Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine Avnet

Obvestila in novice o dogajanju iz sveta tehnike

Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine Avnet

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 17:01

Danes sem malo brskal po Farnell in me je presenetil napis. Tudi stran se mi zdi, da je malo drugačna.
Lahko da je to že dolgo, a jaz sem opazil danes.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a mucek » 04 Mar 2019, 17:19

Je ze kako leto, dve od tega ... Samo barvo so pa resda sele zdaj spremenili ;) In imho se mi zdi, da je zdaj iskanje nekoliko hitrejse ...
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1510
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 445 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 83

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 17:22

mucek je napisal/-a:In imho se mi zdi, da je zdaj iskanje nekoliko hitrejse ...
Hahaha,.... ne daljše je! Oziroma sploh ne morem najti.

Naj še kdo poizkusi:

Filtri :
27kohm
0.1%
0805
na zalogi

Meni to ne uspe spraviti skupaj.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 17:24

Takoj ko dam "na zalogi" mi izgine možnost izbiranja tolerance.


Tako ko dam 0805 pa mi izgine možnost izbire upornosti.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 17:47

Tale iskalnik jim pa res ne deluje. Sem mislil, da se je z novo stranjo in starimi piškoti kaj zaplezalo. Sem pobrisal piškote.

Potem grem na ta del strani: https://si.farnell.com/c/passive-compon ... -resistors

Za vsak slučaj kliknem še na "počisti vse filtre". Nato izberem vrednost 27kOhm.
Od tu dalje zaman iščem tabelo s tolerancami, da bi si izbral 0.1%.

Naj še kdo preizkusi - mogoče samo meni dela težave.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a tomazp » 04 Mar 2019, 17:55

Meni deluje normalno. Vključil sem tri filtre (enega za drugim) in deluje.
tomazp
 
Prispevkov: 575
Pridružen: 19 Jan 2015, 10:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 99 krat
Prejel zahvalo: 145 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 18:05

f11.png

Edini vključen filter je case 0805
F1.png

Tu se vidi, da se je vključil nek izbor uporov 470ohm, 1.47kohm in 47kohm. Drugih ne morem izbrati. Nimam pojma od kje jim to.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 18:06

Če drugim to deluje potem ne vem kaj je to. Sem pa pripravljen dati dostop do PC-ja, da še kdo drug to preizkusi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a miharix » 04 Mar 2019, 18:44

Deluje normalno:
https://si.farnell.com/w/c/passive-comp ... c-in-stock

Brskalnik FF 65.0.2 (64-bit), Manjaro Linux
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 798
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 276 krat
Prejel zahvalo: 207 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 18:52



Pri kondenzatorjih je podoben problem. Izbral sem si
> Leaded Aluminium Electrolytic Capacitors

Nato sem počistil vse filtre

Izbral sem si 47uF

In v naslednjem trenutku je izginila možnost izbire napetosti.

Še browser:
ff.png
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a tomazp » 04 Mar 2019, 19:02

Poizkusil na podane 4 filtre. Najde 17 zadetkov. Firefox 65.0 pred restartom (še čaka :))
Zagotovo je čista banalna zadeva. Včasih kakšen restart čudežno pomaga.
Si poizkusil tudi s Crome?
tomazp
 
Prispevkov: 575
Pridružen: 19 Jan 2015, 10:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 99 krat
Prejel zahvalo: 145 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 19:04

tomazp je napisal/-a:Si poizkusil tudi s Crome?
Nisem, trenutno nimam instaliranega. Sem pa zagnal PC na novo in je isto.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 19:14



Tole je z M$ Edge. Zadeva se obnaša povsem enako. To pa pomeni da FF ni nič kriv, ali pač ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a mirkatmir » 04 Mar 2019, 19:21

v Chrom-u deluje
farnell.jpg


Če pa sproti potrjujem pojavno okno "Pokaži toliko rezultatov: xxxxx", ki se pojavi po vsaki izbiri novega filtra, potem mi fitra tolerance na levi ne ponudi!
lp, Miran (Miro S51SK)
Uporabniški avatar
mirkatmir
 
Prispevkov: 1117
Pridružen: 14 Jan 2015, 22:05
Kraj: Ribnica - JN75IR
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 204 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 27

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 19:24

Sem hotel biti malo bolj pameten kot on, pa vseeno ni uspelo.
Browser je tudi tokrat M$ Edge.



Mislil sem, da bi najprej označil 100V, šele potem pa 47uF. Ampak ko označim 47uF, ta filter prekrije prvega od 100V. Tudi rezultati med izbranimi elektroliti potrjujejo to.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a mirkatmir » 04 Mar 2019, 19:25

Sem dopolnil moj prejšnjo post! To pojavno okno potrdi šele na koncu!
lp, Miran (Miro S51SK)
Uporabniški avatar
mirkatmir
 
Prispevkov: 1117
Pridružen: 14 Jan 2015, 22:05
Kraj: Ribnica - JN75IR
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 204 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 27

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 19:26

Še nekaj. verjetno ste opazili, da sem dejansko kliknil na 100V, pa se je označilo 80V. To sem pravzaprav opazil šele na posnetku, prej sem mislil, da sem pač zgrešil.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 19:27

mirkatmir je napisal/-a:Sem dopolnil moj prejšnjo post!
Ja saj tako je prav.
No jaz ne morem izbrati 47uF in istočasno še 100V.
Grem še Crome instalirat.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 19:32

Tudi v Crome je isto:




Takoj, ko si v filtru za kapacitivnost izberem 47uF izgine možnost (filter) izbiranja napetosti, ki je tik pod filtrom za kapacitivnost.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35506
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7102 krat
Prejel zahvalo: 4365 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a mirkatmir » 04 Mar 2019, 21:00

meni pokaže. Imaš že kakšen drug filter vklopljen?
farnell.jpg
lp, Miran (Miro S51SK)
Uporabniški avatar
mirkatmir
 
Prispevkov: 1117
Pridružen: 14 Jan 2015, 22:05
Kraj: Ribnica - JN75IR
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 204 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 27

Re: Farnell element14 postane -> Farnell, podjetje skupine A

OdgovorNapisal/-a mirkatmir » 04 Mar 2019, 21:24

Zgleda, da imajo na Farnellu malo čuden filter. Če izbiraš najprej na levi vse filtre in na koncu končaš z seznamom, potem je seznam pravi. V primeru, če pa izbiraš najprej tipe kondenzatorjev in tako dobiš izpisan seznam določenega tipa in greš šele potem izbirati filtre na levi, potem je tako, kot je Darko napisal. :_banghead
lp, Miran (Miro S51SK)
Uporabniški avatar
mirkatmir
 
Prispevkov: 1117
Pridružen: 14 Jan 2015, 22:05
Kraj: Ribnica - JN75IR
Zahvalil se je: 140 krat
Prejel zahvalo: 204 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 27


Vrni se na Obvestila in novice

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov