[Egg bot] Egg bot ali CNC barvanje pirhov

Skupne nabave in projekti

krmilnik

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 14 Apr 2014, 17:57

Kroko je napisal/-a:Je kdo pomislil, da bi za krmiljenje jajcerisa uporabil cnc kontroler?

Imaš kaj konkretnega v mislih? Jaz sem se lani samo nekaj igračkal in pošiljal ukaze preko Terminala.
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1355
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 476 krat
Prejel zahvalo: 497 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 6

OdgovorNapisal/-a Kroko » 14 Apr 2014, 21:13

http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3411
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 593 krat
Prejel zahvalo: 1123 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 204

OdgovorNapisal/-a napetost » 15 Apr 2014, 20:22

Bom kar tukaj vprašal.
Mogoče kdo ve kje dobiti rumen flumaster za risanje po plastičnih jajčkih.
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:39
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 15 Apr 2014, 21:46

napetost je napisal/-a:Bom kar tukaj vprašal.
Mogoče kdo ve kje dobiti rumen flumaster za risanje po plastičnih jajčkih.


Najboljše flomastre sem do sedaj dobil v Tedi šopu. So zelo poceni, za risanje na jajca pa se zelo dobro obnesejo.




Imam pa tudi jaz eno vprašanje: a je kdo že zmodeliral kakšen "3D printable quick changer holder" za eggbota?
s54mtb
 
Prispevkov: 6817
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 894 krat
Prejel zahvalo: 2186 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 31

OdgovorNapisal/-a kunte » 17 Apr 2014, 18:55

Ker so se mi od lanskega leta pobrisale vse nastavitve se igram z nastavitvami. Nikakor pa mi ne uspe spustiti svinčnika takrat kadar riše, ampak samo takrat kadar bi moral biti svinčnik dvignjen. Tudi če v inkspacu označim rewerse motion of motor1 (pen) se ne spremeni.Imam pa take nastavitve.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
LP Kunte
Uporabniški avatar
kunte
 
Prispevkov: 160
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:32
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 5

OdgovorNapisal/-a napetost » 17 Apr 2014, 19:50

Moje nastavitve so skoraj identične.
Poizkusi še to če se premika.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:39
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a kunte » 17 Apr 2014, 20:05

Vse dela samo ko bi moral svinčnik risati se dvigne in ko bi se moral dvigniti se spusti . Poskusil sem tudi obrniti konektor od servota na plošči,vendar potem servo ne dela.
LP Kunte
Uporabniški avatar
kunte
 
Prispevkov: 160
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:32
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 5

OdgovorNapisal/-a hocancan » 17 Apr 2014, 20:25

V zavihku setup imam nastavljeno v prvem oknu 50 ,v drugem oknu 58.
hocancan
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a rafaellsi » 17 Apr 2014, 20:32

Če ti deluje v nasprotno smer, v zavihu setup zamenjaj vrednosti (iz zgornjega okna v spodnje in obratno) ...
rafaellsi
 
Prispevkov: 371
Pridružen: 19 Jan 2015, 00:44
Kraj: Gorenjska
Zahvalil se je: 15 krat
Prejel zahvalo: 37 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 40

OdgovorNapisal/-a kunte » 17 Apr 2014, 20:36

Nastavitve v tem zavihku so odvisne od pozicije servo motorčka. Sem probal vendar je enako le da hoče še bolj dvignit pisalo.
LP Kunte
Uporabniški avatar
kunte
 
Prispevkov: 160
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:32
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 5

OdgovorNapisal/-a hocancan » 17 Apr 2014, 20:56

Kaj imaš nastavljeno pod Manual?
hocancan
 
Uporabnika povabil:
Število neizkoriščenih povabil:

OdgovorNapisal/-a kunte » 18 Apr 2014, 05:32

Če v zavihku manual kliknem na lower the pen mi svinčnik dvigne in ne spusti raise the pen pa mi spusti svinčnik.
LP Kunte
Uporabniški avatar
kunte
 
Prispevkov: 160
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:32
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 5

OdgovorNapisal/-a napetost » 18 Apr 2014, 06:08

kunte je napisal/-a:Ker so se mi od lanskega leta pobrisale vse nastavitve se igram z nastavitvami. Nikakor pa mi ne uspe spustiti svinčnika takrat kadar riše, ampak samo takrat kadar bi moral biti svinčnik dvignjen. Tudi če v inkspacu označim rewerse motion of motor1 (pen) se ne spremeni.Imam pa take nastavitve.

S tem spremeniš samo smer ročice pisala, namesto v levo gre v desno. Mislim pa da mora biti cifra pri nastavitvah ročice za zgornji položaj večja kot za spodnji.
Če se ne motim so na youtubu navodila o sestavi in nastavitvi egg bota. Servo ročno nastaviš na sredino njegovega hoda in šele nato priviješ ročico ki dviga in spušča pisalo.
Zadnjič spremenil napetost, dne 18 Apr 2014, 06:52, skupaj popravljeno 1 krat.
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:39
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a kunte » 18 Apr 2014, 06:25

Hvala za rešitev. Samo vrednosti je bilo potrebno zamenjati pa je začelo delati.
LP Kunte
Uporabniški avatar
kunte
 
Prispevkov: 160
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:32
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 5

OdgovorNapisal/-a napetost » 18 Apr 2014, 06:56

še vedno je nekaj veselja v tem, če lahko drugemu polepšaš dan.
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:39
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a diehart » 02 Jul 2014, 22:00

Sedaj imam pa jaz težave z jajcerisem.

Motor za pisalo ne da skoraj nič od sebe. Ko bi se moral premakniti samo nalahno pocuka, niti sam sebe ne drži. Če pod manual premaknem motor za nekaj korakov, lučka dir ostane prižgana.
Vse kar sem spremenil je to da sem motorje zamenjal za nove. Oba motorja drugače delata in sta pravilno priklopljena.
diehart
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:21
Zahvalil se je: 44 krat
Prejel zahvalo: 21 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 9

OdgovorNapisal/-a forest70 » 03 Jul 2014, 06:30

diehart je napisal/-a:sta pravilno priklopljena.

Po mojem bo tu težava :D
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1214
Pridružen: 14 Jan 2015, 00:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 278 krat
Prejel zahvalo: 269 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

OdgovorNapisal/-a diehart » 07 Jul 2014, 12:58

Sem naredil quadro check, zamenjal motorja med sabo in je isto. Motorja delujeta in sta pravilno priklopljena.

No vmes je cca pol minute celo delovalo. :stupid1: Ko bom imel čas bom celotno plato še enkrat prelotal, samo na oko na pcbju ni posebnosti.
diehart
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:21
Zahvalil se je: 44 krat
Prejel zahvalo: 21 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 9

OdgovorNapisal/-a diehart » 14 Jul 2014, 10:04

Da nadaljujem sago.

Vezje prešprical s fluksom, prefenal, in očistil in sedaj motorja delujeta normalno. Popravek, sta delovala. :S Nekajkrat je celo lepo preštrihal, kar se je namenil, sedaj pa ne več.

Nov problem je da se jajce vrti v eno smer bolj kot v drugo. To pomeni, da vsako črko bolj stiska v drugo. Prilagam sliko kako to izgleda. Ne pomaga, da raztegneš tekst v onemoglost.

Pripenjam še file iz katerega rišem, če se komu da probat ali je problem že v sami datoteki.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
diehart
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:21
Zahvalil se je: 44 krat
Prejel zahvalo: 21 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 9

OdgovorNapisal/-a diehart » 24 Jul 2014, 09:32

Da še zaključim sago. :D

Še enkrat sem šel dahnit malo toplega zraka na driver in iz termalnega pada pobral presežek cina. Dal nazaj, pofluksal in polotal in zadeva deluje spet kot se šika. :)

Me preseneča kako trpežni so ti driverji, še kar delajo po vseh mukah in slabih kontaktih. Glede na izkušnje z drugimi driverji sem že gledal kje bi dobil nove pa sedaj hvalabogu ne bo treba.

Konec dober, žena vesela, vse dobro. :lol:
diehart
 
Prispevkov: 376
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:21
Zahvalil se je: 44 krat
Prejel zahvalo: 21 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 9

OdgovorNapisal/-a Pobes » 02 Sep 2014, 22:05

Pozdravljeni!

Zanima me kakšen programator moram imet da sprogramiram pic na eggbotu.
Pobes
 
Prispevkov: 454
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 36 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 21

OdgovorNapisal/-a matjazkariz » 03 Sep 2014, 00:10

ICD2, ICD3, PICkit2, PICkit3, PM3, pa še kakšen se bi našel.
matjazkariz
 
Prispevkov: 297
Pridružen: 21 Feb 2015, 10:24
Zahvalil se je: 24 krat
Prejel zahvalo: 45 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: [Egg bot] Egg bot ali CNC barvanje pirhov

OdgovorNapisal/-a JakaP » 06 Apr 2017, 16:45

meni se je uspelo šele sedaj, po dveh letih spraviti nad eggbota. Seveda kot vedno tik pred zdajci. Elektroniko sem zlotal, Pic naj bi bil sprogramiran še na delavnici. Napajanje dela, po priklopu USB računalnik naprave ne spozna.Si mislim, najbrž nekaj ne štima s firmware-om, priklopim Pickit3 ter skušam sprogramirati na novo. Ne gre, "Target Device ID (0x0) is an Invalid Device ID". Izgleda, da mi je nekako uspelo skuriti PICa.

Ima kdo kakšno rezervo PIC18F46J50 na zalogi in bi ga bil pripravljen (seveda proti plačilu) poslati po pošti?
JakaP
 
Prispevkov: 147
Pridružen: 23 Jan 2015, 00:46
Zahvalil se je: 15 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: [Egg bot] Egg bot ali CNC barvanje pirhov

OdgovorNapisal/-a VolkD » 06 Apr 2017, 16:48

JakaP je napisal/-a:Ne gre, "Target Device ID (0x0) is an Invalid Device ID". Izgleda, da mi je nekako uspelo skuriti PICa.
Skoraj ne verjamem. Preglej še enkrat vse spoje okrog uC-ja.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21432
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3906 krat
Prejel zahvalo: 3032 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: [Egg bot] Egg bot ali CNC barvanje pirhov

OdgovorNapisal/-a JakaP » 06 Apr 2017, 17:17

Povezave izgledajo v redu. Dosedaj sem imel v IPE odkljukano možnost "Power target circuit from tool". Naj poskusim raje z zunanjim napajanjem?
Je treba med programiranjem še na kaj drugega paziti?
JakaP
 
Prispevkov: 147
Pridružen: 23 Jan 2015, 00:46
Zahvalil se je: 15 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 8

Prejšnja

Vrni se na Skupinske nabave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost