Dogovori se z IC elektronika. Take imajo tam.luccabrassi je napisal/-a:še dobro da imaš ESD vrečke
VolkD je napisal/-a:Če ugotovim, da datasheeta ne bom zmogel poiskati sam, je naslednja stopnja fotografiranje.
Tudi to je časovno potratno. Če želim, da bo kdo našel datasheet, mu moram stvari pokazati vsaj tako dobro, kot jih vidim sam. Včasih to ne uspe, včasih se fokusiram na napis in zagrešim napako pri predstavitvi ohišja. Včasih pa uspe presenetljivo dobro. Fotografijo je treba potem obdelati.
Je pa res tudi, da ko fotografija uspe, je to bolje od tega kar vidim skozi urarsko lupo. Kakšna osmica se lahko prepozna kot B. In imam že rešen problem - fotografije potem niti ne objavim.
Sem že razmišljal v tej smeri. Nekako ne gre. Vse usb kamere so širokokotne. Najmanj kar sem našel je 40°. To bi mogoče še šlo, če bi kamero lahko približal na recimo 4 do 5 cm. Žal imajo vse sodobne kamere autofokus, ki ne dopušča tako kratke razdalje.Jakey je napisal/-a:Kaj pa kakšna USB kamera?
VolkD je napisal/-a:Sem že razmišljal v tej smeri. Nekako ne gre. Vse usb kamere so širokokotne. Najmanj kar sem našel je 40°. To bi mogoče še šlo, če bi kamero lahko približal na recimo 4 do 5 cm. Žal imajo vse sodobne kamere autofokus, ki ne dopušča tako kratke razdalje.Jakey je napisal/-a:Kaj pa kakšna USB kamera?
VolkD je napisal/-a:Včasih so bile USB kamere narejene tako, da si fokus lahko nastavil z vijakom, danes takih ne dobiš več.
Ja, to sem poskušal, pa ni ravno nekaj, kar bi bilo uporabno. Canon ne omogoča direktnega pošiljanja slike na USB. AF se vedno da izklopiti na objektivu, a zato, da bi slika pristala na PC-ju ... Ja, se da potrebuješ nekaj kar pobere sliko iz HDMI-ja in jo pošlje naprej po USB-ju. Tak vmesnik mi je posodil Miharx. Problem nastane, ker gre preko ne samo slika ampak tudi oznake področja, kjer se zadeva fokusira in še nekaj drugih informacij.Jakey je napisal/-a:Pa priklop DSLRja kot kamero?
Jakey je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Včasih so bile USB kamere narejene tako, da si fokus lahko nastavil z vijakom, danes takih ne dobiš več.
Si sploh prebral, kaj sem napisal?
Nisem omenjal USB kamere, ampak DSLR. Nikon, Canon, digitalni fotoaparat, saj veš kaj mislim.
Jakey je napisal/-a:Kaj pa kakšna USB kamera? Ne potrebuješ lupe, sliko narediš s print screenom, vse je ŽE na računalniku...
VolkD je napisal/-a: Canon ne omogoča direktnega pošiljanja slike na USB...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov