mkII skupinski projekt - prijave

Skupne nabave in projekti

OdgovorNapisal/-a ivan16 » 14 Sep 2012, 10:47

Sem včeraj plačal.
ivan16
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:30
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 11 krat
Uporabnika povabil: Protoncek
Število neizkoriščenih povabil: 4

OdgovorNapisal/-a Obelix » 14 Sep 2012, 13:12

Jaz pa danes dobil.

Hvala in lep pozdrav.
Obelix
 
Prispevkov: 671
Pridružen: 19 Jan 2015, 11:31
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 73 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 75

OdgovorNapisal/-a žrepko » 14 Sep 2012, 17:48

Sem dobil danes! Hvala Darko za ves trud!
žrepko
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a s54jp » 14 Sep 2012, 20:24

Sem dobil danes.
Darko hvala.
s54jp
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: Velenje
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a s54jp » 15 Sep 2012, 21:18

MadMax:
>Prejel paket, zadevo sestavil, sprogramiral, vse "od prve".
PC pa lepo zazna napravico. <

Tudi jaz.

In ko sem jo hotel praktično sprobati na preverjenem vezju ( seveda naredil sem si ustrezen kabel!) zadeva odpovedala poslušnost.

Potem vrnem briko nazaj, zalaufam Flip in ugotovim da se več Flip ne more povezati z programatorčkom.
Zgodilo se je isto kot pri Protončku, pri prvem programiranju je Flip pobrisal bootlader.

Ideje za naprej nimam.
s54jp
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: Velenje
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Sep 2012, 21:26

Prehitro zaključuješ.

Daj briko na 0r0. Priključi stvar. Potem z eno žičko resetiraj vse skupaj in poskusi s flipom.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35510
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 15 Sep 2012, 21:31

Če je to res, potem ponovno naloži bootloader. AVR priklopi na nek drug programator po sistemu ISP in naloži gor priloženi program, ki bo avtomatsko sprogramiran v boot sektor. zadevo naložiš enako kot katerikoli drug tvoj program.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3318
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 320 krat
Prejel zahvalo: 368 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 77

OdgovorNapisal/-a vajdo » 16 Sep 2012, 07:34

Zagnal in ze nalozil program, na tester komponent (mega 8).
Lp, Primož
Uporabniški avatar
vajdo
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 18 Jan 2015, 14:17
Kraj: Ribnica
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 15 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 6

OdgovorNapisal/-a s54jp » 16 Sep 2012, 09:22

VolkD je napisal/-a:Prehitro zaključuješ.

Daj briko na 0r0. Priključi stvar. Potem z eno žičko resetiraj vse skupaj in poskusi s flipom.


Ponovno naložil .hex in sedaj programatorček deluje normalno.

Vse sem identično počel tudi takrat, in po parih poskusih se ni več hotel povezati.

Sedaj sem ga pa namerno hotel "pokvariti" pa noče odpovedati.
In naj ostane tako.

Hvala Darko za nasvet.
s54jp
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: Velenje
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 16 Sep 2012, 14:00

Naj spet zatežim glede LEDic: a komu sveti tretja LEDica? Tista, ki je posebej? Meni na dveh programatorjih nikjer. Zelena sveti vedno, rumena zraven nje pa ko programiraš.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3318
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 320 krat
Prejel zahvalo: 368 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 77

OdgovorNapisal/-a mkosmac » 16 Sep 2012, 14:30

Meni tretja ledica sveti, ko na 3 pinskem jumperju ni povezave med nobenim od kontaktov.
Ne vem pa če je to OK.
LP Matej
if(?) ask_google();
mkosmac
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 20 Jan 2015, 20:17
Zahvalil se je: 20 krat
Prejel zahvalo: 8 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 4

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 16 Sep 2012, 14:48

Ja, takrat sveti, res. Ampak če se prav spomnim naj bi svetila ko¸ima ciljni procesor ustrezno napajanje. Da ni slučajno funkcija obrnjena (sveti, ko procesor NIMA ustreznega napajanja)?
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3318
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 320 krat
Prejel zahvalo: 368 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 77

OdgovorNapisal/-a sars » 17 Sep 2012, 18:13

Plačano.
Lp Sars
Uporabniški avatar
sars
 
Prispevkov: 172
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:04
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: Slowfly
Število neizkoriščenih povabil: 7

OdgovorNapisal/-a sars » 19 Sep 2012, 14:25

Dobil paket. Hvala Darko.
Lp Sars
Uporabniški avatar
sars
 
Prispevkov: 172
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:04
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: Slowfly
Število neizkoriščenih povabil: 7

OdgovorNapisal/-a S57RZ » 19 Sep 2012, 20:31

Hvala Darko, prejel po pošti takoj naslednji dan.
Lp Rado
Uporabniški avatar
S57RZ
 
Prispevkov: 389
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:42
Kraj: Dobrova pri Ljubljani
Zahvalil se je: 56 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 13

OdgovorNapisal/-a mucek » 20 Sep 2012, 22:44

Juhej, zalaufalo iz prve. To bojo še velike težave ...

Lp, g
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1510
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 445 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 83

OdgovorNapisal/-a s54jp » 17 Dec 2012, 09:46

Po nekaj časa popolno brezhibnega delovanja je moj programatorček odpovedal.

Ni se več hotel povezati z avrstudiem potem sem ponovil Darkov nasvet, ponovno sprogramiral programator z flipom in po tem je še slabše. Prej je saj svetila zelena ledika sedaj pa tudi ta ne. Preden sem ga šel ponovno preprogramirat je bil v sistemu kot "Jungo" sedaj pa samo tako kot je na slikici.
Da se tudi programirati z Flipom in nič več od tega. Računalnik ga prepozna samo tako kot je na slikici.

Kam je "ušel" jungo?

Kakšne ideje?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
s54jp
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: Velenje
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a s59ma » 17 Dec 2012, 12:10

Josip, če se ne motim, je vse skupaj odvisno od inštaliranega gonilnika! Sam imam trenutno programator prepoznan kot "Jungo / AVRISP mk II" in mi deluje OK.

Ko sem inštaliral driver "avrispmkii_libusb-win32_1.2.1.0.zip" ni bil prepoznan kot Jungo, ampak je bil nekje drugje (se žal ne spomnim več, kje). Kolikor se spomnim, je bila tudi funkcija oranžne LED diode ("Target") ravno obratna...
No, po tistem sem naredil system restore in obdržal prvotni gonilnik. Zadeva deluje odlično, več kot to pa ne potrebujem, HI!
s59ma
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Dec 2012, 12:13

Ja tisti mostiček spoji, pa ko priključiš na napajanje še enkrat resetiraj procesor.

Če to ne prime, je treba pa bootloader naložit ponovno.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35510
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a s54jp » 18 Dec 2012, 17:47

VolkD je napisal/-a:Ja tisti mostiček spoji, pa ko priključiš na napajanje še enkrat resetiraj procesor.

Če to ne prime, je treba pa bootloader naložit ponovno.


Še protonček mi je pomagal, ne bo nič. Očitno je megica izpustila dušo.

Za kaj? - to pa ne ve niti vedeževalka z svojo stekleno kroglo.

Bootlader se enostavno ne da naložit ponovno, že na začetku se ne da prebrati

"read signature" (USB pa prepozna čip ) probal sem tudi različne nastavitve frekvenc za ISP - od najnižje pa navzgor.

Ni se za sekirat, STK-500 je še vedno doma in je neuničljiv, sreča da nisem naložil Avr Studio 6.
s54jp
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: Velenje
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Kroko » 18 Dec 2012, 19:04

Si sklenil reset pin ali samo priključil napajanje?

Samo priklop napajanja ne pomaga - potrebno je skleniti mostiček in reset pin skleniti na maso.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4415
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 642 krat
Prejel zahvalo: 1445 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a MadMax » 18 Dec 2012, 19:41

Po mojih izkušnjah je treba pri priklopljeni megi skleniti hwb in reset (da sta sklenjena oba), nato najprej razkleniti reset, nazadnje pa še hwb. Mislim da je to nekdo v tej temi že enako opisal.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1928
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 357 krat
Prejel zahvalo: 388 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 18 Dec 2012, 23:54

Mege ne prepozna niti ISP programator, kot pravi Josip, kar lahko pomeni da se je ISP bit nekako izključil. To pomeni odlotanje mege in priklop na paralelni programator. Mogoče bi to pomagalo.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3318
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 320 krat
Prejel zahvalo: 368 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 77

OdgovorNapisal/-a s54jp » 20 Dec 2012, 15:24

Kroko je napisal/-a:Si sklenil reset pin ali samo priključil napajanje?

Samo priklop napajanja ne pomaga - potrebno je skleniti mostiček in reset pin skleniti na maso.


Vse sem naredil kaj so mi svetovali, in nekaj uporabil svojih idej. Bootlader verjetno obstaja noter nekaj je drugo narobe ker ga Flip prebere in sistem najde čip po priklopu programatorčka na PC. Če bi ne bilo bootladerja noter se nebi pojavil čip v sistemu.

Prebere Bootlader ver. 1.0.5 ( Flip ) in signaturo

Seveda to ne naredi programator (STK500 prek ISP )

Naročal sem par novih čipov, edino mi je ostala ta ideja.
s54jp
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: Velenje
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a Obelix » 20 Dec 2012, 15:34

Če ti ga Flip prepozna, poskusi še enkrat naložiti s flipom firmware ( 120318_AVRISP_studio.rar).
Obelix
 
Prispevkov: 671
Pridružen: 19 Jan 2015, 11:31
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 73 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 75

OdgovorNapisal/-a s54jp » 20 Dec 2012, 16:31

Obelix je napisal/-a:Če ti ga Flip prepozna, poskusi še enkrat naložiti s flipom firmware ( 120318_AVRISP_studio.rar).


Poskusil sem to že "100" krat.

Pred časom ko se mi je zgodilo nekaj podobnega sem naredil tako in je bilo nekaj časa OK ampak sedaj ne več.

Sedaj vsi poskusi odpadejo ker sem čip odstranil iz .pcb-ja in čakam novega.

Lahko ti ga podarim - mislim čip, ki sem ga odstranil.
s54jp
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: Velenje
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a s54jp » 27 Jan 2013, 20:58

Dobil sem AT90USB162 čipovje, zaspajkal sprogramiral, zadeva deluje na sistemih z WIN XP, (tri mašine) dok mi ga na mašini z WIN 7/64 nikako ne uspe povezat z AVR Studiem. Prvo je nekaj težil da driver ni digitalno podpisan (in da se kot tak ne da instalirati na win7/64) pa sem ga kljub temu naložil. Vprašaj je po tem izginil.

Težava je verjetno v rdečem okvirčku. Nadaljujem ko prespim kakšno noč.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
s54jp
 
Prispevkov: 885
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: Velenje
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 50

OdgovorNapisal/-a xsyt » 27 Jan 2013, 21:25

s54jp; tisto v rdečem okvirčku nima neposredne povezave z programatorjem. Tudi driver je ta ok - enako je pri meni, in mi deluje na win7 x64 (meni deluje).
xsyt
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a scolaro » 20 Feb 2013, 21:41

Darko mene pa zanima, če se ti mogoče še kje skriva kakšen kit komplet programatorja.


L.p.
scolaro
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a MesicekA » 20 Feb 2013, 21:46

Mislim da lahko dobiš samo vezje, elemente kupiš sam.
MesicekA
 
Prispevkov: 21
Pridružen: 18 Jan 2015, 23:07
Kraj: KK, MB
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Feb 2013, 22:48

Mešo je napisal/-a:Mislim da lahko dobiš samo vezje, elemente kupiš sam.

True.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35510
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 30 Mar 2013, 19:25

Ima mogoče kdo kakšen regulator REG1117-3.3V, ki ga ima programator, na voljo za prodajo?

Sprašujem, ker če ga grem na farnell naročiti me pride skoraj 10€ en regulator s poštnino.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1697
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a MesicekA » 30 Mar 2013, 19:40

Jaz imam :) Lahko pošljem piši mi zs ;)
MesicekA
 
Prispevkov: 21
Pridružen: 18 Jan 2015, 23:07
Kraj: KK, MB
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a Tiger » 30 Mar 2013, 19:48

Lahko daš vsak drug low drop regulator za 3.3V, sevda moraš prilagoditi nogice. Če pa programiraš ciljno vezje na 5V, ga pa sploh ne rabiš.

LP
Tiger
 
Prispevkov: 118
Pridružen: 19 Jan 2015, 04:04
Zahvalil se je: 16 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: drakslar
Število neizkoriščenih povabil: 5

OdgovorNapisal/-a xsyt » 07 Apr 2013, 11:37

Ima še kdo takšne težave?

edit; sem na strani od LUFA našel zadnji FW, ga skompajlal in naložil ampak je še vedno 1.14, in me ne spusti skozi... [-o<

edit2: rešil z uninstallom AVR studio 6.1 in instalacijo 6.0 SP2 (ta zahteva 1.14FW)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
xsyt
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 01 Maj 2013, 13:52

s54jp je napisal/-a:MadMax:
>Prejel paket, zadevo sestavil, sprogramiral, vse "od prve".
PC pa lepo zazna napravico. <

Tudi jaz.

In ko sem jo hotel praktično sprobati na preverjenem vezju ( seveda naredil sem si ustrezen kabel!) zadeva odpovedala poslušnost.

Potem vrnem briko nazaj, zalaufam Flip in ugotovim da se več Flip ne more povezati z programatorčkom.
Zgodilo se je isto kot pri Protončku, pri prvem programiranju je Flip pobrisal bootlader.

Ideje za naprej nimam.


Zdaj se mi je pa še to zgodilo!
DAMN!

Pa še sposobnega ISP programatorja za to mego nimam, preko AVRDUDE piše, da je ne omogoča, tako da moj avrisp (preko Arduino) odpade.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1697
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Maj 2013, 13:55

Jaz sem ugotovil, da programiranje preko USBja več ali manj vsakič pobriše bootloader. Zato sem obupal. Izgleda da je kakšen bug v bootloaderju ali v megi...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3318
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 320 krat
Prejel zahvalo: 368 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 77

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 01 Maj 2013, 13:57

protoncek je napisal/-a:Jaz sem ugotovil, da programiranje preko USBja več ali manj vsakič pobriše bootloader. Zato sem obupal. Izgleda da je kakšen bug v bootloaderju ali v megi...


Meni se pa zdi, da ga pobriše AVR studio.
Zakaj? Zato, ker sem preko flipa ene 20x že naložil gor firmware, ko pa sem preko studia pognal "Read" ciljne mege (M8) jo je prebralo, Fuse bite tudi, sem za test poskušal nekaj spremenit (fuse na 8mhz internal), pa je šlo vse k vragu. :S

EDIT: Ampak zelena (in oranžna LED v primeru da nima napajanja ciljni uC) svetita, kar nekako pomeni, da program je naložen v sami megi na programatorju.
Zadnjič spremenil tilz0R, dne 01 Maj 2013, 14:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1697
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Silvo » 01 Maj 2013, 14:05

protoncek je napisal/-a:Jaz sem ugotovil, da programiranje preko USBja več ali manj vsakič pobriše bootloader. Zato sem obupal. Izgleda da je kakšen bug v bootloaderju ali v megi...


Tole je čudno. Sam sem naredil najmanj 10 takih programatorjev. (sicer moja lastna tiskanina) načrt pa mislim, da je enak. Vsakega sem najmanj 2x basal. Do sedaj ni odletel nobeden. Uporabljam verzijo flipa 3.4.5 Po moje delate nekaj narobe. V prilogi navodilo, ki sem ga pred časom pripravil za kolega.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Silvo
 
Prispevkov: 212
Pridružen: 16 Jan 2015, 15:16
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 01 Maj 2013, 14:13

Točno po tem postopku programiral preko flipa, delalo zagotovo 20x+, zdej pa "Could not open USB device" + tega, računalnik niti trzne ne ko vklopim programator.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1697
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Maj 2013, 14:17

Se strinjam, da je čudno. Sam sem nedavno testiral ravno to. Moj programator se ni povezal preko USB. OK, povezal preko avr studia in naložil bootloader preko ISP protokola. Zdaj se zadeva poveže preko USB. Naložim program vanj, se naloži, programator dela, ampak ko še enkrat poskusim se noče več povezati preko USB.
Ker itak ne mislim kaj dosti posodabljati FW se ne sekiram, je pa skrajno čudno. Tudi prvič, ko mi je vrglo ven bootloader sem delal tako, kot vedno - tako, kot imaš ti opisano.
Poleg tega je kar nekaj takih, ki jim je izbrisalo bootloader, zato mora biti nekaj nekje...
Je možno, da je program čuden? Sam sem nalagal zadnjega, ne tega s foruma.
Zadnjič spremenil Protoncek, dne 01 Maj 2013, 14:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3318
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 320 krat
Prejel zahvalo: 368 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 77

OdgovorNapisal/-a Silvo » 01 Maj 2013, 14:17

tilz0R je napisal/-a:
protoncek je napisal/-a:Jaz sem ugotovil, da programiranje preko USBja več ali manj vsakič pobriše bootloader. Zato sem obupal. Izgleda da je kakšen bug v bootloaderju ali v megi...


Meni se pa zdi, da ga pobriše AVR studio.
Zakaj? Zato, ker sem preko flipa ene 20x že naložil gor firmware, ko pa sem preko studia pognal "Read" ciljne mege (M8) jo je prebralo, Fuse bite tudi, sem za test poskušal nekaj spremenit (fuse na 8mhz internal), pa je šlo vse k vragu. :S

EDIT: Ampak zelena (in oranžna LED v primeru da nima napajanja ciljni uC) svetita, kar nekako pomeni, da program je naložen v sami megi na programatorju.


Sam še vedno uporabljam AvrStudio4. Do sedaj dela brez problema. Progamiral sem kar precej. Zadnji čas tudi preko PDI (Xmega) Puskusil sem tudi avr studio ver.5 in 6.1. a zaradi obupno počasnjega nalaganja sem za enkrat ostal na 4. Sicer tudi tam programator dela normalno.
Silvo
 
Prispevkov: 212
Pridružen: 16 Jan 2015, 15:16
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Maj 2013, 14:19

Se strinjam da je avr 6 počasen. Tudi sam imam oba, predvsem ker tudi uporabljam darkotov stari programator.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3318
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 320 krat
Prejel zahvalo: 368 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 77

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 01 Maj 2013, 14:38

protoncek je napisal/-a:Se strinjam, da je čudno. Sam sem nedavno testiral ravno to. Moj programator se ni povezal preko USB. OK, povezal preko avr studia in naložil bootloader preko ISP protokola. Zdaj se zadeva poveže preko USB. Naložim program vanj, se naloži, programator dela, ampak ko še enkrat poskusim se noče več povezati preko USB.
Ker itak ne mislim kaj dosti posodabljati FW se ne sekiram, je pa skrajno čudno. Tudi prvič, ko mi je vrglo ven bootloader sem delal tako, kot vedno - tako, kot imaš ti opisano.
Poleg tega je kar nekaj takih, ki jim je izbrisalo bootloader, zato mora biti nekaj nekje...
Je možno, da je program čuden? Sam sem nalagal zadnjega, ne tega s foruma.


Evo, jaz sem tudi nalagal zadnji fw, (tudi ni bil s tega foruma) in je, ko sem probal programirat FUSE (internal 8MHz), šlo vse rakom žvižgat :D
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1697
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a gumby » 02 Maj 2013, 18:05

Hmm... meni studio 6 od klika na ikono rabi celih 8 sekund, da se naloži in odpre projekt. Ne vem, kaj je tu tako strašno počasnega... :roll:
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2396
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 557 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 60

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 02 Maj 2013, 20:07

Ja, na kakšnem stroju...
pri meni v delavnici: pentium 4, 3.2GHz, SSD disk za C:26 sekund studio 6.0 SP1, 4 sekunde studio 4 (zadnji).
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3318
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 320 krat
Prejel zahvalo: 368 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 77

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 02 Maj 2013, 23:36

gumby je napisal/-a:Hmm... meni studio 6 od klika na ikono rabi celih 8 sekund, da se naloži in odpre projekt. Ne vem, kaj je tu tako strašno počasnega... :roll:


Enakega mnenja. Plus interface je super, tako da kar ostajam tle.

PS:
Zrihtal tudi MKII, ampak zaenkrat deluje na 6.0, na 6.1 mi zahteva upgrade, če pa upgrejdam, pa pobriše bootloader ob prvem programiranju. Ostajam tle zaenkrat.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1697
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Silvo » 02 Maj 2013, 23:50

gumby je napisal/-a:Hmm... meni studio 6 od klika na ikono rabi celih 8 sekund, da se naloži in odpre projekt. Ne vem, kaj je tu tako strašno počasnega... :roll:


Si se hotel pohvalit, da imaš dobro mašino :? meni pač baše slabe dve minuti. 4 pa naloži v ca 4 sekundah. Sicer pa ne vidim nekaj, kar bi me prepričalo v rabo 6-tice. Pri 4 pogrešam le številčenje vrstic. Sedaj je na testni xmega. Simulator je sicer precej počasen. PDI programiranje lepo deluje. Verzija je še čisto uporabna za xmege.
Silvo
 
Prispevkov: 212
Pridružen: 16 Jan 2015, 15:16
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a gumby » 03 Maj 2013, 06:28

Nimam neke super mašine, daleč od tega, da bi se hvalil.
Dve minuti nalaganja je pa malce kruta, to je res. Tule bi se splačalo najti "krivca"...
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2396
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 557 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 60

OdgovorNapisal/-a xsyt » 06 Maj 2013, 11:55

Zadnja verzija je v1.14 FW, ki pa ne deluje v studio 6.1 beta, deluje pa v zadnji stable verziji 6.1. Prilagam hex. LP
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
xsyt
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Skupinske nabave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost