroniziraj z internetnim časovnim strežnikom".

NTP_Collage_Fotor.jpg
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2303
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 619 krat
Prejel zahvalo: 1128 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 193

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Sep 2018, 22:46

DusanK je napisal/-a:Mislim, da je server nastavljen na nek "internet time server".

Natančno tako. Server, ki skrbi za čas na našem forumu je europe.pool.ntp.org
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27883
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5187 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a Cvetko » 15 Sep 2018, 23:45

Torej to pomeni, da če si jaz vpišem na svojem računalniku ta europe.pool.ntp.org, da bo moja ura tekla povsem enako z uro foruma. Tako bi torej lahko lovil do sekunde natančen čas pri licitacijah.
No nekaj razlike zaradi obedlave podatkov bo. Ampak načeloma se tudi to da upoštevat.
Cvetko
 
Prispevkov: 226
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:16
Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 16 Sep 2018, 03:03

Vedno se lahko nekaj navadiš! Za tisočinke sekunde nisem vedel.
SamoBr
 
Prispevkov: 2674
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 227 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 42

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a s56rga » 17 Sep 2018, 14:33

Cvetko je napisal/-a:Torej to pomeni, da če si jaz vpišem na svojem računalniku ta europe.pool.ntp.org, da bo moja ura tekla povsem enako z uro foruma. Tako bi torej lahko lovil do sekunde natančen čas pri licitacijah.
No nekaj razlike zaradi obedlave podatkov bo. Ampak načeloma se tudi to da upoštevat.

Povsem enako ne.
Tukaj (Windows Time service) in tukaj boš našel razlog zakaj.
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 497
Pridružen: 12 Jan 2015, 17:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 76 krat
Prejel zahvalo: 163 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 178

Re: nastavitev prikaza časa

OdgovorNapisal/-a gumby » 19 Sep 2018, 22:19

Kaj če ne bi lovili zadnje sekunde?
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2054
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 92 krat
Prejel zahvalo: 452 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 50


Vrni se na O forumu

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov