[Egg bot] Egg bot ali CNC barvanje pirhov

Skupne nabave in projekti

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Mar 2013, 13:10

pajo je napisal/-a:Zanima me kako je z rezervnimi deli za ohišje? Dobava mogoča?
Imel sem rahlo nezgodo in bi rabil novo "roko", oziroma dele zanjo.

poslikaj - označi katere dele potrebuješ in ti pošljem.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25176
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4625 krat
Prejel zahvalo: 3383 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a bojanz » 27 Mar 2013, 14:50

Pozdrav!

Darko se da dobit del za eggbota-a od roke samo zgornji del, ta ki drži pisalo.


Prištej k ceni, imam naročene kor.motorje, pa skupaj nakažem

l.p
Bojan
Uporabniški avatar
bojanz
 
Prispevkov: 71
Pridružen: 18 Jan 2015, 23:35
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 17 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a primozsu » 27 Mar 2013, 15:56

Moj ima težave, da po enem času ga začne zavijat na stran.
Ter ne znam kako vedeti kje bo začel risati oz. kako vse skupaj nastaviti da bo OK začetna pozicija?
primozsu
 
Prispevkov: 100
Pridružen: 19 Jan 2015, 22:46
Zahvalil se je: 10 krat
Prejel zahvalo: 10 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13

OdgovorNapisal/-a Bizgec65 » 27 Mar 2013, 17:57

Če postaviš pisalo pravokotno na vse, potem ti ga ne bi smelo zvijati nikamor, razen, če ti koračni motorji narobe sučejo.
Risat bo začel glede na odmaknjenost "slike" od roba dokumenta in pa odvisno od tega kaj je dejansko najprej narisano na dokumentu.
Uporabniški avatar
Bizgec65
 
Prispevkov: 354
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:02
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 4

OdgovorNapisal/-a Krampus » 27 Mar 2013, 18:16

Začetni položaj pisala, ko nastaviš jajce, je točno sredina risbe, oz. točka 1600x400
Uporabniški avatar
Krampus
 
Prispevkov: 496
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:32
Kraj: Središče ob Dravi
Zahvalil se je: 193 krat
Prejel zahvalo: 73 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 16

OdgovorNapisal/-a Silvo » 27 Mar 2013, 18:17

primozsu je napisal/-a:Moj ima težave, da po enem času ga začne zavijat na stran.
Ter ne znam kako vedeti kje bo začel risati oz. kako vse skupaj nastaviti da bo OK začetna pozicija?


Rabljeni motorčki? Neustrezen kot (korak)?
Silvo
 
Prispevkov: 212
Pridružen: 16 Jan 2015, 15:16
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a pajo » 27 Mar 2013, 18:42

V kompletu sem se odločil za rabljena motorčka (sta OK). Oba sta s krajšima osema (je tudi vse OK). Včeraj sem dobil enega nadomestnega. Odločil sem se, da zamenjam tistega, ki vrti jajce. Itak se je pregreval, pa zaradi krajše osi, nisem mogel doseči skrajnih leg (posledica je bila stisnjena slika). Ko sem pognal tega nadomestnega, je korakal na mestu. Sploh nima nobenega navora. Sem ga premeril, navitja štimajo, vse je OK, samo ostaja na mestu. :evil: Sedaj sem podaljšal os starega korakarja in izgleda, da bo.

Darko, nekaj delov sem polomil. Dele sem za silo zalepil in bom ta jajca, ki jih imam namen zrisati te dneve, najverjetneje tudi uspel narisati. Ti bom pa najverjetneje "zatežil" po praznikih, ko se bo našla kakšna druga pošiljka.
Hvala zaenkrat!
pajo
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:47
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a PPG78 » 27 Mar 2013, 20:55

Danes sem ga še jaz uspešno pognal ... kmalu po dobavi materiala sem ga sestavil a je izgledalo kot da motorček za pero nima dovolj moči in da trza. Potem sem malo bral debato in videl da priporočate višjo napetost.
Danes sem zamenjal motorček (enega sem na srečo imel doma) in uporabil 24V napajalnik ter nastavil tok na 0,45A in zadeva deluje \:D/ Rabljeni motorček iz KIT-a kar segreje.
Sedaj samo še malo "fine-tuning-a" pa bo.

V Inkscape-u sem pri nastavitvah za Eggbot videl tudi opcijo "engraver" in me zanima kam se to priklopi na vezju? Bi poskusil kaj se zgodi z 1W laserjem :sm2:

LP, Peter
PPG78
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 19 Jan 2015, 15:20
Kraj: Gorenjska
Zahvalil se je: 14 krat
Prejel zahvalo: 60 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 33

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Mar 2013, 21:30

bojan_z je napisal/-a:Pozdrav!

Darko se da dobit del za eggbota-a od roke samo zgornji del, ta ki drži pisalo.


Prištej k ceni, imam naročene kor.motorje, pa skupaj nakažem

l.p
Bojan

zabeleženo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25176
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4625 krat
Prejel zahvalo: 3383 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a GregorN » 27 Mar 2013, 22:21

Ob tem Eggbotu sem bil pa več razočaran kot kaj drugega. Po vseh porodnih težavah s pošto in z delovanjem vezja nazadnje deluje tako kot prikazujejo slike :(

Motor, ki drži ročko kar podivja, riše drobno sliko kot bi bila izven meja, povrh pa sredi dela kar kot bi izgubil napajanje opdpove, ga malce primem dela naprej, včasih "izriše" do konca le, da ga meče, sem volje kot otrok, ki je pričakoval sladoled dobil pa zaseko xI
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
GregorN
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a primozsu » 27 Mar 2013, 23:05

Silvo je napisal/-a:
primozsu je napisal/-a:Moj ima težave, da po enem času ga začne zavijat na stran.
Ter ne znam kako vedeti kje bo začel risati oz. kako vse skupaj nastaviti da bo OK začetna pozicija?


Rabljeni motorčki? Neustrezen kot (korak)?


DA, rabljeni so.
Zgleda, da čez nekaj časa "normalnega" delovanja motor, ki drži pisalo v desni smeri zgubi nekaj korakov. V levi smeri pa ne in tako se vzorec pomika na levo. Včasih pa ga začne takoj biksati.

Tu so še zadnji trenutki , ko je deloval OK. Kasneje je bil svojeglav.
Očitno bom moral do drugega leta nabaviti nove koračnike.

Lp, Primož
primozsu
 
Prispevkov: 100
Pridružen: 19 Jan 2015, 22:46
Zahvalil se je: 10 krat
Prejel zahvalo: 10 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13

OdgovorNapisal/-a aly » 28 Mar 2013, 12:10

GregorN je napisal/-a:Motor, ki drži ročko kar podivja, riše drobno sliko kot bi bila izven meja, povrh pa sredi dela kar kot bi izgubil napajanje opdpove, ga malce primem dela naprej, včasih "izriše" do konca le, da ga meče,

Tole se mi sliši kot slabo zaspajkano vezje...
V Eggbot pluginu za inkscape imaš zavihe za ročno krmiljenje / testirenje. Tam se malo igraj, mogoče hitreje najdeš napako.
Jaz bi na tvojem mestu dol pobral vijačno sponko za kable, vse komponente premazal s fluksom in dal v reflow.
Če te kdo udari po desnem licu, je najbrž levičar =)
Uporabniški avatar
aly
 
Prispevkov: 464
Pridružen: 16 Jan 2015, 12:21
Kraj: Kranj - Struževo
Zahvalil se je: 113 krat
Prejel zahvalo: 68 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 19

OdgovorNapisal/-a mirkatmir » 29 Mar 2013, 15:20

Ravnokar slišal VolkD-ja na Radio1, ki je naredil reklamo za naš projekt. =D>
lp, Miran (Miro S51SK)
Uporabniški avatar
mirkatmir
 
Prispevkov: 962
Pridružen: 14 Jan 2015, 22:05
Kraj: Ribnica - JN75IR
Zahvalil se je: 128 krat
Prejel zahvalo: 146 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 19

OdgovorNapisal/-a Jaka » 29 Mar 2013, 16:52

mirkatmir je napisal/-a:Ravnokar slišal VolkD-ja na Radio1, ki je naredil reklamo za naš projekt. =D>
Mi je moja povedala, da je bil jajčkopis na Radio1 in, da si lahko ogledamo, toda nikakor ne najdem tega prispevka ](*,)
Lp, Jaka
Uporabniški avatar
Jaka
 
Prispevkov: 702
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:31
Zahvalil se je: 50 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 1

OdgovorNapisal/-a vajdo » 29 Mar 2013, 17:42

Ne vem, ce je ze bilo objavljeno? Tukaj je v pisni obliki iz NM. http://www.lokalno.si/2013/03/18/94373/zgodba/FOTOVIDEO_Ko_pirhe_barva_racunalnik/
Lp, Primož
Uporabniški avatar
vajdo
 
Prispevkov: 106
Pridružen: 18 Jan 2015, 14:17
Kraj: Ribnica
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 10 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 5

OdgovorNapisal/-a GregorN » 29 Mar 2013, 20:53

Aly, vezje mislim da je ok.

PS: Pa motorja sem tudi zamenjal, pa je enako.
GregorN
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a StricGeza » 29 Mar 2013, 21:25

GregorN meni je ročica takole padala ko sem imel nastavljen premali tok, oz ko sem uporabljal napajalnik ki je bil prešvoh
StricGeza
 
Prispevkov: 304
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:58
Kraj: Gradišče pri Divači
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 62 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 15

OdgovorNapisal/-a GregorN » 29 Mar 2013, 22:35

Napajalnik premore 3 A, tako da mislim, da ni krivo tole :/
GregorN
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a lado » 29 Mar 2013, 23:28

Tako -sedaj pa še stojalo....
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
lado
 
Prispevkov: 392
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:46
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 74 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a Obelix » 07 Apr 2013, 11:39

Najbrž sem spregledal. Ampak na "EggBot_zgoraj.pdf" ima R17 68,1k. Na spisku materiala pa ima R17 vrednost 47k ?
Obelix
 
Prispevkov: 621
Pridružen: 19 Jan 2015, 11:31
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 67 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 69

OdgovorNapisal/-a s59ma » 07 Apr 2013, 13:33

GregorN je napisal/-a:Motor, ki drži ročko kar podivja, riše drobno sliko kot bi bila izven meja, povrh pa sredi dela kar kot bi izgubil napajanje odpove, ga malce primem dela naprej, včasih "izriše" do konca le, da ga meče...

Sem imel točno enake težave kot ti. Ker so se dogajale tudi po menjavi motorja "z zaresnim" (prej sem imel predelane ex floppy), sem se odločil, da najprej poskusim ponovno zaspajkati driverski čip za motor peresa (če pa tudi to ne bi pomagalo, bi ga zamenjal z novim). Odspajkal sem ga, zelo izdatno pofluksal in zaspajkal nazaj. Zdaj dela tako, kot mora!

Moram priznati, da ima novi koračnik (uporabljam ga za pogon peresa) zelo zelo večji moment od predelanega!

Za vrtenje jajca zdaj uporabljam Epsonov EM-297 stepper (doniral ga je pokvarjeni Stylus printer), ki ima precej več lamel, kot floppyjev stepper; tudi upornost navitja je 4x manjša. Za vrtenje bi verjetno bil tudi disketniški že dovolj močan. No, v praksi sem videl, koliko pade navor pri microsteppingu (že res, da je Kroko vse to lepo povedal na seminarju, ampak praktične izkušnje si mnogo bolje zapomnimo)!

Torej: tudi moj EggBot (končno!) deluje, kot je treba! TNX VolkD za vso logistiko (kot tudi vsem ostalim sodelujočim)! Odlično izpeljan projekt!
s59ma
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a Musty » 02 Jun 2013, 08:27

Za naslednjo pomlad pa lahko 3D natisnete dodatne dele :)

http://www.thingiverse.com/thing:20398
Musty
 
Prispevkov: 881
Pridružen: 20 Jan 2015, 21:51
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 37 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 10

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 02 Jun 2013, 08:54

Musty je napisal/-a:Za naslednjo pomlad pa lahko 3D natisnete dodatne dele...
...če bo ratalo!

Na tej konstrukciji mi manjka pomik pisala ali jajca v dveh smereh.
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1435
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 503 krat
Prejel zahvalo: 536 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 36

OdgovorNapisal/-a pajo » 13 Nov 2013, 10:35

Imam težavo z egg botom, ki se pojavlja na več računalnikih. Problem je v tem, da računalnik včasih egg bota najde, včasih ne. Zgodi pa se tudi, da se izgubi povezava sredi tiskanja.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
pajo
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:47
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a gumby » 13 Nov 2013, 11:02

Probaj zamenjat USB kabel
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1984
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 89 krat
Prejel zahvalo: 432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 13 Nov 2013, 11:13

Razpakiraj vsebino priloženega nekam na disk in poglej če sploh imaš pri priključenemu jajcomatu kak serijski port.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1435
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 503 krat
Prejel zahvalo: 536 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 36

OdgovorNapisal/-a pajo » 13 Nov 2013, 11:58

Kable sem že menjal. Nič ne pomaga.
Com port je viden, dokler je povezan. Ko pa se povezava prekine, pa zmanjka tudi port.
Povezava se po nekem naključnem času samodejno prekine oziroma vzpostavi.

Na sliki je okence, ki se pojavi, ko se povezava prekine med tiskanjem.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
pajo
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:47
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a pajo » 13 Nov 2013, 12:08

Sem v rahli paniki.
Z mulci v šoli pripravljamo en delček razstave na http://www.zotks.si/www/portal/sl/stran.asp?id_tema=879&id_strani_var=1112

Smo prišli na idejo, da bi predstavili izdelavo novoletnih okraskov iz odpadne embalaže (PVC lončki od jogurtov, plastični kozarci,...). Učenci bi v inkscape-ju narisali vzorec in bi ga nato natisnili. To pomeni, da bi bil egg bot v akciji tudi na sami razstavi.

Sedaj me "hudič" zafrkava.
Tiska ko se mu zazdi in kak dolgo se mu zdi. :evil: :evil:
pajo
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:47
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Nov 2013, 12:38

pajo je napisal/-a:Sem v rahli paniki.

Brez panike, lahko ti posodim mojega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25176
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4625 krat
Prejel zahvalo: 3383 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a pajo » 13 Nov 2013, 13:46

VolkD je napisal/-a:
pajo je napisal/-a:Sem v rahli paniki.

Brez panike, lahko ti posodim mojega.


Darko, hvala za velikodušno ponudbo. V skrajni sili bi te prosil samo za elektroniko. Vse ostalo deluje normalno.

Ko pridem domov, bom pod lupo preveril povezave. Mi pa močno "smrdi" usb konektor, oziroma njegova okolica.

Da malo bolj "označim" in opremim egg bota za razstavo, bi rabil logotip društva v spodobni ločljivosti za tisk. Mi ga lahko kdo pošlje ali pa je objavljen kje na forumu (razen tistega v zgornjem levem kotu ;))?
pajo
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:47
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a aly » 13 Nov 2013, 15:25

Preveri / zamenjaj tudi napajalnik.
Lahko so tudi slabi loti, res je.
Če te kdo udari po desnem licu, je najbrž levičar =)
Uporabniški avatar
aly
 
Prispevkov: 464
Pridružen: 16 Jan 2015, 12:21
Kraj: Kranj - Struževo
Zahvalil se je: 113 krat
Prejel zahvalo: 68 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 19

OdgovorNapisal/-a pajo » 13 Nov 2013, 15:49

aly je napisal/-a:Preveri / zamenjaj tudi napajalnik.
Lahko so tudi slabi loti, res je.


Napajalnik dvomim da dela težave. Povezava med eggbotom in računalnikom pade tudi v mirovanju, ko se nič ne dogaja (neobremenjeni motorji). Računalnik namreč zajavka, ko se "naprava" priključi in zajavka ko se odstrani.

Kaj pa če je kaj narobe s picem, oziroma naloženim programom? Žal nimam opreme, da bi ga na novo naložil.
pajo
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:47
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Nov 2013, 16:50

Po vsem povedanem sumim na USB konektor, Zamenjaj ga.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25176
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4625 krat
Prejel zahvalo: 3383 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a matjazkariz » 13 Nov 2013, 18:22

Jaz pa sumim USB kabel.
matjazkariz
 
Prispevkov: 298
Pridružen: 21 Feb 2015, 11:24
Zahvalil se je: 24 krat
Prejel zahvalo: 45 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 13 Nov 2013, 18:23

pajo je napisal/-a:Kable sem že menjal. Nič ne pomaga.
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1435
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 503 krat
Prejel zahvalo: 536 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 36

OdgovorNapisal/-a osmica » 13 Nov 2013, 19:33

VolkD je napisal/-a:Po vsem povedanem sumim na USB konektor, Zamenjaj ga.


Sem istega mnenja. Prvo poskusi pogret lote mogoče je kak hladen lot.
osmica
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 19 Jan 2015, 21:03
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a andrejj » 13 Nov 2013, 19:42

Ali mogoče v usb kontakt skrivil?
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 928
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 83 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 17

OdgovorNapisal/-a pajo » 13 Nov 2013, 21:37

Kontakti so videti OK.
Imam dva problema.
Spajkalnik, ki ga imam doma, je kol. Za to delo ni.
Najbližja vtičnica pa je 55 km vstran.
Jutri gre zadeva na spajkalno postajo, da se komunikacijski del še enkrat zaspajka.
Potem pa bomo videli...

Cca 100 jajc pa sem z njim porisal brez problema.

Zaenkrat vsem Hvala za ideje in nasvete!
Bom pa poročal, kje je bila napaka. V skrajnem, res skrajnem primeru, računam Darko na tvojo pomoč.
pajo
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:47
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Nov 2013, 21:58

pajo je napisal/-a: V skrajnem, res skrajnem primeru, računam Darko na tvojo pomoč.

Ni problen, ampak a ti veš kako daleč sem ?

Glej, ubogaj me. Če je stvar delala, potem je temu kriv ali kabel ali pa konektor. Ker je ta spoj na takem mestu, da se kabel ne pregiba hudo, je zelo verjetno, da je konektor. Na konektor sumim tudi zato, ker je ta tip konektorja potrebno zelo hitro spajkati. Plastika ki je v njem je taka da se pri toploti hitro deformira. Da bo nerodnost še večja je material, ki bi moral biti vzmetna medenina, v teh konektorjih bolj podoben slabemu papirju, kot pa medenini.

Najdi nekje bližje nekoga, ki ti bo to prespajkal. Če res ne gre, mi pa lahko pošlješ po pošti. Saj naslov verjetno imaš.
Zadnjič spremenil VolkD, dne 14 Nov 2013, 21:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25176
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4625 krat
Prejel zahvalo: 3383 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a pajo » 14 Nov 2013, 20:20

VolkD je napisal/-a:
pajo je napisal/-a: V skrajnem, res skrajnem primeru, računam Darko na tvojo pomoč.

Ni problen, ampak a ti veš kako daleč sem ?

Glej, ubogaj me. Če je stvar delala, potem je temu kriv ali kabel ali pa konektor. Ker je ta spoj na takem mestu, da se kabel ne pregiba hudo, je zelo verjetno, da je konektor. Na konektor sumim tudi zato, ker je ta tip konektorja potrebno zelo hitro spajkati. Plastika ki je v njem je taka da se pri toploti hitro deformira. Da bo nerodnost še večja je material, ki bi moral biti vzmetna medenina, v teh konektorjih bolj podoben slabemu papirju, kot pa medenini.

Najdi nekje bližje nekoga, ki ti bo to prespajkal. Če res ne gre, mi pa lahko pošlješ po pošti. Saj naslov verjetno imaš.


Darko, predobro vem, da sva vsak na svojem koncu Slovenije . :?

Si mi pa z zadnjim postom dosti pomagal. Glede na to, da USB vtičnice še nekaj časa ne bom dobil in ker nisem imel kaj zgubiti, sem se lotil kar fizičnega obračuna. Ker vzmetna medenina ni vzmetna medenina, sem vseh 5 rumenih pikic s prednje strani vtičnice pritisnil s pomočjo merilne konice kolikor je pač dopuščalo ohišje. Kontakti v notranjosti so se očitno dvignili za kakšno desetinko milimetra, ampak dovolj da je kontakt s vtikačem. Zadevo sem priključil in normalno dela. Sem poskušal večkrat priklopit, odklopit elektroniko in se povezava vzpostavi in ostane. Pa tudi vtikač je v vtičnici bolj trden, kot je bil prej.

Še enkrat Hvala za vse nasvete.

A mi lahko kdo prosim pošlje logotip društva v boljši kakovosti, kot je tukaj na spletni strani?
pajo
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:47
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a pajo » 29 Nov 2013, 11:33

IZUM je za nami.
Eggboot je bil razstavljen v trgovskem centru in je požel kar veliko zanimanja.
Z učenci sem imel triurno delavnico. Njihova naloga je bila narisat svoje vzorčke v Inkscape-u in nato zadevo narisati na odpadne jogurtove lončke. Zaradi prepovedi reklamiranja ne morem napisati imena jogurta, katerega embalaža je bila uporabljena. Učenci so nato samostojno, na razstavi tiskali izdelke. In kar je napomembnejše, učenci so v delu uživali in sodelovali brez nerganja. Edina težava, ki se pojavi pri tiskanju na te lončke, je neobstojnost flomastrov. Barva se namreč z drgnjenjem hitro zbriše.
Več si lahko ogledate v Galeriji.

V prihodnosti pa sledi še ena galerija. Lončki bodo viseli tudi na novolteni jelki v šoli.

Darko, tebi pa resnično HVALA, da si mi zadnji trenutek rešil kožo.
pajo
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:47
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a Bizgec65 » 29 Nov 2013, 13:28

Pohvalno, čudi me da se barva z drgnjenjem izbriše, sam sem namreč moral uporabljati močno čistilo da sem "unikatne risbe" dol spravil. Pa ste uporabljali prave flomastre?
Uporabniški avatar
Bizgec65
 
Prispevkov: 354
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:02
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 4

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 29 Nov 2013, 14:11

Ti si verjetno tiskal na celuloidna umetna jajca (pong-pong žogice), njegovi jogurtovi lončki pa so čisto drugačen material.
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1435
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 503 krat
Prejel zahvalo: 536 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 36

OdgovorNapisal/-a pajo » 29 Nov 2013, 14:22

Če smo risali na navadne 2dl plastične kozarce (špricer kozarci:) se je flomaster ohranil. V tem primeru pa je neka čudna plastika, že na otip deluje mastno. Lončke smo imeli celo v pomivalnem stroju, pa ni nič pomagalo. Pomagalo je edino to, da sem lončke pred ali po risanju premazal z mekol lepilom in jih posušil. Ampak to sem naredil samo z enim poskusnim lončkom. ;)
Lonček sem poskusil pobrusiti s finim vodobrusnim papirjem. Potem se je flomaster po zarezah razlival.
Poskušali smo tudi z lakom za lase, pa je spet topil flomaster...
pajo
 
Prispevkov: 95
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:47
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a napetost » 12 Apr 2014, 20:45

Ker se bliža nova sezona risanja po jajcih sem iz svojega jajčkomata obrisal prah.

Amapak ker sem menjal računalnik (prej XP32, sedaj WIn 7 64 bitne) Se mi pojavlja problem pri programu. Inkscape sem normalno instaliral. Ekranska slika je sicer malo drugačna kot pri XP.
Instaliram tudi dodatek za egbot exstenzion. Pri instalaciji mi sicer piše da je vse ok, Vendar ga v inkscape med razšeritvami ni. Ali ste ostali že poiskusili svoje jajčkomate na win 7.

Mi lahko kdo svetuje kako naj rešim zadevo.
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 82
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a matosg » 13 Apr 2014, 13:11

Če ne drugače, pa xp emulator za win7.

http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... -windows-7
Lep pozdrav,
Matej
Uporabniški avatar
matosg
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 22 Feb 2015, 19:12
Kraj: Slovenj Gradec
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 0

OdgovorNapisal/-a gumby » 13 Apr 2014, 14:14

Dela lepo na w7/64... mogoče pri tebi manjka driver (tole)
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1984
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 89 krat
Prejel zahvalo: 432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a napetost » 13 Apr 2014, 14:39

No izgleda da mi je ratalo, vendar še nisem risal po jajčkih.
Ker 64 bitnega inkscapa nisem spravil v pogon in sem po vsej telovadbi že skoraj kapituliral, poizkusil sem še zadnjo možnost in instaliral inkscape 32 bitne (na 64bitni win7), ter ostale dodatke in zadeva vsaj na suho deluje.
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 82
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a Kroko » 14 Apr 2014, 18:32

Je kdo pomislil, da bi za krmiljenje jajcerisa uporabil cnc kontroler?
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3845
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 610 krat
Prejel zahvalo: 1225 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 225

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 14 Apr 2014, 18:40

Že lani sem se nekaj igral. :roll:
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1435
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 503 krat
Prejel zahvalo: 536 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 36

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Skupinske nabave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost