Moderator: Proteus
tipična zgodba neumnega kmeta: posadil jeseni 2019, bolj kot ne "na motiko" kot krompir, zaradi pomanjkanja prostora kar vse tri sadike skupaj (2x M + 1Ž, ali obratno, ne vem kako je že) , brez pričakovanja da bo kdaj kaj od tega; še opazil nisem da je letos cvetel, so mi povedali drugi; pa tudi da se oblikuje nekaj sadežev, so drugi opazili prej kot jaz. Zdaj me skrbi samo da ga v valu navdušenja ne bom utopil ker raste pod streho in ima vode samo toliko kot mu jo dam.javr je napisal/-a:najbolj me je presenetilo da ne zna sam plezati. Posadil novembra in zabil kol zraven ter pričakoval da bo šel spomladi gor kot fižol. Pa je bilo treba postaviti zraven še mrežo in zdaj je treba 2x tedensko ovijalke privezovati in usmerjati.
Skrbi pa me nekaj listov ki postajajo vedno bolj bledi. Premalo-preveč gnojila ? Premalo-preveč vode ? S preveč gnojila (konjski briketiran gnoj) mi je letos že uspelo uničiti 3 mlade asimine.
jaz še nikoli nisem nič porezal, samo ovijal sem in privezoval okoli ograje. Zdaj še to ne bom ker me je začelo zanimati kam ta vrag rine, kaj bo naredil, kam bo šel neoviran.VolkD je napisal/-a:nisem nič obrezal in pričakujem slabo letino
Odvisno od vremena. Če premrzne, potem začne gniti.javr je napisal/-a:Nekateri pravijo da bo zunaj na vejah prej zgnil kot dozorel. Bomo videli.
Bi delovalo! Preizkušeno že večkrat.forpobi je napisal/-a:A ima kdo v okolici Ljubljane ali na poti od LJ do obale bavarski kivi, moškega, ki cveti. Pri meni ženska rastlina letos lepo cveti, moška pa še ne
Saj ne vem, če bi delovalo, da na kakšno palčko naberem nekaj peloda in ga prenesem na cvetove.
forpobi je napisal/-a:Kolikor vem imaš ti (navaden) kivi, jaz pa rabim bavarskega.
forpobi je napisal/-a:Kolikor vem imaš ti (navaden) kivi, jaz pa rabim bavarskega.
Vrni se na Zelena elektronika - pametno vrtičkarstvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost