VolkD je napisal/-a:Isopropanol ( IPA) + zelo, zelo mnogo potrpljenja.
kobranka je napisal/-a:Ultrazvok manjka v moji kolekciji. Kakšna ideja kaj kupiti?
MarkoM je napisal/-a:kobranka je napisal/-a:Ultrazvok manjka v moji kolekciji. Kakšna ideja kaj kupiti?
Si bom dovolil biti malo ciničen: za ceno ultrazvočne banjice si kamot kupiš laserski tiskalnik, ki te bo držal naslednjih 10 let.
VolkD je napisal/-a:Že, že, a UZ banjica je uporabna še marsikje, ne samo za šobe od printerja pucat. Pri teh šobah pa dvomim celo, da bi kaj pomagalo. Sem imel priliko videt glavo od enega epsona, ki jo je serviser namakal v isopropilnem alkoholu več kot tri mesece. Ena sama luknjica je bila trdoglava. Ampak na koncu je pa ratalo.
Čeprav ne vem kdo je toliko časa čakal na printer.
kobranka je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Že, že, a UZ banjica je uporabna še marsikje, ne samo za šobe od printerja pucat. Pri teh šobah pa dvomim celo, da bi kaj pomagalo. Sem imel priliko videt glavo od enega epsona, ki jo je serviser namakal v isopropilnem alkoholu več kot tri mesece. Ena sama luknjica je bila trdoglava. Ampak na koncu je pa ratalo.
Čeprav ne vem kdo je toliko časa čakal na printer.
Ja epson glave so piezo. Nekje sem videl, ko je nekdo razkopal tako glavo. Vsak piezo element, ki iztisne kapljico je bondiran posebej z bonirno žičko. Taka glava je v UZ čistilcu obsojena na propad zato jo je namakal tri mesece. Tiste glave z grelci jih lahko mrcvariš v UZ čistilcu in naj nebi bilo škode.
Bi pa prišla prav UZ banjica tudi za kaj drugega očistiti samo je pač še nimam.
dejko1 je napisal/-a:Za office printerje se dostikrat za čiščenje uporablja mešanica IPA + stelex / čistilo za okna (vsebuje nekaj malega amonijaka).
dejko1 je napisal/-a:Za office printerje se dostikrat za čiščenje uporablja mešanica IPA + stelex / čistilo za okna (vsebuje nekaj malega amonijaka). Aceton bi odsvetoval, je precej možnosti da se bo poškodovalo kakšno tesnilo ali lepilo. Če čistiš tako, da forsiraš čistilno tekočino skozi glavo, je en od trikov, da imaš nekaj zraka v brizgi nad tekočino. Tako lažje preprečiš prevelik hidravlični pritisk na glavo in posledično uničenje. Če je zasušena glava v office printerju včasih pomaga, če jo od spodaj namočiš oz. če s čistilno tekočino napolniš parkirno mesto in glavo parkiraš v tekočino za nekaj časa. Pri epsonih se pogosto zgodi, da ob menjavi kartuše v glavo potegnejo zrak, ki ga običajno čiščenje ne odstrani, ponavadi še poslabša situacijo. Printer moraš nekaj časa (kakšen dan) pustit odstat med poskusi čiščenja glave.
...ali če je prišlo do poškodbe strukture za dostavo barve.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost