Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

Vse o televizorjih, radijskih sprejemnikih in instalacijah zanje. Popravila, dograditve in nasveti

Moderator: S53AL

Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 06 Feb 2017, 10:01

Zdravo.

Včeraj sem ugotovil, da sem računalniško nepismen. Navdušil sem se nad KODIem, ki na androidu, kar lepo deluje, ampak ta je za telefon. V naslovu omenjenemu računalniku sem želel narediti zaposlitev, ker se zgolj praši.

Že v naprej morem napisat, inštalacija preko USBja je no-go in tega nikoli nisem preferiral, ker ne premorem takšnega ključa, ki se lahko bere ob zagonu računalnika zato še zmeraj ostajam na prepisljivih medijih. In tu se seveda ustavi.

Kako se naredi, da bi se zadeva pognala s ploščka?
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a peterp » 06 Feb 2017, 10:48

Naredi si Plop Boot Manager zagonski cd, nato namesti iz USB ključka: Using Plop to Boot to USB: Useful for OpenELEC Installs
peterp
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 94

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 07 Feb 2017, 10:33

No do tukaj nekako smo prilezli, sedaj se je pa spet ustavilo.

Ko sem končno našel verzijo za i686 računalo se je pa začel pritoževat nad grafično. Nad zadevo sem obupal, grafična je že bila menjana venda se ne da več kot toliko saj sem prostorsko omejen. Naslednje kar mi je prišlo na misel je rezanje predela kjer gre vanj grafična, saj je računalnik slim verzije in temu primerno more biti kartica ozke verzije. Pa kje to sedaj najti saj je ne boš, ker more biti strojno zadosti močna, ker izgleda deluje z xorg serverjem in gonilnik je piš me uho pa še estetsko ne vem kako porihtat.

Še kakšna ideja? Sem mogoče spregledal kakšno Ubuntu verzijo?
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a peterp » 07 Feb 2017, 11:37

Vseh starin pač ne podpiramo :_naughty

Sicer pa verjetno obstaja kakšna low profile moderna grafična kartica.
Napisal pa si i686 verzija - official podpora je samo za x86_64.
peterp
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 94

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 08 Feb 2017, 17:21

peterp je napisal/-a:Vseh starin pač ne podpiramo :_naughty


Se strinjam. Vse sadežne računalničke v velikosti kreditne kartice z s-video izhodom sem že zamuril, jih je v oglasih mimo mene šlo že precej. Na ARMu bi openELEC deloval neproblematično.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a alividmar » 09 Feb 2017, 07:16

Poizkusi z Mint 13.
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 558
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 134 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 10 Feb 2017, 21:06

No to sem tudi storil. Sedaj bi pa rad gledal programe v VLC predvajalniku. Povezavo od liste sem dodal in mi jo pokaže ampak stremanje se pa ne izvaja. Mogoče drug predvajalnk ali pač enostavno ne bo šlo zaradi določenih pogojev. More biti ARM ali pa Android.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a alividmar » 11 Feb 2017, 06:52

Pošlji mi kakšen link iz liste na ZS.
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 558
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 134 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 31 Mar 2017, 18:53

Ali je kdo že inštaliral LibreELEC kot sekundarni operacijski sistem oz. ima izkušnje s tem? Recimo dualboot z Windowsi.

Nekaj sem že bral na internetu najbrš še nisem prišel do česa uporabnega. Nazadnje sem razbral da je stvar zakomplicirana in da je za lažje izvedljivost priporočljivo imeti vgrajena vsaj dva diska različnih kapacitet.

Se da zagonski meni nekako porihtat znotraj windowsov?

No druga stvar, ki sem jo začel tuhtat, ki pa me zanima. Te android box škatlico so precej zanimiva zadeva. Zadeva teče na podlagi androida in se lepo priklopi na TV. Ali je možno na teh škatlicah tudi izvesti dualboot direkt z LibreELEC? To tuhtam zaradi porabe resursov. Bolje je če LlibreELEC deluje samostojno kot pa znotraj OSa.
Nekatere(te dražje)so podprte za to izvedbo, no mene pa bolj zanimajo te najcemejše, če jih je tudi možno predelat. Predelava je nekako mišljena, da LibreELEC poinštaliraš na SD kartico in jo vstaviš v škatlico ter še malenkost stvari nastaviš pa imaš dualboot.

Compaq evo d5s je padel ven iz igre.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a peterp » 31 Mar 2017, 19:21

Dual boot je zakompliciran ravno tako kot vsaka stvar, ki jo ne razumemo :)

Glede dual boota na android škatlicah: če škatla to funkcijo podpira in obstaja LibreELEC za njo potem je to izjemno enostavno. Sam sem imel Wetek Play, ki je v sebi imel Android. Če sem vstavil SD kartico se je iz nje zagnal LibreELEC drugače Android iz flasha.
peterp
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 94

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a alividmar » 31 Mar 2017, 19:36

Sam imam predvajalnik baziran na S905 čipovju.
Če želim Libreelec zagnati preprosto vstavim SD kartico in mi ga zažene, če jo odstranim mi zažene Android.

Ker pa vedno uporabljam le KODI, si bom kar namestil LibreELEC na napravo.


Več imaš v tem delu FORUMA LiberELEC
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 558
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 134 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 01 Apr 2017, 08:37

Se pravi ste iz spleta prenesli že skreirano datoteko jo razpakirali in to prenesli na SD katico ter vstavili v škatlico in je problem rešen? Pri nabavi moram biti samo pozoren za vsebuje podprt procesor in da ima SD režo. Gledam datum osvežitve prispevka in je kar frišen torej podpora teče bolje kot pri samem KODIju ali se motim?

Jaz sem pač napisal za LibreELEC, kakšno pa imajo ostali podporo? Podobno ali boljšo?
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a alividmar » 01 Apr 2017, 15:19

Detaljna navodila so na strani. Tam je tudi lepo opisan postopek.
Mislim da je potrebno malce spremeniti zagonski sistem.
Za mojo napravo je postopek napisan TUKAJ.

Drugače pa sam nimam potrebe po nenehnih posodobitvah. Uporabljam jih le ko nekateri dodatki prenehajo delovati za določeno verzijo.

Največ uporabljan dodatek je pri meni EXODUS.
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 558
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 134 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 01 Mar 2018, 14:41

Ne vem kaj delam narobe, včasih se mi zdi vse kot, da je to samo začetniška sreča. Isti računalnik pred časom normalno brez kakšnih večjih težav inštaliral LibreELEC vmes sem se odločil in zamenjal za neke windowse s tem, da sem disk z LibraELEC pustiv pri miru in dodal drug disk za za Windowse. No sedaj me je zgrabilo spet porihtat nazaj ta isti računalnik, da bi ga imel za HTPC. Stvar enostavno ne steče. Iz ključka se zbota potem pa pravi, da ne mora zmountat (saj niti ne vem kaj prav zaprav hoče imeti). Sem poskusil z eno zelo staro različico OpenELECa se procedura lepo izpelje in pride pogovornega okna kjer ti da možnosti, kaj boš in dam hitro inštalacijo in se vse lepo izpelje. Se pravi sformatira, naredi ustrezne particije in poinštalira. Problem s tem starim OpenELECom je, da je zastarel in se potem ob zagonu pojavi samo črna slika z miškinim kazalcem katerega lahko premikam.

Ali so slučajno v zadnjih posodobitvah začeli ignorirat 32 bitne uporabnike?
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a peterp » 01 Mar 2018, 15:02

kobranka je napisal/-a:Ali so slučajno v zadnjih posodobitvah začeli ignorirat 32 bitne uporabnike?
To se je zgodilo v začetku leta 2015: https://github.com/LibreELEC/LibreELEC. ... 5b43e0f6f1
peterp
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 94

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 01 Mar 2018, 16:06

Za LibreELEC se mi pa še najbolj čudno zdi, ko poženem live način se lepo zažene brez kakšnega jamranja, v run načinu se pa ustavi. Bom poskusil sliko še enkrat zapisat na ključ vendar tokrat z Rufus, ne pa tistim njihovim jajcem, ki vsakokrat korupta pomnilnik do te mere, da je nakoncu od 2GB velik samo še 512 MB.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a peterp » 01 Mar 2018, 18:15

kobranka je napisal/-a:Bom poskusil sliko še enkrat zapisat na ključ vendar tokrat z Rufus, ne pa tistim njihovim jajcem, ki vsakokrat korupta pomnilnik do te mere, da je nakoncu od 2GB velik samo še 512 MB.
To ni jajce ampak feature :_rolling LibreELEC namreč uporablja dve particiji. Prva je 512 MB FAT, ki jo vidiš v WIndows, druga pa je EXT4, ki je vidna samo na Linux-u. In tudi Rufus bo naredil popolnoma enako.

Če ti live način deluje potem je morda kaj narobe z detekcijo grafične kartice. Katera je že uporabljena?
peterp
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 94

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 02 Mar 2018, 10:39

Emm, ja grafična je bila prej uporabljena integritana, sem pa dodal neko asusovo Radeon zaradi tega ker mi manka din to s-video konektor, točno katera ne vem, ker sem se odločil narediti Low Level Format na tem disku, ki je ustavljen vanj in ga sedaj ne bom tikal, da naredi svoje do konca.

Ko sem želel s Partition Magic narediti Ext particije mi je ta napisal BADMBR. Še sam ne vem kaj se je zgodilo saj je že od začetka tu gor bil inštaliran LibreELEC in potem mi tole vrže ven.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 02 Mar 2018, 10:57

PS: če je tisto feature imam potem še en razlog zakaj bi se bilo dobro naučit uporabljat Linux. No na enem prenosniku sem naredil dvojni boot in imam Windowse zgolj še za kakšen ekstremni primer. Izgleda bom moral to narediti še na drugem, ker prenosnik enostavno po domače povedano, zadiha s svežino.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 02 Mar 2018, 13:31

Zakaj rabiš LibreELEC?

Jaz bi namestil Debiana, brez desktop environment-a in z desktop managerjem, nato pa na tega namestil KODI, spremeil confige, da se zažene KODI, kot prvi program.
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 18 Maj 2015, 17:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 41 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 02 Mar 2018, 16:25

Tudi to sem začel razmišljat pri vsej norosti. Žal nisem še tako daleč pri učenju Linuxa, da bi to uspel realizirat tako kot si si ti zamislil. Najverjetneje mi boš moral dati dodatno pomoč.

In najverjetneje bi moral inštalirat zadno različico Debiana, za Lubuntu sem inštaliral zadnjo, ki je 16.04 LTS pa nisem mogel inštalirati zadnje stabilne verzije Kodia, našel sem samo 15tko ki je zastarela ali pa 18ko, ki je pa še ne stabilna.

Ko me spet prime, da pogruntam kaj je še narobe bom še malo eksperimentiral za danes bo verjetno dovolj mučenja. Live dela inštalirat noče. Torej bom verjetno odstranil grafično kartico, ampak to ni rešitev saj sem želel računalnik priklopit na TV, kateri pa nima VGAja.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a zanka » 02 Mar 2018, 19:39

„inštalirat noče“
Kaj to pomeni?
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2380
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Zahvalil se je: 105 krat
Prejel zahvalo: 216 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 42

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 03 Mar 2018, 11:54

Tole mi napiše:
DSC05492.JPG


Izgleda bom moral celo bajto preobrnit za ustreznim flash ključem, Saj ne moreš vedet dokler ne najdeš ključa, ki premore LEDiko, potem pa ugotoviš, da ta kjer je potrebno utripat, spi. :_banghead :_cussingwhite

Pri vsej šari moram še eno dobiti, ki sliši na ime TV Android box.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a zanka » 03 Mar 2018, 12:05

Napiši
Koda: Izberi vse
ls /dev/sd*

da pogledaš, katere diske in particije je zaznal.
sdb2 je 2. particija drugega diska. Lahko da bi moralo biti sda2.

Je pred tem zaslonom kakšen menu ali zagonska slika. Lahko pred tem pritisneš SHIFT, da prideš v nastavitve zagajalnika.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2380
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Zahvalil se je: 105 krat
Prejel zahvalo: 216 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 42

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 03 Mar 2018, 14:01

Je syslinux 6.03 se zažene pred tem. Ponudi TAB za več možnosti in edina druga možnost je live, run obstane na zgornjem zaslonu. Tipkovnica je žal neuporabna v tem primeru, ker mi je vse znake pomešalo in ne najdem "sleša". Sedaj bom poskusil, kar v linuksu eno starejšo sliko razpakirat na ključ pa bom videl, če bo kaj drugače.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a zanka » 03 Mar 2018, 14:05

A to iz USB štartaš?
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2380
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Zahvalil se je: 105 krat
Prejel zahvalo: 216 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 42

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a peterp » 03 Mar 2018, 14:14

kobranka je napisal/-a:run obstane na zgornjem zaslonu
Potem je nekaj narobe s ključkom saj ne more mountati storage particije. V live načinu je le-ta ramdisk.

Katero verzijo to poganjaš?
peterp
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 94

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a zanka » 03 Mar 2018, 14:19

Lahko da ni gonilnikov za USB mass storage v initramfs in v kernelu.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2380
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Zahvalil se je: 105 krat
Prejel zahvalo: 216 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 42

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 03 Mar 2018, 16:08

zanka je napisal/-a:A to iz USB štartaš?

Drugače niti ne vem kako drugače začeti inštalirat na prazen trdi disk.

Verzija libreeleca je predzadnja oz. poskušal sem še s starejšimi, katere sem sploh uspel dobiti. Štartalo je z eno starodobno različico openeleca samo si s tisto ne morem kaj dosti pomagati.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a zanka » 03 Mar 2018, 16:29

Iz USB štartaš, ampak nameščaš pa na disk, je tako?
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2380
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Zahvalil se je: 105 krat
Prejel zahvalo: 216 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 42

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a peterp » 03 Mar 2018, 16:30

A težave imaš že z instalacijo na trdi disk? Torej zagonom iz USB ključka in namestitvijo na trdi disk ali šele ko se starta sistem s trdega diska?
peterp
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 94

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 03 Mar 2018, 19:10

zanka, ja ob zagonu za inštalacijo izberem namesto optične enote, usb ključ. Iz njega bi rad inštaliral na disk.

peterp, ob zagonu iz usb ključka se požene syslinux 6.03, naprej se vstavi pri zgornjem besedilu(prilepljena slika), če bi bilo vse prav bi se moralo odpreti pogovorno okno kot je videno na tej povezavi: https://www.cnx-software.com/2017/01/30 ... e-mini-pc/

Drugače ne znam pojasnit. Vem samo, da se z zelo zastarelo različio openeleca, ki pa je neuporaben to pogovorno okno pojavi in tudi procedura steče kot se pričakuje.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a peterp » 03 Mar 2018, 19:15

Dobro, zdaj je malce bolj jasno kako stvar stoji.

Predlagam ti, da torej namestiš star openelec, katerega lahko namestiš. Nato pa posodobiš na libreelec, tako da v update folder skopiraš libreelec tar file.

https://openelec.tv/documentation/updating-openelec

http://archive.libreelec.tv/LibreELEC-G ... -8.2.3.tar
peterp
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 94

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 05 Mar 2018, 07:53

kobranka je napisal/-a:Tudi to sem začel razmišljat pri vsej norosti. Žal nisem še tako daleč pri učenju Linuxa, da bi to uspel realizirat tako kot si si ti zamislil. Najverjetneje mi boš moral dati dodatno pomoč.

In najverjetneje bi moral inštalirat zadno različico Debiana, za Lubuntu sem inštaliral zadnjo, ki je 16.04 LTS pa nisem mogel inštalirati zadnje stabilne verzije Kodia, našel sem samo 15tko ki je zastarela ali pa 18ko, ki je pa še ne stabilna.

Ko me spet prime, da pogruntam kaj je še narobe bom še malo eksperimentiral za danes bo verjetno dovolj mučenja. Live dela inštalirat noče. Torej bom verjetno odstranil grafično kartico, ampak to ni rešitev saj sem želel računalnik priklopit na TV, kateri pa nima VGAja.


Z veseljem ti pomagam.

Na tem linku spodaj piše, da naj bi špilalo tudi za Debian 9 namestiš z apt-get install kodi. Trenutno na 9 (PC) KODI deluje, vendar ga nisem testiral v detajle. Moj PC, Debian 9 z i3WM. Na Raspberry pi, pa imam Debian 8, pa Kodi deluje tako kot mora.
Poskusi, če se ti kje zatakne povej. Debian 9 image.

Če ti ne diši namešnja Kodija na Debian, pa lahko namestiš OSMC.

Na žalost pa se mi vedno zatakne pri kreiranje bootable diska za OS, in zato uporabljam Rufus na Win.

Ko, če boš poskušal in če se ti kjerkoli zataknilo kar povej.
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 18 Maj 2015, 17:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 41 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 05 Mar 2018, 15:00

Ma ne moreš verjet, napredujem. Sem potegnil zadnjo stabilno verzijo slike OpenELECa, v terminalu z ukazi spravil sliko na ključ in lej ga zlomka inštalirano 1, 2, 3. Sedaj je verzija Kodija 17.3, če sem si prav zapomnil in ne vem katera je sploh zadnja stabilna verzija LibreELECa. Če mi prav nebo šlo s vnosom M3U liste, bom posodobil. Trenutno se lovim po datotečnem drevesu, ker ne morem v IPTV Simple Client oz. Playlist loaderju dodati M3U liste. Iz ključka sem prenesel M3U liste v video/playlista, ker v korensko mapo mi ne dovoli ampak jo potem z dodatkom ne najdem ker mi ta pokaže samo na korensko mapo. Acestream sem drugače normalno inštaliral, to z M3U listami se pa ustavi, ker se ne morem sprehajat po datotečnem drevesu.

PS: izgleda so ga "inženirji" pri LibraELEC nekaj posračkal z inštalacijo pa zato ne gre več, drugega pojasnila si ne najdem.
kobranka
 
Prispevkov: 1848
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 421 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Kako namestit LibreELEC na Compaq evo D5S?

OdgovorNapisal/-a peterp » 05 Mar 2018, 15:30

kobranka je napisal/-a:PS: izgleda so ga "inženirji" pri LibreELEC nekaj posračkal z inštalacijo pa zato ne gre več, drugega pojasnila si ne najdem.
Vedno se lahko najde kakšen primer sistema, kjer je težava. V osnovi pa stvar deluje tako ko je predvideno. V nasprotnem primeru bi bilo tvojih primerov več.
peterp
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 94


Vrni se na Televizorji, radioaparati in podobne pogruntavščine.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost