Modem - problem

Internet, wi-fi, baby kontrola,...

Moderator: S53AL

Modem - problem

OdgovorNapisal/-a S53AL » 17 Sep 2020, 12:33

Kolega ima problem, ko zmanjka elektrike in pride nazaj se modem "delno" vzpostavi.
TV dela internet in WiFi pa ne. PC je povezan z kablom OS je WIN 10.
Navaden ponovni izklop modema iz elektrike ponavadi dela, ne pa vedno.
Smo že sprobali z HR (dela) in danes je za par min. zmankalo elektrike in stvar je ista brez HR.
Kje je je možen problem?
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2075
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 817 krat
Prejel zahvalo: 96 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Sep 2020, 14:42

Nič nisi napisal kakšen modem, kakšen sw je na njem,... ne da se tako.
Meni se zdi kot da je to tak sw, kateremu nastaviš parametre in potem, če si zadovoljen rečeš "SAVE". Če ne rečeš nič, parametri veljajo do reseta.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 44663
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9914 krat
Prejel zahvalo: 5515 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 158

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a s56rga » 17 Sep 2020, 14:51

Pa napajalnik še prej preveri.
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 595
Pridružen: 12 Jan 2015, 16:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 89 krat
Prejel zahvalo: 216 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 230

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a S53AL » 17 Sep 2020, 16:58

Modem je ta https://forum.a1.si/modemi-in-oprema-15 ... enexis-424 (takšnega sem imel pa je delal BP) Nastavitve so tovarniške.
Koliko da napajalnik ven pa ne vem. TV dela tudi na tistem portu, ki računalnik zajebava.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2075
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 817 krat
Prejel zahvalo: 96 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a DusanK » 17 Sep 2020, 18:03

Lahko je problem z računalnikom/mrežnim rj45 portom/Win10.
Dodaj mu nek usb/wifi ali pa se s pametnim telefonom poveži na wi-fi.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 4109
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1463 krat
Prejel zahvalo: 2467 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a S53AL » 17 Sep 2020, 18:18

Tudi, ko TV deluje mu na pametnem telefonu wifi ne deluje.
Po HR mu spet deluje vse. do kdaj :_dunno
Se bova igrala z vklopi-izklopi iz elektrike. Poročam.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2075
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 817 krat
Prejel zahvalo: 96 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a alividmar » 17 Sep 2020, 19:50

Daj PCju fiksni IP na modemu, pa poizkusi.
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 672
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 57 krat
Prejel zahvalo: 175 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a S53AL » 17 Sep 2020, 22:29

Zakaj mi je tajil nisem vedel do sedaj. Menda je kriv usmernik na računalniku, samo to mu je en drug šlatal..., naročili so novega za 100€.
Samo wifi bi pa vseeno moral delovat :_think
Poročam razplet.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2075
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 817 krat
Prejel zahvalo: 96 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a S53AL » 23 Sep 2020, 12:09

Vzrok ob izpadu el. je WiFi ojačevalc, tudi tega nisem vedel do danes, da ga ima. Nekje v modemu se to rešuje ampak :_dunno
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2075
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 817 krat
Prejel zahvalo: 96 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a igo » 24 Sep 2020, 09:43

Povsem možno je, da imata modem in ojačevalnik enak IP naslov.
Ojačevalnik mora imeti nastavljen fiksni IP, ki ima tretjo številko drugačno kot modem.

Primer:
192.168.1.1
192.168.2.1
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
igo
 
Prispevkov: 1539
Pridružen: 11 Apr 2015, 12:38
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 175 krat
Prejel zahvalo: 387 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 37

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 24 Sep 2020, 09:52

Meni se občasno zgodi v delavnici, da PC izgubi povezavo z omrežjem. Če disablam in ponovno enablam mrežno kartico, potem PC dobi zopet povezavo.

p.s. Kaj pa če imaš težave z DNS-i? Torej PC je priključen na net, le DNS ne dela.
MarkoM
 
Prispevkov: 1021
Pridružen: 29 Jan 2015, 12:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 155 krat
Prejel zahvalo: 235 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: Modem - problem

OdgovorNapisal/-a S53AL » 24 Sep 2020, 13:04

Ko bom pri njemu bom videl kako ima to...
Kje se pa nastavi fiksni IP pa :_think
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2075
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 817 krat
Prejel zahvalo: 96 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17


Vrni se na Komunikacije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost