Imam težavo z roletami, ki jih imamo v pritličju na izhodu iz dnevne sobe ven in sicer gre za cca. 3 m dolgo roleto, ki jo lahko z elektromotorjem dvigam ali spuščam. Dviganje ni težava, naletel pa sem na težavo pri spuščanju in sicer zgodi se, da pozabimo pospraviti kakšen stol, mizo ... (manjše zadeve, npr. čevlji še niti niso tak problem) ko spustim roleto in nazadnje sem uspel na tak način polomiti plastične "varovalkice", ki roleto držijo na osi. Saj ni tak problem zamenjati, tudi strošek je minimalen (mislim da 12 EUR vse 3), ampak je pa sitno, zato razmišljam, kako bi lahko detektiral prisotnost ovire na spodnji strani rolete. Samo detekcija spodnjega pragu ne zadostuje (ravno, ko sem polomil roleto, je bila težava polegnjeno hrbtišče stola, ki je gledalo preveč proti vratom, sam stol pa je bil dovolj odmaknjen in ga tako s fotocelico spodaj ne bi zaznal.
Nekatera garažna vrata vem, da so imela spodaj gumijasto cev in so merili tlak, verjetno bi bila varianta tudi piezo kabel, ker pa več glav da več zelja sem rekel, da povprašam še vas za kakšno idejo ...

LP, g