Samsung TV in Conax problemi

Vse o televizorjih, radijskih sprejemnikih in instalacijah zanje. Popravila, dograditve in nasveti

Moderator: S53AL

Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a damo » 04 Feb 2021, 07:03

Pri mami se je pojavil problem na televiziji - conax kartica noče dekodirat tv programov.

Pri prejšnjem kabelskem operaterju je to delalo b.p. vsaj 5 let. Tudi dekodiralo je programe. Zdaj je našo lokalno firmo popapcal Telemach in prve 3 mesece so bili programi odklenjeni, vse je delalo ok. Zdaj so programsko shemo zaklenili in gledaš le to, kar plačaš v paketu. TV noče dekodirat. Smo poskusili kartico na drugi TV Philips, pa dela ok. Mojster od Telemacha je rekel, da je včasih problem na Samsungih, da nočejo delat. Meni se zdi čudno, ker prej je to delalo, ampak očitno je res problem v TV.

Ali pozna kdo rešitev (razen tv boxa) tega problema? Kak firmware upgrade? Ali bo treba novo TV, čemur se upiramo, saj ta dela čisto ok? Model tv je Samsung UE37D5000PWXXH (verzija 02)

Hvala za pomoč!
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo
 
Prispevkov: 929
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:18
Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a peterp » 04 Feb 2021, 07:25

Če se prav spomnim mi je serviser ob instalaciji omenil, da Samsungi nimajo radi previsokega signala. Poskusi dodati en spliter ali pa kako drugače zmanjšaj nivo signala.
peterp
 
Prispevkov: 742
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor okolica
Zahvalil se je: 232 krat
Prejel zahvalo: 136 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 138

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a damo » 04 Feb 2021, 08:07

Ja, samo signal je fizično enak kot prej, ko je vse delalo. Razlika je le v tem, da je sedaj zakodirano z drugo kodo.
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo
 
Prispevkov: 929
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:18
Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a Lojz » 04 Feb 2021, 08:34

Jaz ne bi kompliciral s kakimi upgrejdi TV-ja. Pač kartico zamenjaš z boxom operaterja.
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz
 
Prispevkov: 563
Pridružen: 06 Mar 2015, 22:40
Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 75 krat
Prejel zahvalo: 164 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a peterp » 04 Feb 2021, 09:34

TV je res isti in signal je verjetno res isti. Kaj pa kartica? Verjetno je sedaj druga? Zato sem svetoval, da se nivo signala zmanjša.

Sicer ne pravim, da bo res pomagalo. Lahko pa da bo ;)

Je pa po moje lažje imeti conax kartico kot še eno dodatno škatlo zraven po nepotrebnem.
peterp
 
Prispevkov: 742
Pridružen: 23 Feb 2015, 13:52
Kraj: Maribor okolica
Zahvalil se je: 232 krat
Prejel zahvalo: 136 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 138

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a reber » 04 Feb 2021, 09:46

Če je prej delalo z isto kartico na istem TV, ker je bila programska shema odklenjena, potem bi moralo delat tudi sedaj. Zahtevaj da dela in bodi vztrajen. Upoštevaj še samoregulacijski kodeks
https://www.zps.si/images/stories/telek ... kacije.pdf
zahtevaj ustrezen popust. Če bodo ignorirali reklamacijo z izgovorom, da ti ne pripada, da je problem tvoj TV, se ne pusti odgnati, v 15 dneh morajo odgovoriti, če ne zadevo pošlješ na AKOS... uspeh je zagotovoljen, poleg popusta bo potem čudežno začelo delovati kar ti pripada. Če ne znajo popraviti drugače, naj ti odklenejo programe da bo mir. Če ti bodo poskušali vsiliti TV vmesnik in če imaš raje conax, se ne pusti prepričati brez ustreznega brezplačnega dodatka v tvoj prid.

Kot potrošnika me prav nič ne brigajo Telesmehovi problemi s tehniko, če je delalo prej, mora tudi potem, to je moja pravica potrošnika.
Ko se enkrat naveličaš bedarij s strani Telesmeha, preprosto zamenjaš operaterja, če imaš to srečo, da ti lahko konkurenca potegne optiko.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber
 
Prispevkov: 1465
Pridružen: 17 Mar 2015, 20:30
Kraj: Bled
Zahvalil se je: 119 krat
Prejel zahvalo: 452 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a damo » 04 Feb 2021, 10:45

- delalo je s to isto kartico, sedaj ne dela

- dodatni box odpade, gre se za mamin tv in ona se ne bo zdaj navajala še na neke boxe. Kak je bil daljinec 10 let, tako naj ostane.

- serviser je prišel in povedal, da je kriva tv. Rebrovega nasveta "ne morem" oz. nočem upoštevati, saj so tehniki naši sokrajani in znanci, zato mi je malo neugodno "jim jebat mater", dokler ne dobim svoje.


Ja, možnost je tudi optika, ampak se mi zdi, da so vsi operaterji isti.
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo
 
Prispevkov: 929
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:18
Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Feb 2021, 11:19

damo je napisal/-a:- serviser je prišel in povedal, da je kriva tv. Rebrovega nasveta "ne morem" oz. nočem upoštevati, saj so tehniki naši sokrajani in znanci, zato mi je malo neugodno "jim jebat mater", dokler ne dobim svoje.
To je pot najmanjšega odpora. Če ti je znanec, ki je res prijatelj, se bo malo bolj potrudil.
Pa ne rabiš "jim jebat mater", jim pa lahko razložiš, da je TV prej delal, zdaj pa ne. Torej,... Razloži jim, da to pač ne bo šlo skozi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 48238
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11268 krat
Prejel zahvalo: 6378 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 93

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a jozede » 04 Feb 2021, 12:26

damo je napisal/-a:Pri mami se je pojavil problem na televiziji - conax kartica noče dekodirat tv programov.

Pri prejšnjem kabelskem operaterju je to delalo b.p. vsaj 5 let. Tudi dekodiralo je programe. Zdaj je našo lokalno firmo popapcal Telemach in prve 3 mesece so bili programi odklenjeni, vse je delalo ok. Zdaj so programsko shemo zaklenili in gledaš le to, kar plačaš v paketu. TV noče dekodirat. Smo poskusili kartico na drugi TV Philips, pa dela ok. Mojster od Telemacha je rekel, da je včasih problem na Samsungih, da nočejo delat. Meni se zdi čudno, ker prej je to delalo, ampak očitno je res problem v TV.

Ali pozna kdo rešitev (razen tv boxa) tega problema? Kak firmware upgrade? Ali bo treba novo TV, čemur se upiramo, saj ta dela čisto ok? Model tv je Samsung UE37D5000PWXXH (verzija 02)

Hvala za pomoč!


Kljub temu, da ti je prej delalo, bi jaz poizkusil še s kakšnim drugim Conax modulom (druge firme, na primer Technisatovim - ne vem kakšnega imaš sedaj v TVju?).
jozede
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 06 Feb 2015, 11:40
Kraj: Jesenice
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 50 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a reber » 04 Feb 2021, 15:28

Verjetno je samoumevno in tehnik to dobro ve, pri vsaki menjavi programske sheme je treba pognati iskanje programov, ste to naredili?

Če je tehnik znanec, je kot prijatelj... no, tudi pri nas je bil včasih Telesmehov tehnik moj prijatelj, pa je velikokrat prišel, večinoma na klepet, ker je imel delovni nalog, potem sva skupaj bentila čez firmo... kasneje je on službo tudi zamenjal, ker je imel Telesmehovih bedarij in nesposobnosti, poln kufer. Mi je lepo razložil kako to gre pri njih in kakšne interne probleme imajo, potem so pa tehniki tisti, ki morajo naročnikom lagat kako se nekaj pa ne da, pri meni to nišlo skozi.

Če boš težil operaterju, ne boš težil tehniku, on bo recimo dobil delovni nalog, ampak bo prišel na klepet ali pa še to ne, stvar dogovora, napisal po nekaj po želji kaj vse je delal. Težit je treba naročniški službi oziroma zahtevat, da stvari funkcionirajo, to nima veze s tehniki, ko boš svoje pravice dosegel s pomočjo AKOS-a. Tehnik bi ti moral svetovati, da utrujaj tistim v pisarni, lahko pa poskusiji tudi s kakšnim starejšim conax modulom.

Dejstvo je, če je delalo prej, mora tudi sedaj, pika.

Če zamenjaš operaterja, boš najbrž moral menjat televizor, da boš gor naložil aplikacijo, sicer boš spet imel TV vmesnik, kar mnogim starejšim uporabnikom nekako ni všeč, se ne znajdejo, imam dosti sosedov, ki vztrajajo na Telesmehu in na conax modulu samo zato, da imajo en in edini daljinec, kljub temu da časovne funkcije zato odpadejo.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber
 
Prispevkov: 1465
Pridružen: 17 Mar 2015, 20:30
Kraj: Bled
Zahvalil se je: 119 krat
Prejel zahvalo: 452 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a Bozo » 04 Feb 2021, 18:11

Nekoč sem se na veliko s tem ukvarjal... če si zamenjal ponudnika je potrebno zamenjat kartico.. prve tri mesece je delalo, ja je, ker je bilo odklenjeno, delalo bi tudi brez kartice... Zahtevaj naj ti dajo novo kartico pa probaj, potem lahko rečeš da je problem v conax modulu...
Lp
Božo
Uporabniški avatar
Bozo
 
Prispevkov: 294
Pridružen: 18 Jan 2015, 11:36
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 23 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a damo » 04 Feb 2021, 19:37

Taista kartica na drugi tv v isti hiši dela. Iskanje programov je prva stvar ki sem jo poskusil.

Bom poskusil reset televizije in pa upgrade firmwera.
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo
 
Prispevkov: 929
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:18
Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a sYsop » 04 Feb 2021, 21:02

damo,
ista zgodba, ista TVja pri staršiih ... ista občina :)sporoči, če bo kaj novega ..tnx
Tune for MAX smoke !
Uporabniški avatar
sYsop
 
Prispevkov: 319
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:05
Kraj: All over the World
Zahvalil se je: 98 krat
Prejel zahvalo: 49 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Samsung TV in Conax problemi

OdgovorNapisal/-a damo » 05 Feb 2021, 06:55

niste nič uspeli zrihtat? kaj vse ste sprobal? lahko tudi na zs.
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo
 
Prispevkov: 929
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:18
Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 40


Vrni se na Televizorji, radioaparati in podobne pogruntavščine.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost