Proteus je napisal/-a:... Drugi pa se pač znajdejo tako kot borisz.
Borisz očitno vlaga v obnovljive vire in iz žepov tistih, ki tega ne delajo, se denar seli v njegov žep. Prav zaradi tega je dobra razčlenjena položnica (OVE+SPTE), da veš koliko denarja mesečno plačaš borisz in njemu podobnim.
borisz je napisal/-a:borisz ne mara subvencij, posledično je tvoja trditev napačna.
borisz je napisal/-a:MEdtem, ko se nekateri ukvarjajo z drugimi, se drugi ukvarjamo s svojo prihodnostjo.
Še en primer, ko človek ne more, da nebi mahal vse okrog sebe, če je stisnjem v kot. Si tipičen primerek, ki bi naredil harikiri, samo zato, da nebi priznal, da nimaš prav.Proteus je napisal/-a:Cvetko, nekateri pač radi živite v udobju nevednosti. Takšna filozofija pripelje tudi do absurdov, ko nekateri trdijo, da je pri nas zdravstvo in šolstvo zastonj. Pač posledica tega, da nikoli ne pogledajo na plačilno listo, kaj vse plačujejo iz svojega zaslužka.
Cvetko je napisal/-a:V bistvu se gre za to,da se na ceno energije prilepi še kup drugih stroškov, ki bi v osnovi morali biti poračunani že daleč prej. Na tak način se stroške poslovanja prenese naprej na kupca, kar menim, da ni pošteno. Je neke vrste unikum, ki se nikjer drugje ne uporablja.
MadMax je napisal/-a:Tudi v ceni bencina se skriva kar nekaj postavk. Tudi tam so jih dodajali tekom let.
Čakaj...Protoncek je napisal/-a:MadMax je napisal/-a:Tudi v ceni bencina se skriva kar nekaj postavk. Tudi tam so jih dodajali tekom let.
Točno to sem hotel povedati, pa (nalašč?) razumeš narobe... VSI imajo miljon postavk, pa NOBEN ne piše teh postavk na račun, razen elektro. Vsi neumni, samo eden pameten? Raje obratno...
MadMax je napisal/-a:..Je problem v miljavžnt postavkah na računu, ki jih "elektro" predstavi?...
MadMax je napisal/-a:Končni znesek je pa menda dovolj na veliko in jasno napisan...
Ja, tole je pa 1,85€. Veste, v tej ceni je všteta pšenica, pa mletje v moko, pa kvas, sladkor, aditivi, pa električna energija za peko, pa amortizacija, pa delo pekarja, pa prevoz v trgovino, pa jaz tudi ne delam zastonj...
Marsikdo ni sposoben razumeti računa, pogosto so taki osebki do konca v limitu iz meseca v mesec (ne zaradi nizke plače ampak zaradi nediscipline)...
Protoncek je napisal/-a:Ja, tole je pa 1,85€. Veste, v tej ceni je všteta pšenica, pa mletje v moko, pa kvas, sladkor, aditivi, pa električna energija za peko, pa amortizacija, pa delo pekarja, pa prevoz v trgovino, pa jaz tudi ne delam zastonj...
Ja, madona, no...hotel sem samo KRUH KUPIT...![]()
cero je napisal/-a:Eni recimo imajo priklop na omrežje, ki je samo tam in recimo par mesecev ni nobene porabe (recimo vikendi) pa je vseeno treba plačat, ampak kaj pa če ni porabe?
Račun za mesec Januar 2019
Fiksni del (tukaj vstavi najbolj butasto ime zanj) 10 kW x x€ = y€
Dejanska poraba električne energije 152kw x x€ = y€
--------------------------------------------------------------------------
SKUPAJ ZA PLAČILO z€
cero je napisal/-a:Ni čisto tako, ker nikoli ne kupuješ samo kilovatnih ur energije...
Vrni se na Obvestila in novice
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov