s54mtb je napisal/-a:A to pomeni, da za vsak nov tiskalnik z "neznano kemijo" tonerja sledi najprej en mesec raziskovanja in eksperimentiranja s topili?
Ne. V največ štirih do petih iteracijah uspem poiskati primerno mešanico topil. Mnogokrat pa mi to uspe že v drugo. Meseci raziskovanja seveda prinesejo nekaj kilometrine in zato gre to hitreje.
Sicer pa za svoje printerje natanko vem kaj in kako. Raziskujem torej za druge in ne zase.
s54mtb je napisal/-a:Jaz imam npr. problem toner od kyocere odstraniti z acetonom, pa tistih nekaj tiskanin letno, ki jih slučajno ne dam delt kitajcem uporabljam kar običajni termo transfer.
Termo transfer je za par tiskanin letno seveda povsem v redu. Ima svoje pomanjkljivosti, a če jih poznaš se jim z lahkoto izogneš. Ena teh je, da zelo rad zlepi nožice čipov med seboj. No ena od stvari, ki se ji ne moreš izogniti je seveda laminator, ki pa mora biti predelan. Ker zadeva deluje na povišanih temperaturah je potem problem v življenjski dobi take naprave, saj plastični zobniki dobesedno razpadejo.
s54mtb je napisal/-a:Zdi se mi (lahko se sicer motim), da je vložek časa v "fine tuning" te kemije enostavno prevelik...
Se strinjam, da je "fine tuning" zamudna zadeva. Še huje, večinoma ne da boljših rezultatov, kot so rezultati, ki so že poznani. A ko uspe, potem je to kar konkreten korak dalje. Kar precej preizkusov je potrebnih, res bi bilo nesmiselno, da bi to počel vsak sam. To je tudi razlog, da stvari objavljam in delim z vsemi.
s54mtb je napisal/-a:... pa še vplivnih faktorjev je toliko, da nikoli ne veš, kaj dobiš, če npr. slučajno zmanjka tonerja in moraš uporabit novo kartušo.
No tako slabo pa spet ni. To kar zagotovo drži, je da so Hp-jevi tonerji narejeni izjemno podobno in med posameznimi printerji ni opazne razlike. Tudi druge firme se pri svojih serijah printerjev kar držijo enakih tonerjev. Popravki razmerij so zelo majhni ali pa jih sploh ni. Primer je recimo Lexmark E120 in Hp1020. Za optimalno delovanje je pri lexmarku potrebno povečati čistilni bencin za eno samo enoto. To je tako malo, da lahko mirne duše rečem, da gre zgolj za šum. Tega pa je treba upoštevati že, če nabaviš bencin za čiščenje drugega proizvajalca.
Tudi nadomestni tonerji niso nek hud bav-bav. Večinoma delujejo z nekaj popravki. Le tonerji Slovenskega proizvajalca Pavlin imajo s tem probleme.
s54mtb je napisal/-a:Mimogrede, kako pa izdeluješ šablone za tisk spajke?
Ne izdelujem, ker vse stvari, ki jih delam jaz so več ali manj unikati ali pa nerejene le v nekaj kosih.
Ko bom pa imel s tem probleme, bom pa zagotovo pogruntal kako novo kemijo in jedkanje.
Do takrat ti pa priporočam, da prebereš
tole, ker je dejansko v pomoč, vsaj meni in še nekaterim. Me zanima, če boš tudi ti opazil razliko.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net