Box S ali Neo

Vse o televizorjih, radijskih sprejemnikih in instalacijah zanje. Popravila, dograditve in nasveti

Moderator: S53AL

Box S ali Neo

OdgovorNapisal/-a napetost » 16 Okt 2020, 21:04

V hišo imam speljano optiko, kjer je v pritličju siolov modem. Od tega modema imam preko UTP kabla v svojem stanovanju v nadstropju Linksys WRT54GL router. Če priklopim box na modem mi ne deluje. Če pa priklopim UTP kabel iz Siolovega modema direktno v box s, pa televizija dela, vendar nimam interneta in ne wifi-ja. Kakšne predloge imate, da stvar priklopim tako, da bom ime internet in TV. Polaganje dodatnega kabla ne pride v poštev, ker moram celo dnevno premetat.
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 122
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 11 krat
Prejel zahvalo: 11 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Box S ali Neo

OdgovorNapisal/-a Iztok » 16 Okt 2020, 21:26

Imam isti HW + 4x BoxS + 1x Neo, pa mi vse deluje BP. S tem, da sta 2 BoxS-a vezana preko switcherjev, eden preko PowerLine, Neo pa preko enega UTP dolžine 15m s samo dvema paricama, preko ostalih dveh paric pa laufa internet ...

Kako imaš nastavljene izhode na telekom modemu?

Moje nastavitve gledano na https://moj.telekom.si/sl/BroadbandDashboard/Modem/
Priponke
Screenshot_2020-10-16 Nastavitve modema - Moj Telekom - Telekom Slovenije.png
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2415
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 666 krat
Prejel zahvalo: 536 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 106

Re: Box S ali Neo

OdgovorNapisal/-a napetost » 16 Okt 2020, 22:17

Ne razumem tega "s samo dvema paricama, preko ostalih dveh paric pa laufa internet ..."
Bom neumno vprašal.
A UTP kabel si olupil in mu na koncu stisnil dva konektorja RJ45. dve parici v en konektor , dve pa v drugega.
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 122
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 11 krat
Prejel zahvalo: 11 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Box S ali Neo

OdgovorNapisal/-a Iztok » 16 Okt 2020, 22:31

napetost je napisal/-a:...
A UTP kabel si olupil in mu na koncu stisnil dva konektorja RJ45. dve parici v en konektor , dve pa v drugega.

Točno tako :)

Nekateri temu rečejo 2x Y podaljšek ...
Priponke
UTP_dve_povezave.jpg
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2415
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 666 krat
Prejel zahvalo: 536 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 106

Re: Box S ali Neo

OdgovorNapisal/-a zanka » 16 Okt 2020, 22:32

napetost je napisal/-a:Ne razumem tega "s samo dvema paricama, preko ostalih dveh paric pa laufa internet ..."
Bom neumno vprašal.
A UTP kabel si olupil in mu na koncu stisnil dva konektorja RJ45. dve parici v en konektor , dve pa v drugega.

Tako se počne, da se spelje 2 trasi po enem obstoječem kablu ...gre zgolj za varčevalni ukrep. Na vsaki strani sta po 2 konektorja.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2729
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Zahvalil se je: 117 krat
Prejel zahvalo: 274 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 54

Re: Box S ali Neo

OdgovorNapisal/-a napetost » 16 Okt 2020, 22:59

Zanimivo
Tega pa nisem vedel. Je vse eno kateri konektor priklopim poten v neo in katerega v linksys
Ali pa mogoče na obeh koncih kabla dva konektorja. Če prav vidim po zgornji shemi so mi pomembni pini 1,2,3 in 6
Hvala za odgovore, poročam če mi rata
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 122
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 11 krat
Prejel zahvalo: 11 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Box S ali Neo

OdgovorNapisal/-a yacksy » 17 Okt 2020, 20:36

Na ta način imaš na vsaki strani kabla 2 konektorja (v vsakem konektorju sta dve parici povezani na pine konektorja 1,2,3 in 6). Konektorje priključi takole:
- port na modemu, ki je označen kot "Internet", priklopi v Linksys
- port na modemu, ki je označen kot "Televizija", priklopi na Box S

Kot so ti že rekli, gre za zasilno varianto (prav bi bilo, da potegneš še en mrežni kabel), čeprav imaš veliko možnosti, da ti bo zadeva delovala. Imaš pa v vsakem primeru omejitev hitrosti povezave 100Mbps po posamezni "povezavi", kar pa verjetno ne bo predstavljalo težave.
yacksy
 
Prispevkov: 433
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:39
Zahvalil se je: 207 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 108

Re: Box S ali Neo

OdgovorNapisal/-a JernejL » 17 Okt 2020, 22:05

Samo za info, vse te tv zadeve delujejo na specijalnem vlan-u, če ga router ne zna routat, iptv ne more delati - zato v vecini primerov iptv ne bo delal cez router.

Iptv rabi lastnen eth kabel, je pa lahko vmes switch. Dela pa lahko tudi lepo skozi plc-je (na a1 deluje iptv lepo z devolo plc-jih, na 1 plc pri modemu lahko tudi daš gor več iptv boxov)
Uporabniški avatar
JernejL
 
Prispevkov: 425
Pridružen: 17 Apr 2016, 19:58
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 56 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 11


Vrni se na Televizorji, radioaparati in podobne pogruntavščine.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost