New Holland TL100A ADIC reset

Avtomobili, motorji, pa še kaj drugega, ki se giblje, bi bilo povsem nebogljeno brez vsaj elektronike. Tu torej spadajo ideje, popravila in predstavitve s tega področja

New Holland TL100A ADIC reset

OdgovorNapisal/-a airwolf » 16 Maj 2023, 22:00

Takole, še zadnji korak v tej traktorski sagi.
Do sedaj smo menjali, programirali in popravljali, upam da bo tale korak malo lažji.

Zadnja stvar, ki še ne deluje je prikaz števila vrtljajev kardana.

Hmm, na stari armaturi je deloval.
Torej mora tudi na novi.

Ampak ne.
Osrednji displej prikazuje samo ---- (4 črtice).

A se da vrednost kje videti?
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 1624
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič, Briše pri Polhovem Gradcu
Zahvalil se je: 307 krat
Prejel zahvalo: 1339 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: New Holland TL100A ADIC reset

OdgovorNapisal/-a airwolf » 16 Maj 2023, 22:13

Servisna navodila pravijo, da se vrednost kardana skriva v HC (Advanced Control Panel) podmeni HE (Frequency Signal Monitoring) na kanalu 96
Z pomočjo HH menija poskusim poiskati ta kanal vendar ga ne najdem.

pto_kanal_adic.png

Hmmmmm, imam napačen SW na ADIC-u?
Saj sem ga nadgradil na zadnjo uradno verzijo.

Mora biti nekaj drugega.
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 1624
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič, Briše pri Polhovem Gradcu
Zahvalil se je: 307 krat
Prejel zahvalo: 1339 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: New Holland TL100A ADIC reset

OdgovorNapisal/-a airwolf » 16 Maj 2023, 22:16

Brskam še globje po navodilih.
Glede na dejstvo, da ne dobivam napak povezanih z PTO-jem v smislu:

ERROR CODE 14001 -- REAR POWER TAKE OFF (PTO) SPEED SENSOR OPEN CIRCUIT OR SHORT TO HIGH VOLTAGE
ERROR CODE 14002 -- REAR POWER TAKE OFF (PTO) SPEED SENSOR SHORT TO GROUND

Težava verjetno ni v instalaciji.
Prav tako kardan deluje če ga vklopim.
Vsekakor pa ne dobivam podatkov o delovanju in vrtljajih.

Hmmm a morda v servisnih navodilih piše še kaj?
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 1624
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič, Briše pri Polhovem Gradcu
Zahvalil se je: 307 krat
Prejel zahvalo: 1339 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: New Holland TL100A ADIC reset

OdgovorNapisal/-a airwolf » 16 Maj 2023, 22:25

Ja nekaj pa je res.
V enem delu preberem trditev, da nov ADIC ob zagonu sam poišče vse module, v drugem delu pa trdijo, da ga je potrebno ponastaviti ob menjavi.

Hmm to pa da misliti.
V primeru če sam ob prvem zagonu poišče module jih je verjetno težko poiskal, ker je bil del instalacije okvarjen.
Če pa drži drugi del moram pa ta postopek tako ali tako ponoviti.

Iz kovčka izbrskam orodje 380000843.
orodje_hh_meni.jpg

Zadevo vstavim v diagnostični priključek in se lotim dela.
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 1624
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič, Briše pri Polhovem Gradcu
Zahvalil se je: 307 krat
Prejel zahvalo: 1339 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: New Holland TL100A ADIC reset

OdgovorNapisal/-a airwolf » 16 Maj 2023, 22:26

Končno vse deluje.
Tega traktorja sedaj en čas ne želim videti.
Itak vem, da ga bom kmalu, ko bo spet kaj pokvarjeno.
Mi je požrl precej potrpljenja, obenem pa me je tudi veliko naučil.
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 1624
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič, Briše pri Polhovem Gradcu
Zahvalil se je: 307 krat
Prejel zahvalo: 1339 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: New Holland TL100A ADIC reset

OdgovorNapisal/-a JernejL » 17 Maj 2023, 10:18

To je precej paradoksalno.. da sploh ugotoviš kaj ne dela rabiš računalnik, a ko ga menjaš ne zazna stvari ki ne delajo.

Tu so ti otežili kolikor razumem s tem da so ADIC že prej menjali, s čim niso rešili nobene težave.

Torej, traktor je na 3. adic-u?
Uporabniški avatar
JernejL
 
Prispevkov: 1337
Pridružen: 17 Apr 2016, 18:58
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 208 krat
Prejel zahvalo: 403 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 80

Re: New Holland TL100A ADIC reset

OdgovorNapisal/-a airwolf » 17 Maj 2023, 10:56

Ne tole je drugi.
So ga zamenjali in mislili da bodo kaj rešili.
Situacijo so poslabšali, ker je kazal nulo.
Ko sem ga sprogramiral je delovalo vse, razen PTO prikaza.
Po izvedenem resetu deluje vse.

Prvega imam sedaj na mizi in ga gledam.

In ja da ugotoviš kaj je narobe rabiš ne samo računanik ampak tudi en kup PDF-jev in aplikacij.
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 1624
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič, Briše pri Polhovem Gradcu
Zahvalil se je: 307 krat
Prejel zahvalo: 1339 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: New Holland TL100A ADIC reset

OdgovorNapisal/-a S55RU » 17 Maj 2023, 20:10

Torej si lahko obetamo nadaljevanje z naslovom New Holland TL100A Adic popravilo?
Rezultat bo: original ADIC je izpraven, zamenjali so ga šalabajzarji.
Uporabniški avatar
S55RU
 
Prispevkov: 513
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:18
Kraj: Posočje
Zahvalil se je: 151 krat
Prejel zahvalo: 90 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: New Holland TL100A ADIC reset

OdgovorNapisal/-a airwolf » 17 Maj 2023, 21:15

S55RU a mi slučajno brskaš po delavniškem računalniku?
Ni plata čisto brez problemov, je pa bolj nedolžna kot je na začetku kazalo.
Ampak ja, lahko pričakujete nadaljevanje in nove šalabajzarizme predhodnih mehanikov.
V grobem že vem kaj nagaja.
Moram samo še potrditi teorijo.
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 1624
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kovor, Tržič, Briše pri Polhovem Gradcu
Zahvalil se je: 307 krat
Prejel zahvalo: 1339 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255


Vrni se na Elektronika v vozilih

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost