Stran 1 od 1

P: Pasja hiška  Tema je rešena

OdgovorObjavljeno: 27 Avg 2019, 12:05
Napisal/-a bpavsic
Torej... zgodba na kratko... Hčerka si je že leta želela psa in letos smo se nekako omehčali. Najprej smo šli gledat v mariborski azil in čisto slučajno našli enega luštnega, pridnega in scartanega kosmatinčka, ki je bil v azil sprejet ker mu je umrla prejšnja lastnica. Bil je sicer 8 let star ampak ker je bil dokaj majhen in mešanček, smo od vseh, s katerimi smo se o tem pogovarjali, dobili informacije, da živijo tudi do 15-20 let, kar nam je super ustrezalo. No, 10 dni pri nas je bilo vse super, potem pa se je začela kalvarija z bruhanjem in enim tednom preiskav, infuzij itd... Končna diagnoza je bila metastaze po pljučih, želodcu... rak v končnem stadiju in smo ga žal dali uspavat. Ker smo vsi bili tako razočarani nad to izkušnjo (Flokija smo vsi takoj vzljubili), smo se odločili, da ne bomo več "poskušali sreče". V teh 10 dneh, ko je bil pri nas, smo mu naredili tudi hiško, ki pa nam sedaj ne koristi in da vsaj malo pokrijemo stroške te izkušnje, jo tudi prodajamo...

Hišica je narejena iz 19mm deščic (ladijski pod), spodnja ploščad je velika 150x70cm od tega je hiška 80x70 in terasa 70x70. Streha gleda preko 20cm na vseh straneh in je pokrita s tegulo. Višina odprtine je cca 35cm, širina cca 25cm... Spodnja ploščad je ločena z porezkanimi utori za hiško (stebrički v hiši se vsedejo v utore), hiška je tudi posebej, streha pa je privijačena s 3 panti za odpiranje. Hiška in spodnja ploščad se lahko razstavita na posamezne deske (vse je vijačeno), streha pa je v celem zaradi tegule (bitumensko lepilo in žeblji). Hiška je prebarvana 3-plastno z Beltopom UV.

Cena vsega materiala je bila ~200€, hiško prodam za polovico, torej 100€.

Re: P: Pasja hiška

OdgovorObjavljeno: 27 Avg 2019, 21:32
Napisal/-a VolkD
Sicer nimam psa,... ga ima pa soseda. In seveda nima hiške. Bom povprašal kaj si misli o nabavi.

Re: P: Pasja hiška

OdgovorObjavljeno: 26 Sep 2019, 08:07
Napisal/-a bpavsic
Glede na to, da ni zanimanja, sem jo odstranil iz oglasov.

Re: P: Pasja hiška

OdgovorObjavljeno: 26 Sep 2019, 08:43
Napisal/-a VolkD
Ja, pozabil povedati. Ima zelo majhnega psa. Ona mu pravi, da je pes za na kauč. Tako, da ni zainteresirana za tako veliko hiško.