Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

Tu bomo pisali kako smo in kako popravljamo stvari, ki nam zaidejo pod roke. Zabeležite vse uspele stvari, če niso ravno uspele, pa tudi, da bomo vedeli kako se v bodoče temu izogniti.

Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Jan 2023, 11:37

Toshiba Satelite S70-A..križi in težave , ja dobil sem ga od dobrega kolega iz drugega kontinenta.Bil je njegov osebni prenosnik ki mu je po selitvi ležal v predalu. Kupil je novo baterijo izbrisal vse podatke tudi gonilnike :o :_banghead in mi povedal da ni brez napak.
Seveda, ob vklo9pu serm takoj opazil da ima nameščen Windows 7 samo tako brez pomena ker original je Windows 8 bila nameščen sistem. KO sem gledal v displej sem bil zelo razočaran, slike v nadaljevanju povedo svoje.Je pa tako da po nekem času te pisanice tudi izginejo in je displei v redu-opazi pa se v prehodu zgoraj črta.
Tako je popolnoma ohranjen kot nov prenosnik postal skoraj neuporaben, škoda mi ga je zavrečt znanja da bi ga popolnoima posodobil pa nimam. Tudi displej se težko dobi ker je na dotik torej popolnoma dober in čeprav star je v tistem času ko je nabavil bil med zelo dragimi.
Kako dalje? Vem da me bo stalo vse kar bom hotel zamenjati in popraviti pa vendarle je smiselno? KOLIKO ?
Prosim za debato, in vaša mnenja, morda bi ga kdo vzel v roko in tudi usposobil--ne zastonj.
Priponke
20230116_162951.jpg
20230117_104120.jpg
20230117_103904.jpg
20230117_103908.jpg
20230118_093329.jpg
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Jan 2023, 12:11

Po moje bo treba nov displej. Ne verjamem, da bi za tole bila kriva grafika ali pa celo diverji.
Predlagam torej, da pregledaš kje bi to dobil in za koliko. Potem se je treba odločiti dalje. Se sploh splača ?
Verjetno se, če veš za kaj ga uporabiti. Včasih starejši programi za programiranje ali diagnostiko kaki naprav niso hoteli delati na sodobnih računalnikih,...
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 61377
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 17067 krat
Prejel zahvalo: 9416 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Jan 2023, 13:15

Ja displei bi se dobil to že vem stane nekje 80 evrov, verjamem da ga ni niti teško zamenjati čeravno je naprej digitalizer, no upam .Za vse ostalo pa je tako da je treba popolnoma sformatirati namestiti driverje in Windowse, to pa je že malce težje. Draiverje ne najdem ustrezne, in to mi je problem.
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a alividmar » 21 Jan 2023, 13:51

Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 1158
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 220 krat
Prejel zahvalo: 422 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Jan 2023, 13:58

TOSHIBA SATELLITE S70 SERIES S70T-A (PSKNEA-04G034)

Za te !
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a alividmar » 21 Jan 2023, 14:39

Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 1158
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 220 krat
Prejel zahvalo: 422 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Jan 2023, 14:46

Hvala.
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Jan 2023, 14:53

Malo težje pa je ugotoviti kaj prenesti.
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a JernejL » 21 Jan 2023, 17:35

Tole je vseeno lahko težava z slabim stikom kabla displeja, mogoče je kje prišla pri pantih vlaga, lahko kje na konektorjih najdeš kaj čudnega.
Uporabniški avatar
JernejL
 
Prispevkov: 1084
Pridružen: 17 Apr 2016, 18:58
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 285 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 57

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a DusanK » 21 Jan 2023, 18:50

Priklopi zunanji ekran, da vidiš, če se napaka pojavlja istočasno tudi na zunanjem ekranu.
Če se ponavlja potem bo slab ali se pregreva grafični čip ali nekaj okoli njega. Če bo slika na zunanjem monitorju OK, potem imaš ali slab stik ali zanič original ekran ali še kaj tretjega.
Če deluje dobro na zunanjem ekranu, na originalu pa ne, ga lahko uporabiš kot stacionarca. Dodaš še tipkovnico in miš. Pač ne bo več prenosnik. :)

Če so bili prej tovarniško prednameščeni Win8 potem zdaj namesti Win10. ISO Win10 22H2 dobiš brezplačno na MS strani, ga prenesi, izdejal USB boot ključek, bootaj z USB ključka in inštaliraj.
Če na spodnji strani prenosnika ni nalepke z Win10 kodo potem je zapisana v (uefi) biosu in ti sistem med inštalacijo glede vpisa kode ne bo težil.

Ker je več specifikacij podobnih modelov povej kakšne ima ta prenosnik (cpu?, spomin?, disk? ...).
Če je disk še trdi disk potem ga je smiselno zamenjati s ssd, če ne bo predhodno preveč stroškov glede ekrana.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 6301
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 2735 krat
Prejel zahvalo: 4871 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Jan 2023, 19:12

Jutri napišem več, Dušan hvala .
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 22 Jan 2023, 09:19

Danes sem preizkusil oba izhoda na prenosniku z zunanjim monitorjem---na žalost ni slike na na nobenem od izhodov. To verjetno pomeni da je nekaj z grafično narobe vsaj tako mislim.

Toshiba Satellite S70t-A-108 i7-4700MQ Prenosni računalnik 43,9 cm (17.3") Zaslon na dotik HD+ Intel® Core™ i7 6 GB DDR3L-SDRAM 1000 GB HDD NVIDIA® GeForce® GT 740M Wi-Fi 4 (802.11n) Windows 8 Modra :
-
- Intel® Core™ i7 i7-4700MQ 2,4 GHz
- Zaslon na dotik 43,9 cm (17.3") HD+ 1600 x 900 slikovnih pik LED osvetlitev ozadja 16:9
- 6 GB DDR3L-SDRAM 1600 MHz 1 x 2 + 1 x 4 GB
- 1000 GB HDD Blu-Ray DVD Combo
- NVIDIA® GeForce® GT 740M 2 GB Intel® HD Graphics 4600
- Wi-Fi 4 (802.11n) Ethernet LAN 10,100,1000 Mbit/s Bluetooth 4.0
- Litij-ionska (Li-Ion) 4 h
- Windows 8 64-bit

To so njegove specifikacije, za vse ostalo je sedaj veliko vprašanje, koliko je smiselno menjati grafično in potek še vse ostalo. Sam nimam izkušenj z tem in ne vem kakao se temu streže.
Je pa res da je prenosnik kot nov samo ne dela kot treba, :oops:
Priponke
20230122_091458.jpg
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Jan 2023, 10:03

kobraN je napisal/-a:Danes sem preizkusil oba izhoda na prenosniku z zunanjim monitorjem---na žalost ni slike na na nobenem od izhodov. To verjetno pomeni da je nekaj z grafično narobe vsaj tako mislim.
Si preklopil monitor na zunanji ?
Če me spomin ne vara je treba na tipkovnici pritisniti eno tipko, ne vem več katero.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 61377
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 17067 krat
Prejel zahvalo: 9416 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 22 Jan 2023, 10:15

Nisem, ker ne vem kje in kaj.Cel sistem je angleški katerega delno razumem in tako se znajdem najbolje.Dejansko je tako da tipam kaj lahko storim in kot vidim nič-saj ne vem kaj delam :_think
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 22 Jan 2023, 11:46

VolkD je napisal/-a:
kobraN je napisal/-a:Danes sem preizkusil oba izhoda na prenosniku z zunanjim monitorjem---na žalost ni slike na na nobenem od izhodov. To verjetno pomeni da je nekaj z grafično narobe vsaj tako mislim.
Si preklopil monitor na zunanji ?
Če me spomin ne vara je treba na tipkovnici pritisniti eno tipko, ne vem več katero.

Na mojem je F8. AMpak to se da izogniti tudi tako, da na namizju klikneš desni gumb -> Display settings -> Display -> Detect -> Apply.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3178
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 256 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a DusanK » 22 Jan 2023, 12:42

Fn+F4
Ko si v 1x v Win10 pa kombinacijo Win+P in izbereš kaj želiš.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 6301
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 2735 krat
Prejel zahvalo: 4871 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 23 Jan 2023, 12:36

Na žalost ne morem povezati zunanji monitor, enostavno ga ne zazna,V računalniku manjkajo driverji in ustrezen Windows ko bo formatiran trdi disk bo verjetno vse to šlo do tedaj je vse v božjih rokah. Nimam toliko znanja da bi se v to poglobil, prepreka je tudi angleški jezik v sistemu. Tako da ???? VEm da vse zahteva svoj čas pa tudi znanje to pa ni moja prednost v popravilu računalnikov vse drugo se nekako znajdem tu pa :_banghead
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a VolkD » 23 Jan 2023, 12:53

kobraN je napisal/-a:Na žalost ne morem povezati zunanji monitor, enostavno ga ne zazna,V računalniku manjkajo driverji in ustrezen Windows ko bo formatiran trdi disk bo verjetno vse to šlo do tedaj je vse v božjih rokah...

DusanK je napisal/-a:Fn+F4
Ko si v 1x v Win10 pa kombinacijo Win+P in izbereš kaj želiš.

Fn+F4 deluje na HW nivoju. Windows nimajo nič s tem.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 61377
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 17067 krat
Prejel zahvalo: 9416 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 23 Jan 2023, 13:42

Ne gre in ne gre.
Priponke
20230123_133642.jpg
20230123_133638.jpg
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 23 Jan 2023, 13:46

kobraN je napisal/-a:Ne gre in ne gre.

Pa imaš na ekranu nastavljen pravi vhod?

Mislim, da imajo praktično vsi ekrani vsaj 2 vhodna konektorja (DVI/VGA/HDMI/DP), medtem ko nekaterim moraš nastavit vhod, prek katerega si priključil source.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3178
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 256 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 23 Jan 2023, 13:58

Na ekranu je samo vga vhod na prenosniku sta pa oba preizkusi oba in na 2 displejih in ne gre.
Priponke
20230123_134414.jpg
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 23 Jan 2023, 14:00

kobraN je napisal/-a:Na ekranu je samo vga vhod na prenosniku sta pa oba preizkusi oba in na 2 displejih in ne gre.


Pa si na zaslonu nastavil na VGA vhod?

Če imaš HDMI kabel in VGA -> HDMI adapter, probaj še s tem, čeprav dvomim.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3178
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 256 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a DusanK » 23 Jan 2023, 14:01

S kakšnim kablom si povezal zunanji monitor? S 15 pinskim VGA (D-Sub) ali HDMI kablom?
V primeru, da monitor ne zazna signala iz prenosnika ga ročno z neko tipko na monitorju nastavi na ustrezen port v katerega imaš vtaknjen kabel, VGA ali HDMI.

Ob vklopu prenosnika stiskaj tipko F2, da prideš v bios/uefi ter nato s kombinacijo tipke Fn in F4 (Fn vseskozi držiš, pritiskaš pa F4) "preklapljaš" sliko ekrana,
ki je v osnovi sprva samo na prenosnikovem ekranu, še na zunanji ekran kot kopijo, razširitev ali samo sliko na zunanjem ekranu.

Če si ob vklopu prepočasen, da bi prišel v bios/uefi nastavitve, se Win sistem pač naloži. Ko si v Windows pa lahko z isto kombinacijo Fn+F4 (ne vem, če deluje pri vseh prenosnikih) ali Win+P (držiš Windows tipko in stisneš P ter z miško/puščico izbereš) preko grafičnega okna/izbora preklapljaš sliko ekrana po želji.
Win_P.png

Tudi z Win7 bi morala kombinacija Win+P delovati.
https://support.microsoft.com/sl-si/top ... b9b8b636f1

p.s.
Vidim, da ste med mojim pisanjem že marsikaj ugotovili...
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 6301
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 2735 krat
Prejel zahvalo: 4871 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 23 Jan 2023, 14:09

Dušan, kot sem že omenil nimam niti diverjev ne Windovsov vse v računalniku je prazno razen da mi pokaže da je Windovs 7 naložen, pa brez vseh drugih reči.
Enostavno se ne znajdem .
Hvala za nasvete je pa zopet vprašanje zakaj mi monitor na prenosniku čez nekaj minut dela normalno, se pa sice vidi črta na displeju kjer je verjetno napaka. tako da če sedj pustim ta displej mei je plan prej da vzpostavim omrežje ker ga nimam ni driverjev to se izpiše, potem bi ga trebalo formatirati in urediti vindovse ter driverje, na strani za prenos diverjev pa se res ne znajdem.

15 pinskim VGA
Zadnjič spremenil kobraN, dne 23 Jan 2023, 14:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 23 Jan 2023, 14:10

Ali imaš kake podatke na računalniku ali je direktno pripravljen za formatiranje?
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3178
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 256 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 23 Jan 2023, 14:13

Ni nobenih podatkov, v biose tudi ne morem priti F2 ne prime
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 23 Jan 2023, 14:40

To sliko sem naredil že včeraj in so verjetno BIO-si
Priponke
20230122_111228.jpg
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a zanka » 23 Jan 2023, 15:13

Manjkajo gonilniki za video.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 3497
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: SI-8000
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 447 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 88

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 23 Jan 2023, 15:13

Tema je iz moje strani zaključena, razlog; Ne pridemo nikamor...
Vseeno hvala.
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a Tom1234 » 23 Jan 2023, 15:27

kobraN je napisal/-a:Ni nobenih podatkov, v biose tudi ne morem priti F2 ne prime


Mogoče to ? https://slv.digiist.com/windows/how-to- ... 03249.html
Tom1234
 
Prispevkov: 75
Pridružen: 06 Sep 2021, 21:46
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a sebo1976 » 23 Jan 2023, 16:21

ne bi ti nesel prenosnika nekomu ki se an to spozna?
sebo1976
 
Prispevkov: 186
Pridružen: 18 Apr 2017, 08:23
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 21 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a yacksy » 23 Jan 2023, 20:31

Če ga spraviš do Dolenjske, ga jaz vzamem v roke ...
yacksy
 
Prispevkov: 805
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 1033 krat
Prejel zahvalo: 254 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobranka » 24 Jan 2023, 13:19

Ah nisem obiskal te sekcije. Meni je kadar nisem vedel kakšen gonilnik je za instalirat pomagal Driver Booster od iObita in podobno programje.

Prenosnik sem povezal direktno na LAN, da se je ta komot povezal tudi kadar so manjkali gonilniki za WLAN.

Za pregled naprave moraš iti v Device Manager in pod Network Adapters najti napravo. Že na hitro bi moralo pokazati ali se gre za Intel ali Realtech ali kaj tretjega.
kobranka
 
Prispevkov: 3067
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 660 krat
Prejel zahvalo: 243 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 48

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a alividmar » 24 Jan 2023, 13:31

Tole so gonilniki za Nvidia iz njihove strani :
https://www.nvidia.com/en-gb/drivers/results/198084/

Tule pa izbereš za HD4000
https://www.intel.com/content/www/us/en ... 15-33.html

Tule pa je še iz "Toshiba" strani :
https://support.dynabook.com/support/dr ... NEA-04G034

Vsi so za Windows 8 kot si napisal, da boš namestil.
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 1158
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 220 krat
Prejel zahvalo: 422 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a DusanK » 24 Jan 2023, 19:34

Tudi umetna inteligenca ima podobne odgovore: :)
ChatGPT_T70t_A_ext_monitor_no_picture.JPG
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 6301
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 2735 krat
Prejel zahvalo: 4871 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 25 Jan 2023, 13:20

Gonilnike za omrežje sem namestil, omrežje mi najde ne sprejme pa ključa .
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a Tom1234 » 26 Jan 2023, 13:34

kobraN je napisal/-a:Gonilnike za omrežje sem namestil, omrežje mi najde ne sprejme pa ključa .


Ali preko kabla deluje internet?
Tom1234
 
Prispevkov: 75
Pridružen: 06 Sep 2021, 21:46
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 26 Jan 2023, 14:47

Ne.
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a DusanK » 26 Jan 2023, 17:31

Daj sliko Upravitelja naprav (Device Manager), da vidimo kaj vse Win7 sistem (še) ni inštaliral.
Video kako v Win7 do Upravitelja naprav.
Primer:
DM_primer.JPG
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 6301
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 2735 krat
Prejel zahvalo: 4871 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 27 Jan 2023, 11:22

To je na tem prenosniku.
Priponke
20230127_111722.jpg
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Jan 2023, 11:24

Tu ni videti, da bi bilo kaj narobe.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 61377
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 17067 krat
Prejel zahvalo: 9416 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 27 Jan 2023, 11:45

In kljub vsemu se ne poveže niti z kablom niti brezžično. Morda je problem v Windowsih ki zahtevajo aktivacijo ključa pa nimam.
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a Tom1234 » 27 Jan 2023, 14:18

Ponavadi imajo modemi (odvisno od modela) odzadaj na vsakem portu dve led diodice( rumeno in zeleno). Ko priključiš kabel iz prenosnika na modem, se s temi diodicami kaj dogaja?
Tom1234
 
Prispevkov: 75
Pridružen: 06 Sep 2021, 21:46
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 27 Jan 2023, 14:49

kobraN je napisal/-a:In kljub vsemu se ne poveže niti z kablom niti brezžično. Morda je problem v Windowsih ki zahtevajo aktivacijo ključa pa nimam.

Ključ ni problem, da nimaš interneta na prenosniku. Ali ti zazna mrežni kabel? Poglej v Network settingsih (Nadzorna plošča -> Omrežje -> Ethernet).
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3178
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 256 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 27 Jan 2023, 15:01

kobraN je napisal/-a:In kljub vsemu se ne poveže niti z kablom niti brezžično. Morda je problem v Windowsih ki zahtevajo aktivacijo ključa pa nimam.



Zazna .
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 27 Jan 2023, 15:02

kobraN je napisal/-a:
kobraN je napisal/-a:In kljub vsemu se ne poveže niti z kablom niti brezžično. Morda je problem v Windowsih ki zahtevajo aktivacijo ključa pa nimam.

Zazna .


Potem imaš lahko ali napačno geslo ali pa ti ruter/modem ne spusti računalnika na njega.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3178
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 256 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 27 Jan 2023, 15:17

Geslo je pravilno, na vpisano geslo pa se ne odziva niti žično niti brezžično, napiše da je geslo napačno.
Priponke
20230127_151621.jpg
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2213
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 764 krat
Prejel zahvalo: 485 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 243

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a DusanK » 27 Jan 2023, 15:20

V Ukaznem pozivu (Command Prompt) odtipkaj ukaz:
ipconfig /all
in daj sliko izpisa. Naj se vidijo vrstice od Wi-Fi in ethernet/mrežne kartice.
2 primera:
IPC2x.jpg

V Command Prompt prideš preko:
"Win+R" in v vrstico odtipkaš CMD
ali
Start in v Iskalno vstico odtipkaš CMD ter med rezultati izbereš CMD... Če kot uporabnik nimaš (dovolj) pravic za izvajanje ukazov, lahko z desnim klikom na CMD izbereš "Poženi kot administrator" (Run as Administrator).
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 6301
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 2735 krat
Prejel zahvalo: 4871 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a DusanK » 27 Jan 2023, 15:23

kobraN je napisal/-a:Geslo je pravilno, na vpisano geslo pa se ne odziva niti žično niti brezžično, napiše da je geslo napačno.

Tole se ne ujema. :_think
Da nimaš CapsLock vklopljen ali v geslu za dostop do Wi-Fija na routerju črko Z ali Y ?
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 6301
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 2735 krat
Prejel zahvalo: 4871 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Toshiba Satelite S70-A..križi in težave.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 27 Jan 2023, 15:34

kobraN je napisal/-a:Geslo je pravilno, na vpisano geslo pa se ne odziva niti žično niti brezžično, napiše da je geslo napačno.

Si obrnil caps lock in preveril, da je pravilna velikost črk?
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3178
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 256 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

Naslednja

Vrni se na Elektronika - popravila

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov