MacOS

Tu bomo pisali o tem s kakšnimi OS se ukvarjamo in kakšne težave imamo pri tem.

Moderatorji: Kroko, tilz0R

MacOS

OdgovorNapisal/-a Kroko » 01 Nov 2019, 19:03

Se kdo kaj spozna na MacOS?

Na nekaterih Macih mi program ne dela in sumim, da sem narobe nastavil knjižnice z "install_name_tool", saj je error:
Library not loaded: ...
Reason: image not found

Kot zakleto na vseh mojih Macih dela povsem BP.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4524
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 1487 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a blasny » 01 Nov 2019, 19:19

Imam Maca, ampak nisem nikoli delal instalacij.
Lahko poskusim kako se obnasa na mojem, ce ti kaj pomaga. Verjetno gre za PlanetCNC?
blasny
 
Prispevkov: 352
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:48
Zahvalil se je: 262 krat
Prejel zahvalo: 97 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a Kroko » 01 Nov 2019, 20:11

Prosim, tule je inštalacija:
https://planet-cnc.com/software/
Tri datoteke iz arhiva (2x .dylib in .app) daš v isto mapo in preveriš, če klik na .app zažene aplikacijo, ali pa se sesuje.
Če se sesuje probaj še nastaviti pravice na mapi z "chmod -R 777 mojamapa/"

Ful hvala
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4524
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 1487 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a mitkum » 01 Nov 2019, 23:07

Meni žal ne dela, ker imam prestar OS.
mitkum
 
Prispevkov: 654
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:37
Kraj: Logatec/Kalce
Zahvalil se je: 65 krat
Prejel zahvalo: 116 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 04 Nov 2019, 12:33

Na hitro odgovor od MAC majstra (posredujem po ustnem izročilu):

1. novi (zadnji update) maci so izključno 64 bitni - preveri "64-bitnost" celotnega drevesa, saj mora biti vse, kar je podrejeno (knjižnice) prevedene za 64 bitno okolje.
2. Preveri sistemsko spremenljivko LD_LIBRARY_PATH, kjer je lahko kakšna zmeda pri nalaganju knjižnic
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10354
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 1439 krat
Prejel zahvalo: 3567 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 249

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a airwolf » 08 Nov 2019, 19:56

Pri meni se sesuje.
Je pa res da v zipu ki se prenese ne vidim .dylib datotek.
Sem poskusil tudi z chmod 777.

Napiše:
The application "PlanetCNCMacOS" can't be opened.

Imam osCatalina

Če rabiš lahko dobiš tudi kakšen remote.
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a Kroko » 08 Nov 2019, 21:54

V zipu tega ne vidiš saj so v .app folderju, ki pa je v MacOS obravnavan kot datoteka. S tem ni nič narobe.

Ali lahko poskusiš še tole:
https://www.imore.com/how-open-apps-any ... and-mojave
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4524
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 1487 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a airwolf » 08 Nov 2019, 22:10

Isti šmorn.
Morda kaj pomaga če poskusim zagnati program preko CMD-ja dobim napako -10810 .

Seveda je pa tole lahko tudi napaka popolnoma povezana samo z mojo škrpeto od mac-a
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a airwolf » 08 Nov 2019, 22:13

Opsa zdaj pa bo.
Izgleda da sem nekaj zafural pri dovoljenjih

Koda: Izberi vse

Process:               PlanetCNCMacOS.app [4223]
Path:                  /private/var/folders/*/PlanetCNCMacOS.app
Identifier:            PlanetCNCMacOS.app
Version:               0
Code Type:             X86-64 (Native)
Parent Process:        ??? [1]
Responsible:           PlanetCNCMacOS.app [4223]
User ID:               501

Date/Time:             2019-11-08 22:14:46.037 +0100
OS Version:            Mac OS X 10.15.1 (19B88)
Report Version:        12
Anonymous UUID:        73A2E235-25A1-99E3-C22A-2B4E0287F7C1

Sleep/Wake UUID:       16D36893-BD40-46A7-8416-55F12DF3A919

Time Awake Since Boot: 16000 seconds
Time Since Wake:       660 seconds

System Integrity Protection: enabled

Notes:                 Translocated Process

Crashed Thread:        0

Exception Type:        EXC_CRASH (SIGABRT)
Exception Codes:       0x0000000000000000, 0x0000000000000000
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

Termination Reason:    DYLD, [0x1] Library missing

Application Specific Information:
dyld: launch, loading dependent libraries

Dyld Error Message:
  Library not loaded: @loader_path/libPlanetCNCCoreMacOS.dylib
  Referenced from: /private/var/folders/*/PlanetCNCMacOS.app
  Reason: image not found

Binary Images:
       0x107c35000 -        0x107c35ff3 +PlanetCNCMacOS.app (0) <D84D20C3-EEBE-3DD8-BFE8-35691E866C6C> /var/folders/*/PlanetCNCMacOS.app
       0x10a724000 -        0x10a7b4b5f  dyld (733.6) <DAFEA246-2F9A-3DCB-A37C-4246D4F92770> /usr/lib/dyld

Model: MacBookAir5,2, BootROM 260.0.0.0.0, 2 processors, Dual-Core Intel Core i5, 1,8 GHz, 4 GB, SMC 2.5f9
Graphics: kHW_IntelHD4000Item, Intel HD Graphics 4000, spdisplays_builtin
Memory Module: BANK 0/DIMM0, 2 GB, DDR3, 1600 MHz, 0x802C, 0x384B54463235363634485A2D3147364D3120
Memory Module: BANK 1/DIMM0, 2 GB, DDR3, 1600 MHz, 0x802C, 0x384B54463235363634485A2D3147364D3120
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0xE9), Broadcom BCM43xx 1.0 (7.21.190.33 AirPortDriverBrcm4360-1415)
Bluetooth: Version 7.0.1f1, 3 services, 18 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Wi-Fi, AirPort, en0
Serial ATA Device: APPLE SSD TS128E, 121,33 GB
USB Device: USB 3.0 Bus
USB Device: USB 2.0 Bus
USB Device: Hub
USB Device: FaceTime HD Camera (Built-in)
USB Device: USB 2.0 Bus
USB Device: Hub
USB Device: Hub
USB Device: Internal Memory Card Reader
USB Device: Apple Internal Keyboard / Trackpad
USB Device: BRCM20702 Hub
USB Device: Bluetooth USB Host Controller
Thunderbolt Bus: MacBook Air, Apple Inc., 23.4
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a Kroko » 08 Nov 2019, 22:19

Če prav razumem - ko si vklopil "Anywhere" je začelo delat?
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4524
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 1487 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a airwolf » 08 Nov 2019, 22:26

Šel sem po navodilih, zdaj anywhere sem že imel vklopljen, tako da sem samo naredil disable master del in za vsak slučaj še enkrat nastavil iz anywhere na store and trusted in nazaj na anywhere.
Potem sem ponovno poskusil zagnati aplikacijo in se ni hotela zagnati.

Nato sem app razpokal kot zip in potem poskusil pognati ter dobil error ki sem ti ga dal v prejšnjem postu.
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a Kroko » 08 Nov 2019, 22:36

.app ne smeš razpakirat kot zip ampak ga kar direktno zaženeš.
Če ga razpakiraš potem OS ne najde poti do .dylib datotek.

Ampak praviš, da vseeno ne dela.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4524
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 1487 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a airwolf » 08 Nov 2019, 22:41

Ja vseeno ne dela.
In ja moje znanje o MAC-ih je gnilo.
Linux in Windows.

Če rabiš tole kištico, ti jo pripeljem za kak teden dva, pa se poigraj.
Verjetno boš bolj vedel kaj narediti :)
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a Kroko » 08 Nov 2019, 23:04

To je pa super ponudba in z veseljem sprejmem.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4524
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 1487 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a airwolf » 08 Nov 2019, 23:36

V redu imaš ZS.
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: MacOS

OdgovorNapisal/-a blasny » 18 Nov 2019, 07:59

blasny
 
Prispevkov: 352
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:48
Zahvalil se je: 262 krat
Prejel zahvalo: 97 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12


Vrni se na Operacijski sistemi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost