Firefox Quantum

Obvestila in novice o dogajanju iz sveta tehnike

Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Nov 2017, 19:17

Je kdo že preizkusil ?

https://www.mozilla.org/sl/firefox/


Ob hitrejšem in še bolj minimalističnem Firefoxu Quantum je Chrome videti star.
Precej pogumna izjava.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a S53AL » 14 Nov 2017, 21:10

Nisem sprobal. Kaj dela tudi na XP?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1728
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 683 krat
Prejel zahvalo: 74 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a Pluton » 14 Nov 2017, 22:28

Hitra verzija Firefox-a brez šminke obstaja že dolgo, Palemoon. Tudi na novejših procesorjih je odzivnejši od Firefoxa. Zadnja verzija, ki še dela v XP, je 26.5.0. V XP je treba izključiti posodobitve, drugače bo prenehal delovati.

ftp://archive:get@ftp2.palemoon.org/Pal ... .WinXP.exe

Obstaja tudi IceCat, varnejša verzija Firefox ESR (najstabilnejši), ki še ga nisem preizkusil.
Uporabniški avatar
Pluton
 
Prispevkov: 389
Pridružen: 24 Jan 2015, 15:44
Kraj: Slov. Konjice
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: drakslar
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a mujo » 14 Nov 2017, 22:54

To je samo nova verzija Firefox-a. Ki ima pač bolj pomembne bombončke.
mujo
 
Prispevkov: 734
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 150 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a Iztok » 14 Nov 2017, 23:40

Dal Quantum na W10/64 in XP/32 ... res je hitrejši in kuri 3x manj RAMa.

Prvi vtis dober :)
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1976
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 493 krat
Prejel zahvalo: 406 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 80

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a DusanK » 14 Nov 2017, 23:57

S53AL je napisal/-a:Nisem sprobal. Kaj dela tudi na XP?

Ne. Dela samo na Win7 ali novejših.
Če boš iz WinXP kliknil na zgornji link za prenos FireFox Quantuma se ti bo avtomatično ponudlia zadnja verzija za XP-je, to je 52.5.0ESR.
Zadnja verzija se itak po potrebi prenese, če klikneš Pomoč, O FireFoxu in če obstaja novejša se bo prenesla in inštalirala.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3148
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1001 krat
Prejel zahvalo: 1704 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a S53AL » 15 Nov 2017, 00:38

Sporočim rezultate čez 2-3 dneve kaj se bo zgodilo, prej ne bo šlo.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1728
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 683 krat
Prejel zahvalo: 74 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a Iztok » 15 Nov 2017, 00:50

Iztok je napisal/-a:Dal Quantum na W10/64 in XP/32 ... res je hitrejši in kuri 3x manj RAMa.

DusanK je napisal/-a:Ne. Dela samo na Win7 ali novejših.
Če boš iz WinXP kliknil na zgornji link za prenos FireFox Quantuma se ti bo avtomatično ponudlia zadnja verzija za XP-je, to je 52.5.0ESR.

Res je - se posipam s pepelom ker sploh nisem preverjal verzije ... :)

Je pa 52.5.0 v XPjih res občutno bolj varčen ...
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1976
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 493 krat
Prejel zahvalo: 406 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 80

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2017, 08:26

:_think Nič ga nisem prosil, nič vprašal.
Računalnik se mi je preko noči resetiral in zdaj ga imam Firefox Quantum 57.0 (64-bitni).

Upam, da je res boljši, ni mi bilo dano, da bi ga raziskoval, kar padel sem vanj in to mi ni všeč.
Se je še komu od vas to zgodilo ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a sebo1976 » 15 Nov 2017, 08:59

Pogledal sem pod pomoč, imel verzijo 56.xx in firefox se je že posodabljal. Ponovni zagon programa in sedaj imam Quantum 57.0 64bit.


Bomo videli....
sebo1976
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 18 Apr 2017, 09:23
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2017, 09:00

Pogled na task maneger pravi, da zadeva trenutno kuri 181,2MB, kar je proti prej začudujoče malo. In seveda všečno.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a mujo » 15 Nov 2017, 09:15

Ja seveda se je posodobil. Saj se Firefox sam posodablja (razen če ne izklopiš). In ponovno, to je samo novejša verzija firefoxa. Ki ima nove bombončke.
mujo
 
Prispevkov: 734
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 150 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2017, 09:16

Ja refresh strani so premaknili na levo stran. Se bo treba navaditi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 15 Nov 2017, 09:59

VolkD je napisal/-a:Ja refresh strani so premaknili na levo stran. Se bo treba navaditi.


V menujih - customize lahko prestaviš refresh ikonco na drugo stran.
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 448
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 40 krat
Prejel zahvalo: 65 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a peterp » 15 Nov 2017, 10:37

No ja, kot kaže bom po nekaj letih spet poiskal novi brskalnik (prej bil na Operi). Ker uporabljam nekaj razširitev, ki sedaj niso več podprte, mi je stvar neuporabna.
peterp
 
Prispevkov: 570
Pridružen: 23 Feb 2015, 14:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 132 krat
Prejel zahvalo: 90 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 92

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a gumby » 15 Nov 2017, 10:39

A še komu izgledajo tabi na win7 precej čudno?
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2396
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 557 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2017, 10:40

gumby je napisal/-a:A še komu izgledajo tabi na win7 precej čudno?
Tudi na w10 so čudni. No, ne moti me preveč.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a DusanK » 15 Nov 2017, 11:36

Izgled FF od zgoraj navzdol:
FF Quantum 57.0 - Win10
FF ESR 52.5.0 - WinXP
FF 56.0.2 - Win10
FF_razlike (Custom).jpg
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3148
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1001 krat
Prejel zahvalo: 1704 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 15 Nov 2017, 11:40

Na Unity zgleda takole:

Screenshot from 2017-11-15 10-39-51.png
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 448
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 40 krat
Prejel zahvalo: 65 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a gumby » 15 Nov 2017, 12:57

Na sedemki pa takole:
fftab.png
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2396
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 557 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a eboc » 15 Nov 2017, 13:38

Tab-i izgledajo kvadratasti ;-). Sicer pa starejsi "Add-ons"i ne delajo vec.
eboc
 
Prispevkov: 214
Pridružen: 19 Jan 2015, 11:12
Zahvalil se je: 80 krat
Prejel zahvalo: 34 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a gumby » 15 Nov 2017, 13:40

Ja, povsem izven sloga sedemke. Pa tudi barva je čisto bljak...
A niso sama okna zadolžena za risanje robov, tabov in ostale "infrastrukture"?
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2396
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 557 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2017, 14:06

So, a program nastavlja parametre kakšna naj bodo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a peterp » 15 Nov 2017, 14:09

peterp
 
Prispevkov: 570
Pridružen: 23 Feb 2015, 14:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 132 krat
Prejel zahvalo: 90 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 92

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a MadMax » 15 Nov 2017, 14:28

Meni so pa kvadratasti "oblič" vogali bolj všečni, prav tako barve kar se kontrasta tiče-vsaj ločiš tabe berljivo med sabo...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1928
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 357 krat
Prejel zahvalo: 388 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2017, 15:13

MadMax je napisal/-a:Meni so pa kvadratasti "oblič" vogali bolj všečni, prav tako barve kar se kontrasta tiče-vsaj ločiš tabe berljivo med sabo...
Tudi meni, a rabiš nekaj časa, da se navadiš. Refresh strani pa še vedno moti, bom moral res naštudirat kako se to prestavi na staro mesto.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a peterp » 15 Nov 2017, 15:48

VolkD je napisal/-a:Refresh strani pa še vedno moti, bom moral res naštudirat kako se to prestavi na staro mesto.
Customize, primeš ikono in jo prestaviš.
peterp
 
Prispevkov: 570
Pridružen: 23 Feb 2015, 14:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 132 krat
Prejel zahvalo: 90 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 92

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2017, 16:10

peterp je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:Refresh strani pa še vedno moti, bom moral res naštudirat kako se to prestavi na staro mesto.
Customize, primeš ikono in jo prestaviš.
Kje ti najdeš ta castomize,.... imam slovensko posodobitev.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2017, 16:11

ok - našel. dela :)
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a forest70 » 15 Nov 2017, 16:25

Tudi meni se je inštaliral ta hudič :)
Prvi vtis je ok.
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1918
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 388 krat
Prejel zahvalo: 418 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a Saso » 15 Nov 2017, 19:15

Ne vem kaj je krivo, tale hudič ali pa prenova online banke brrrrr.
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 445
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a Saso » 15 Nov 2017, 19:35

Je kar tale hudič kriv, ker s prejšnjo verzijo FF-a dela vse OK.
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 445
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a peterp » 15 Nov 2017, 20:38

Kako bi spremenil menu shortcut-e? Recimo zamenjal Ctrl-T in Ctrl-N.
peterp
 
Prispevkov: 570
Pridružen: 23 Feb 2015, 14:52
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 132 krat
Prejel zahvalo: 90 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 92

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a reber » 16 Nov 2017, 07:44

VolkD je napisal/-a:
MadMax je napisal/-a:Meni so pa kvadratasti "oblič" vogali bolj všečni, prav tako barve kar se kontrasta tiče-vsaj ločiš tabe berljivo med sabo...
Tudi meni, a rabiš nekaj časa, da se navadiš. Refresh strani pa še vedno moti, bom moral res naštudirat kako se to prestavi na staro mesto.


Refresh -> F5 že od nekdaj in na vseh brskalnikih, če se ne motim

Videz zavihkov... od vseh zgoraj prikazanih so mi najbolj všeč še iz XP. Človek bi pričakoval, da bodo s časom in novimi verzijami OS dosegli en uporaben videz, ampak z novimi verzijami so dosegli neke oglate polizdelke. Na linuxu je videti lepše kot na win 8 in 10, nekako pričakujem, da bo win 7 moj zadnji, potem grem na linux, pa ne samo zaradi izgleda.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 17 Mar 2015, 21:30
Kraj: Bled
Zahvalil se je: 44 krat
Prejel zahvalo: 270 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Nov 2017, 10:34

Poanta Quantuma, kot sem jaz razumel je v hitrosti. Ne vem in se ne spoznam dovolj, a mislim, da je narisati kvadratni zavihek hitreje kot zaobljenega.
Meni osebno je ta zavihek preveč svetle barve in zato preveč pritegne pozornost.
Mi je pa res všeč, da se mi poraba spomina ne raztegne na 3GB, kot pri prejšnji verziji. To po moje še največ pripomore k hitrosti.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a Iztok » 16 Nov 2017, 11:08

VolkD je napisal/-a:...
Mi je pa res všeč, da se mi poraba spomina ne raztegne na 3GB, kot pri prejšnji verziji. To po moje še največ pripomore k hitrosti.

To je bilo všeč od začetka tudi meni. Sedaj pa sem opazil v process explorerju, da za razliko od prejšnje verzije ta za vsako okno naredi svoj proces ne pa samo enega tudi za več oken. Zato se poraba RAMa porazdeli v več procesov.
Še vedno bolje kot pa Chrome, ki kljub samo enemu odprtemu oknu naredi več procesov - za vsak zavihek svojega ...
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1976
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 493 krat
Prejel zahvalo: 406 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 80

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a DusanK » 16 Nov 2017, 16:01

Hm…
poraba na istem PC-ju HP Elite 8300CMT, cpu i7-3770, 8GB, ssd, Win10/64bit, odprto 6 zavihkov z vedno istimi linki/vsebino:

1. FF Quantum = 1.121.636 KB , 6 procesov
2. FF ver 56.0.2 = 640.392 KB , 1 proces
3. Chrome ver. 62.0.3202.94 = 910.288 KB , 11 procesov
FF_Chrome_poraba (Large).jpg
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3148
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1001 krat
Prejel zahvalo: 1704 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a S53AL » 17 Nov 2017, 08:41

Meni se je pa danes stari FF posodobil na 52.5.0.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1728
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 683 krat
Prejel zahvalo: 74 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a miharix » 17 Nov 2017, 09:04

peterp je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:Refresh strani pa še vedno moti, bom moral res naštudirat kako se to prestavi na staro mesto.
Customize, primeš ikono in jo prestaviš.

V sredo se je na Ubuntu vsem sam posodobil. Nekatere uporabnice so že jokcale kaj sem spet počel, da je "spet" "vse" drugače, drugače dela zelo lepo.
A :_banghead šele zdaj sem opazil kam so dali Home in refresh. Sem najprej mislil, da hočejo uporabnike prisilit, da se naučijo uporabe F5 :lol: .
Naj ugibam, to so dali zato, ker ima tako postavitev chrome. :roll:
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 799
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 276 krat
Prejel zahvalo: 207 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a DusanK » 17 Nov 2017, 11:26

S53AL je napisal/-a:Meni se je pa danes stari FF posodobil na 52.5.0.

Ja ESR kanal, je večkrat že zgoraj omenjeno. Več ne bo šlo, ker imaš XPje.
Še življenski cikel FF in esr verzij. Quantum je ver. 57.0, ki sovpada z ESR verzijo 52.5.0.
FF_life cycle .png
Vir
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3148
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1001 krat
Prejel zahvalo: 1704 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a Iztok » 17 Nov 2017, 14:34

šele zdaj sem opazil kam so dali Home in refresh. Sem najprej mislil, da hočejo uporabnike prisilit, da se naučijo uporabe F5 :lol: .
Naj ugibam, to so dali zato, ker ima tako postavitev chrome. :roll:

Tako so imeli že prvi brskalniki +20 let nazaj - med njimi tudi Netscape ali IE ... ah mladina ... :D

Slika
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1976
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 493 krat
Prejel zahvalo: 406 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 80

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a Highlag » 17 Nov 2017, 18:15

Mesta ikon mislim, da se da prestaviti, če koga moti. Vsaj na stari verziji je to šlo. Mene trenutno moti, da za zaznamke ni menija. Sem prepričan, da se da to urediti, samo še nisem imel časa gledati.
Včasih je enostavneje iti s časom naprej, je na dolgi rok manj stresno.
[size=50]http://31.15.144.68/[/size]
Highlag
 
Prispevkov: 492
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:22
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 17 Nov 2017, 18:41

Kaj imate sedaj namesto FireFTP, ki v Quantumu ni več podprt?
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 1154
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 203 krat
Prejel zahvalo: 389 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 41

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 17 Nov 2017, 23:24

Dodajam, ker je editiranje zaklenjeno:
Jaz sem v Win prešel na Win-explorer in za ftp uporabil "Add a network location".
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 1154
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 203 krat
Prejel zahvalo: 389 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 41

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a Iztok » 09 Dec 2017, 23:38

Je že kdo uspel v tega Quantuma spravit add-on Password Exporter?

Baje od Firefoxa 57 stari eksporterji ne delajo več ...
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1976
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 493 krat
Prejel zahvalo: 406 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 80

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a S53AL » 11 Sep 2019, 12:32

Tem na FF je kar nekaj...,pa da ne odpiram nove. To se mi je danes izpisalo. Še komu?
Priponke
ff lisica.JPG
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1728
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 683 krat
Prejel zahvalo: 74 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a Iztok » 11 Sep 2019, 12:45

Sem tudi jaz že dobil to ... zapri in pusti ker je spam. V nadaljevanju bodo zahtevali še osebne podatke ... na koncu pa boš še vedno moral biti izžreban ...
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 1976
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 493 krat
Prejel zahvalo: 406 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 80

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a S53AL » 11 Sep 2019, 13:12

Nisem nič nadaljeval...
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1728
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 683 krat
Prejel zahvalo: 74 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Firefox Quantum

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Sep 2019, 14:36

Ehhh,... Samsung, če ni Huawei, potem nič.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 35520
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7106 krat
Prejel zahvalo: 4366 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255


Vrni se na Obvestila in novice

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost