S51KZ je napisal/-a:Zlatko, med prijatelji Goldy kot me kličejo)
S51KZ radioamater desetletja, zaposlen v informatiki, elektronika kot hobby, vremenske postaje in vse kar je povezano z vremenom
LP Goldy
Dobrodošel!
S51KZ je napisal/-a:Zlatko, med prijatelji Goldy kot me kličejo)
S51KZ radioamater desetletja, zaposlen v informatiki, elektronika kot hobby, vremenske postaje in vse kar je povezano z vremenom
LP Goldy
Dobrodošel!vizer je napisal/-a:Pozdravljeni,
sem nov član (53), ukvarjam se z elektroniko, računalništvom in vsemi opravili v hiši. Na ta forum me je prineslo iskanje podatkov o radiatorskih ventilih.
Dobrodošel !IztokS je napisal/-a:Pozdravljeni
V petem razredu osnovne šole sem naredil detektorski sprejemnik in še isto leto opravil tečaj in izpit C klase v radioklubu S53AJK. Od takrat sem točno vedel, kaj želim v življenju početi. Sedaj jih štejem 51 in ponovno sem aktiven na VF področju. Sem iz Bežigrada (Ljubljana). Na včerajšnjem predavanju RIS na FE sem srečal precej znancev in se odločil, da se končno predstavim.
poks je napisal/-a:Živjo, sem Andraž. Tu sem predvsem zato, ker se trudim prodati moj stari računalnik, pa sem opazil, da imate tu male oglase. Obljubim, da bom.pogledal tudi druge teme!
mitjai je napisal/-a:Pozdravljeni vsi!
Sem Mitja iz Ljubljane. Sem me je pripeljalo iskanje po informacijah o "hišnem" računalniku ZX Spectrum. Pred leti sem imel verzijo 48 plus, pa je ne najdem več...Ravno sem kupil eno zelo dobro ohranjeno radirko in jo skušam usposobiti. Čakam na ZX Spectrum Next.
Dobrodošel!PCwhite je napisal/-a:Pozdravljeni.
Po strokovni usmeritvi in hobiju sem od srednje šole dalje elektronik. Zanimata me smotrno uvajanje LED razsvetljave v našem vsakdanjiku in varčevanje z energijo. Za kratek čas sem ter tja razvijem kakšno z razsvetljavo povezano vezje ali kaj posnamem v daljnem IR spektru. V forumu vidim priložnost za izmenjavo teoretičnih in praktičnih znanj s področja elektrotehnike ter vzajemno širejne splošne izobrazbe.
GoranJ je napisal/-a:Pozdravljeni.
Elektronika me je zanimala že v osnovni šoli, zato sem se vpisal na srednjo elektro šolo. Trenutno svoje znanje dopolnjujem v okviru študija mehatronike. Imam skoraj 15 let delovnih izkušenj, predvsem na področju avtoelektronike.
Zanimajo me različne tehnične smeri in novosti na teh področjih.
Lep pozdrav, Goran
Dobrodošel!GrgaAydii je napisal/-a:Pozdravljeni.
Sem Gregor in prihajam z dolenjske. Sem študent mehatronike v Mariboru. Rad programiram, predsem v FBD diagramu, leddru in G-kodi, včasih pa se lotim tudi C++. Rad se tudi ukvarjam s strojniškimi zadevami, kot so struženje, irtanje idt. Ustvarjam redko, vendar kadar si kaj zamislim to tudi izpeljem po mojih najboljših močeh. Kot otrok se nikoli nisem zanimal za elektriko in sploh nisem razmišljal o šoli ki vljučuje elektriko. V prvi letnik sem se vpisal na mehatroniko več ali manj nevedoč o vsej elektriki, ki me čaka, vendar sem kmalu ugotovil da me to zanima in veseli, zato sem ostal na programu. Na ta forum me je povabil moj oče, saj kdaj pa kdaj naledim na kak problem pri mojem študiranju in mi je priporočil naj za odgovore povprašam tukaj. Seveda pa sem tudi jaz pripravljen pomagati drugim v primeru, da mi je podan problem poznan in poznam odgovor.
Veselim se skupnega reševanja problemov
Nasvidenje
Dobrodošel!MaCroX95 je napisal/-a:Spoštovani!
Sem Marko iz LJ, študiram medicino in se v prostem času ukvarjam z "FOSS" softwarom, Linux operacijskimi sistemi in preizkušanjem ter se učim uporabljati odprtokodne programe kot so Blender, KDenLive, LibreOffice, Krita, GIMP, OBS, Inkscape. Ukvarjal sem se tudi z rootanjem Android telefonov in inštalacijo custom ROMov. V zadnjem času sem se veliko ukvarjal z ustvarjanjem modelov v Blenderju zato me zanima tudi 3D printanje in 3d animacija.
LP, Marko
Dobrodošel!zlabo je napisal/-a:s5tech redno prebiram že dalj časa, sedaj sem se pa končno tudi registriral.
Dobrodošel.aleslesjak je napisal/-a:Hojla vsem skupaj,
ime Aleš, star sem... uh, star. Sedaj stanujem v Gradišču 1291 in imam dva otroka, oba fanta.
Dobrodošel!AntonL je napisal/-a:Pozdrav vsem,
jaz sem Anton. Na ta forum sem se prijavil zaradi teme "IMP sistem 300 priklop črpalke?". Avtorja bi rad povprašal nekaj stvari in tudi imam mogočo rešitev za njegov problem.
Upam, da bo tu kdo tako dober in mi omogočil, da se bo dialog lahko začel.
rok je napisal/-a:Pozdrav!
Slišim na ime Rok, za tehnično žilico je kriv oče in pri tem je ostalo.
V prostem času na valovih S57KRN, spajkalnikom v roki, z jeklenkami nekje do 60m pod vodo ter s kolesom ali peš po hribih.
V zraku (še) nisem.![]()
V domači delavnici se zmeraj kaj dogaja, bolj ali manj uspešno.
Od avtomatike, elektronike, mehatronike. Področje interesa je preširoko za eno glavo zato se pridružujem forumu, da poiščem informacijo, mnenje, odgovor...
In seveda tudi v nasprotni smeri.
Dobrodošel !rider je napisal/-a:Pozdravljeni,
Moje ime je Klemen, star sem 38 let, sem po novem iz zasavja in sem "povratnik" v elektroniko. Kljub temu, da je elektronika moja izobrazba, sem se "silom prilike" s službo oddaljil od nje, sedaj pa se želja in potreba po izumljanju vrača.
V preteklosti sem delal v branžah, ki so bila bolj ali manj tesno povezane z elektroniko. Recimo vzdrževanje električnih instalacij in naprav, razvoj laserskih sistemov, izdelave elektronskih projektnih rešitev,.... trenutno pa delam kot vzdrževalec hidravličnih sistemov, v domačem okolju pa počasi osvežujem programiranje Atmel-ov in Siemens LOGO.
Sem sem pa zašel ravno v iskanju programatorja PG302
soncek je napisal/-a:Sem Sonček s Krasa.
Moje polje zanimanja je široko, zanima me praktično vse, kar je zanimivega![]()
Obljubim lahko, da ne bom spamal, ne morem pa oblubiti, da bom napisal kaj pametnega. Se bom pa potrudil
rakzoral je napisal/-a:Zdravo.
Sem iz okolice Ljubljane. Zanima me vse, kar je povezano z elektrotehniko. Sem me je pripeljala tona zanimivih tem na forumu.
LP
jb je napisal/-a:Živijo,
sem Jure in se zanimam za vse vrste mašinerije. Doma imam delavnico s par cnc strojčki, na katerih v prostem času za hobi ustvarjam večinoma neuporabne zadeve.
Dobrodošel!kranjskaklobasa je napisal/-a:Pozdravljeni.
Moje ime je Klemen. Sem iz okolice Nove Gorice. Na forum me je povabil Volk, ki pravi, da lahko na teh straneh najdem prosojnice za tečaj radioamaterstva. Slednjega imam namen v kratkem opravljati.
matevzp, dobrodošel!matevzp je napisal/-a:Oj,
sem Matevž iz ljubljane, po izobrazbi računalničar (občasno pa s kolegom tudi kaj polotam, večinoma popravljam stare clonewheel orgle).
Na forum sem prišel zaradi Mucka, ki si je zaželel imet zinštaliran ICLocker in me prosil, če to naredim.
Rad bi sodeloval v temi o vodenju zaloge, kjer bi naredil fork projekta iclocker za potrebe inštalacije na MySQL. Po temi sodeč bi to prišlo prav več uporabnikom v tej temi, trenutno pa v temi ne morem komentirat, ker sem se ravnokar registriral
Lp, Matevž
Vrni se na Nov uporabnik se predstavi
Po forumu brska: Srecko in 0 gostov