braneb1 je napisal/-a:Ja, tudi jaz hranim doma še en tak primerek. V šoli (Vegova 4) smo ga imeli gromozanskega - mislim,da je bil dolg okoli 2m -učilo! O, kje so tisti časi ? Pred več kot pol stoletja.
Za začetek:sundancer je napisal/-a:Jaz bi pa bil vesel ako bi kdo napisal kako se ta rec uporablja.
V soli tega nismo imeli vendar bi zelel vedeti, ker ne zelim, da gre znanje v pozabo.
Takega sem imel tudi sam. Nimam pojma kje je končal. Je bila pa prav izvedba za elektronike.FoTo je napisal/-a:Faber-Castell 111/87
ivor je napisal/-a:Še vedno hranim moje logaritemsko računalo Faber-Castell iz leta 1972. Bilo je najbolje, kar se je takrat dalo dobiti. Tako je veliko, da sem moral nabaviti posebno veliko torbo, če sem ga hotel spraviti noter. Kolegi so me zaradi tega zafrkavali, da imam pri sebi hladno orožje in da si moram pridobiti orožni list, če hočem to imeti s sabo.![]()
Škoda samo, da sem ga le malo časa uporabljal. Približno pol leta potem, ko sem ga nabavil, so se v trgovinah v Trstu pojavili znanstveni elektronski kalkulatorji. Ker sem tudi to rabil za šolo, sta mi starša privoščila kalkulator TI SR-50, čeprav je bil takrat zelo drag. Logaritemsko računalo je šlo takoj v pozabo in je pristalo na dnu zadnjega predala v omari, kjer sem ga šele sedaj končno ponovno odkril pri selitvi v večje stanovanje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost