S56NC je napisal/-a:Ker nimam dovolj izkušenj z analognimi vezji bi me zanimalo ali ima kdo kakšno rešitev kako bi lahko dvosmerno meril AC 50Hz tok s tokovnim transformatorjem in to le v eno smer, drugo smer bi ignoriral. Merjeno vrednost bi nato primerjal z nastavljeno in z neko histerezo krmilil rele, ki bi se vključil vsakič kot tok preseže nastavljeno vrednost.
Gre se za en eksperiment za katerega želim, da ima hiter odzivni čas zato se izogibam mikrokontrolerjem.
Predvsem me bega kako 'pripraviti' signal iz tokovnega transformatorja, da dobim lep in čist signal.
Hvala za predloge
S56NC je napisal/-a:..kako bi lahko dvosmerno meril AC 50Hz tok s tokovnim transformatorjem in to le v eno smer, drugo smer bi ignoriral...
S56NC je napisal/-a:Gre se za en eksperiment za katerega želim, da ima hiter odzivni čas zato se izogibam mikrokontrolerjem.
mucek je napisal/-a:Drugace pa ni problem meriti: tokovni trafo, opamp, usmeris z diodo in en kondi zadaj ter beres z ADC.
S56NC je napisal/-a:Na mizi sem preizkusil Shelly EM WiFi merilnik energije in krmilnik kontaktorjev pa se mi ni zdel primeren za to.
A mogoče veš koliko okvirno potrebuje 3EM za preklop ? A je mogoče nastavit histerezo, da naprimer pri 5kW prižge izhod in ko pade pod 5kW ugasne izhod ?
če prav razumem, se rabi merilnik moči s programirljivim analognim 4-20mA izhodom, s katerim potem lahko krmiliš opto-triace? Npr. nastaviš 4mA = 13kW, 20mA = 14kW za zelo ostro omejitev oziroma preusmeritev moči na grelce.pirpy je napisal/-a:Tudi jaz se ubadam s podobnim problemom, elektrarno imam 20kWp +, omenitev pa 13.6 kW
Čeprav imam omejevalec nastavljen na 13 kW mi je danes enkrat števec izključil omrežje.
Števec meri nekaj časa (mislim da 15 sekund) potem pa izračuna in če povprečje presega nastavljeno vrednost , izključi kontaktor.
Zadnič sem opazoval, merilec je pokazal, da se v omrežje pretaka moč 15 kW in po parih sekundah vklopim dodatni porabnik, da pade pod 13 kW a čez 5 sekund vseeno vrže ven, ker je bila povprečna moč intervala večja od nastavljene maksimalne.
Torej v mojem primeru bi moral inverter dodatno zmanjšati moč za toliko, da se izravna povprečje.
Vrni se na Elektronika za začetnike
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost