Stran 1 od 1

Ohišja za TIV

OdgovorObjavljeno: 12 Feb 2017, 22:34
Napisal/-a KBoris
Če sem čisto odkrit nisem najprej vedel kam naj postavim tole vprašanje, se pa navezuje na izdelavo tiskanih vezij, ki velikokrat obležijo ali pa so "kar nekam" našraufana brez za njih posebej izdelanega ohišja. OK, vem, da je več opcij, med drugim tudi kak 3D printer, pa si naprintaš ohišje, me pa predvsem zanima, če ima mogoče kdo kakšno kitajsko povezavo, kjer bi pustil načrt in dobil dokaj poceni ohišje. Recimo, da za začetek potrebujem 10 ohišij, če se bi stvar obnesla pa potem mogoče tudi kakšnih 100 na pol leta, no pa saj to skoraj ne igra več vloge. No, če kdo lahko kaj priporoča se priporočam :-)

Re: Ohišja za TIV

OdgovorObjavljeno: 12 Feb 2017, 22:55
Napisal/-a Cloud
Ena opcija je, da imaš tiskano vezje tako, da paše v kitajska "standardna" aluminjasta ohišja ker potem moraš samo še najti nekoga, ki ti bo naredil front in back panel.
Mislim, da je bilo nekaj let nazaj na eevblogu nekaj v zvezi s tem.

Re: Ohišja za TIV

OdgovorObjavljeno: 12 Feb 2017, 23:08
Napisal/-a VolkD
Jaz ohišja vedno naredim sam. Razlog je preprost. Nočem izdelka prilagajati ohišju.
Je pa nekaj res, izdelki mnogokrat ostanejo brez ohišja.

Če govorimo o ohišju, potem mi plastično - natisnjeno ohišje nekako ne sede. Čeprav izjemoma tudi, recimo kakšen tester komponent.

Kombinacija plastike in aluminija je pa povsem druga reč. V tem primeru običajno natisnem štiri vogalne stebričke, ki so narejeni tako, da vanje vložim matice. Vse ostale stranice so ravne, aluminijaste. Čelna plošla vsaj 2,5mm Al, ostale pa lahko manj.

Re: Ohišja za TIV

OdgovorObjavljeno: 16 Feb 2017, 23:07
Napisal/-a KBoris
Torej variante, da v Solidworksu narišem , pošljem datoteko in dobim 10 izdelkov ne pozna še nobeden ;-) ? Se pa strinjam z obojim napisanim.

Re: Ohišja za TIV

OdgovorObjavljeno: 17 Feb 2017, 00:10
Napisal/-a zan95
Saj imaš tudi 3D printe po naročilu. Cena je pa žal lahko precej visoka, če je zadeva velika.

Re: Ohišja za TIV

OdgovorObjavljeno: 17 Feb 2017, 00:14
Napisal/-a zan95
Mogoče celo boljša opcija, če ohišje narišeš po koščkih, pa ga potem sestaviš. Tale opcija.