Opazil sem , da mi je od takrat v mojem nadstropju padla hitrost WiFi prenosa vsaj za polovico ...
Je možno, da signal PowerLANa iz električne instalacije seva toliko, da moti WiFi ?

Moderator: S53AL
satelitko je napisal/-a:In če tisti adapter izklopiš, brzina pride nazaj?
Zelo preprosto. Cela instalacija deluje kot ena velika antena.Iztok je napisal/-a:Ampak point mojega vprašanja ni to - želel sem mnenja večjih stručkotov od mene, kako lahko neka žična povezava tako močno vpliva na brezžično povezavo?
S53AL je napisal/-a:Ta PowerLan bi bil idealen za mojega kolega, ...
VolkD je napisal/-a:S53AL je napisal/-a:Ta PowerLan bi bil idealen za mojega kolega, ...
A razdira elektroniko ?
Tudi jaz sem tako mislil, dokler nisem dal ene majhne antenice na spektralni analizator.SimonS je napisal/-a:Dvomim v sevanje el. inštalacije zaradi tega PowerLana.
A je vidna linija?S53AL je napisal/-a:Ta PowerLan bi bil idealen za mojega kolega, ki ima hišo na samem in optiko. Še eno hišo pa ima 100m stran.
Bi šla preko tega adapterja tudi TV v drugo hišo? Hitrost interneta ima 50/10.
Carko je napisal/-a:Potem je zagotovo bolje npr. dva takale.
Carko je napisal/-a:Za ta dva wifi "talarčka" moraš kabel spraviti na zunanjo stran stene, potem pa med njima vzpostaviš čisto ločeno wifi povezavo, ki se obnašata enako kot, da bi med njima bila žica.
Ne vem, če je ravno tako preprosto. Tudi antene niso nekaj preprostega ... vsaka žica, ki jo malo razpeljemo levo-desno-gor-dol s poljubno dolžino še ni dobra antena - ti to dobro vešVolkD je napisal/-a:Zelo preprosto. Cela instalacija deluje kot ena velika antena.
Sprememba WiFi kanala ne spremeni ničesar. V vseh primerih pade moč in hitrost. Zunanji UTP tudi odpade ker na bavarsko fasado iz 80ih in klinker iz ploščic 5x5cm težko kaj obesiš, da ne izstopa že od daleč.miharix je napisal/-a:Če spremeniš kanal WiFi-ja, ni nobenih sprememb?
Pade samo hitrost ali tudi moč signala?
...
Kaj pa manj estetska napeljava po zunanji steni?
Pri novejših PowerLanih ista faza ali varovalka niso več težava.S53AL je napisal/-a:Ta PowerLan bi bil idealen za mojega kolega, ki ima hišo na samem in optiko. Še eno hišo pa ima 100m stran.
Bi šla preko tega adapterja tudi TV v drugo hišo? Hitrost interneta ima 50/10.
V bistvu je. Le da seva na načine, ki niso najbolj predvidljivi. Ko imaš dovolj dolge žice, se pojavi multi lambda efekt antene. Tisto kar ni ravno mnogokratnik, torej nekaj cm štrclja več pa ne vpliva ravno kaj dosti.Iztok je napisal/-a:Ne vem, če je ravno tako preprosto. Tudi antene niso nekaj preprostega ... vsaka žica, ki jo malo razpeljemo levo-desno-gor-dol s poljubno dolžino še ni dobra antena - ti to dobro veš
Iztok je napisal/-a:Zadevo sem bolj slučajno kot z znanjem rešil s tri metrskim podaljškom iz vtičnice do Power LANa.
VolkD je napisal/-a:V bistvu je. Le da seva na načine, ki niso najbolj predvidljivi. Ko imaš dovolj dolge žice, se pojavi multi lambda efekt antene. Tisto kar ni ravno mnogokratnik, torej nekaj cm štrclja več pa ne vpliva ravno kaj dosti.
Iztok je napisal/-a:@S53AL, sta potem poizkusila s kolegom?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov