Brivski aparat

Pralni stroji, štedilniki, pomivalni stroji, strojčki in stroji za kuhanje kave, ...

Brivski aparat

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2022, 10:26

Sem bil včeraj v Merkatorju, kjer imajo lepo zložene stvari in lepo vidne cene. Gledal sem britvice. Take za enkratno uporabo, take za večkratno, take z ročajem in vložki,... Gledaš tako ali drugače cene so šle krepko gor. Največ kar sem videl je bilo 27 in še nekaj € za štiri britvice. :_CR V redu, bom pa kosmat sem rekel na glas in doživel protes s strani žene. :o Ojoj, ampak tako je. :_dunno

Gledam brivnike. Najcenejši so že malo preko 20€. Ampak prepoceni stvarem ne zaupam. Vsekakor pa se mi zdi, da bi bilo britje z brivnikom cenejše. Od svojega 21-setega leta dalje se ne brijem z brivnikom in takrat sem imel bravna. Verjamem, da se je vmes zgodilo marsikaj. Danes grem sicer malo na izlet, da dobim občutek kako je s tem. Ampak nekaj pregrešno dragega ne nameravam kupovati. Aja,... ne brijem se pod tušem.
Iščem torej nasvet, predvsem tistih, ki se brijejo z brivniki.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 17345 krat
Prejel zahvalo: 9502 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Brivski aparat

OdgovorNapisal/-a kobraN » 15 Nov 2022, 10:57

Sam se brijem tudi odkar pomnim z žiletko oziroma sedaj z aparatom MACH 3, poizkusil sem praktično vse žiletke za malo denarja ampak edino te Mach mi ne naredijo kožo rdečo, seveda pa se prej z brivskim penzlinčkom :D namilim in uporabim kremo v tubi za milnico. Pozneje pa se namažem s kremo ki vlaži kožo. Te žiletke niso poceni,. držijo pa preko 10k in več ponavljajočega se britja. Občasno se dobijo kompleti žiletk v ugodni prodaji, v tej trgovini v linku pa sedaj dobiš ;
https://www.tuscc.si/izdelek/nastavki-z ... -51-824881
Če rabiš samo ročaj ??
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN

Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 771 krat
Prejel zahvalo: 495 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 248

OdgovorNapisal/-a Obelix » 15 Nov 2022, 11:05

kobraN je napisal/-a:... Te žiletke niso poceni,. držijo pa preko 10k in več ponavljajočega se britja...

Si mislil deset tisoč britij ? Če se briješ vsak dan bi se lahko 27 let bril z eno takšno žiletko ? Težko verjamem ... ;)
Obelix

Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 102 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 105

OdgovorNapisal/-a cero » 15 Nov 2022, 11:29

Sam trenutno kupujem strojček za striženje las in ugotavljam da bo treba takega ki stane krepko preko 100€.
Tistim poceni se namreč rada prehitro skrhajo rezila, že po par letih uporabe.
Predvidevam da je podobna zadeva z brivniki.
Nasplošno se mi brivniki sploh ne dopadejo, ker ne obrijejo do čistega kot britve.
PS. Najbolj sem še zadovoljen z britvicami iz hoferja, imajo ugodno ceno in imajo kvalitetna rezila.
cero

Kraj: Vipava
Zahvalil se je: 329 krat
Prejel zahvalo: 696 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 70

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2022, 11:33

Brane, podobno. A kar se cen tiče, Mislim, da so žabo kuhali prehitro.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a ivor » 15 Nov 2022, 11:39

Ves čas se brijem z električnim brivnikom. Najprej z očetovim starim "Filipsom", potem z "Bravnom". Edino pri vojakih sem se en mesec bril z žiletko, ker od začetka nisem vedel če bom imel na razpolago elektriko. Takrat (1978) namreč akumulatorski brivniki niso bili v modi.
Philips.JPG

Med tem časom sem zamenjal nekaj "Bravnov" in sem vedno bil zadovoljen. Trenutno imam akumulatorskega. Od začetka sem ga polnil na 15 dni, sedaj pa moram že na 9 dni. Res da se občasno lomijo mrežice, ampak brez tega ne gre. Pri "Filipsu" pa je treba menjavati nožke. :|
Pri sedanjem brivniku me moti, da se glava ne da popolnoma razstaviti, kar otežuje čiščenje. Po navodilih naj bi se enostavno izprala pod tekočo vodo, meni pa to nekako ne gre, da bi po britju pospravil moker brivnik v kopalniško omarico. :_CR Zato razstavim glavo kolikor se da in vse dele močno izpiham. Potem vse počistim še z majhnim pleskarskim čopičem (ne s priloženim!).
Imam problem za vsako rešitev. Imam problem za svako rješenje.
Uporabniški avatar
ivor

Kraj: Šmarje pri Jelšah
Zahvalil se je: 1374 krat
Prejel zahvalo: 1328 krat
Uporabnika povabil: forest70

OdgovorNapisal/-a zzitop » 27 Jan 2023, 21:08

VolkD je napisal/-a:Sem bil včeraj v Merkatorju, kjer imajo lepo zložene stvari in lepo vidne cene. Gledal sem britvice. Take za enkratno uporabo, take za večkratno, take z ročajem in vložki,... Gledaš tako ali drugače cene so šle krepko gor. Največ kar sem videl je bilo 27 in še nekaj € za štiri britvice. :_CR V redu, bom pa kosmat sem rekel na glas in doživel protes s strani žene. :o Ojoj, ampak tako je. :_dunno

Gledam brivnike. Najcenejši so že malo preko 20€. Ampak prepoceni stvarem ne zaupam. Vsekakor pa se mi zdi, da bi bilo britje z brivnikom cenejše. Od svojega 21-setega leta dalje se ne brijem z brivnikom in takrat sem imel bravna. Verjamem, da se je vmes zgodilo marsikaj. Danes grem sicer malo na izlet, da dobim občutek kako je s tem. Ampak nekaj pregrešno dragega ne nameravam kupovati. Aja,... ne brijem se pod tušem.
Iščem torej nasvet, predvsem tistih, ki se brijejo z brivniki.

@VolkD, morda bo katera mojih trditev se zdela nelogična, ampak mislim popolnoma resno, kakorkoli se nenavadno sliši, če se ne poizkusi. Izognil se bom komentarjem glede električnih brivnikov. Kljub temu, da sem elektrotehnik, elektrika za mene ni za britje in ni za ščetkanje zob.
Glede cen Gillette kartuš, najsi bo to Mach3 ali Fusion derivatov, si že sam vse povedal. AMPAK imamo na razpolago dobre alternative, katerih cena je drobiž. Glede britja sem res veliko eksperimentiral, kar je moč zaslediti na našem, prav tako tudi po tujih forumih o klasičnem britju. Pri vseh teh dognanjih sem se vedno trudil biti objektiven, se ne zanašati preveč na "občutke", pač pa sem teste ponavljal. Imam tudi kolega, ki je frizer, ima lastni s.p. kjer tudi brije, tako da sem vsa opažanja in ugotovitve preverjal tudi pri njemu na način, da sem mu dal "arzenal" na test in potem mi je poročal.
Z brivskimi rešitvami sem postal obseden pred več kot 10 leti, kakih 5 let intenzivno, nato sem se malo "umiril". Navedel bom nekaj opcij, vrstni red pa sledi stopnji priporočljivost. Na prvem mestu najpriporočljivejša izbira.
Ker ste, kot razumem, dokaj blizu Italije, vam kako od "orodij" povem kar trgovino, kjer se da kupiti

1.) Klasični brivnik s klasičnim brivskim milom ali brivsko kremo, čopičem in dvostransko "žiletko". A je potrebnega nekaj treninga in prilagajanja. Potrebščine:
a) brivnik: jaz imam najraje po agresivnosti nastavljivega Gillette Slim Adjustable iz 60-tih let. Je malo težko do njega, vendar pa se ga zasledi po mnogih bolšjih sejmih pri nas in v Italiji:
https://www.youtube.com/watch?v=GkP2hVgySYo
Dobri so tudi tisti običajni nenastavljivi Gillette Super Speed brivniki z odpiranjem na "metuljček". Namreč, narejeni so iz medenine in tudi če se nikljani nanos poškoduje, opraska, brivnik ne bo razpadel. Novejši pa večinsko niso iz medenine in ko se enkrat krom malo odlušči, menda hitro začnejo razpadati. Vseeno nekaj predlogov novejših:
https://www.dm.si/wilkinson-classic-bri ... 15004.html
https://www.dm.si/king-c-gillette-moski ... 90148.html
https://www.aliexpress.com/item/32791325508.html
Prvi bi morda celo lahko bil iz medenine

b1) brivsko milo je za mene prva izbira Cella. Dobi se jo v Tigoti v Italiji. Tudi Proraso je dober, dobi se ga praktično v vsaki trgovini za cca 2€/150mg. Ali pa
b2) brivska krema, ni tako dobra, kot milo, je pa hitrejša uporaba in lažje zadostno doziranje
b3) Seveda lahko uporabimo tudi kar gel ali peno

c) Čopič Vsekakor na prvem mestu sintetični. Najbolj higieničen, ni potrebno namakati, ni potrebno, da se konice razcepijo, kot je potrebno pri merjaščevih.
https://www.aliexpress.com/item/32820421471.html
https://www.aliexpress.com/item/32817602889.html
https://www.aliexpress.com/item/32831207256.html

Če vseeno merjasec, potem desna dva s slike v Tigoti:
Slika
Še enkrat opzorilo, pred uporabo je treba namakati v vodi obenem nekaj časa traja, da se ščetine razcepijo in zmehčajo

d) britvice se dobi v vsaki trgovini:
britvice, nekako pa se izkaže, da so Astra Superior Platinum najboljša izbira. dobi se 100 kosov za dobrih 10€ Klik
Treba pa je prodajalca vprašati, če je res s Švedske, da ne bo kakega bockanja z dacarji.

2.) Brivnik v Hoferju s kartušami (nastavki) na 4 ali na 6 rezil je pravzaprav samo rebrand južnokorejskega Dorco brivnika, stane kakih 5€ (z dvema kartušama), 4 komade brivskih kartuš pa cca 6€. Potrjujem, da brije super.

3.) Gillette Sensor Excell se najbrž še spomnite, rabljeno ročko se prav tako da dobiti preko kakih oglasov ali na bolšjih sejmih, nastavke pa sem nazadnje kupoval v Familli v italijanski gorici za 6€/5 komadov. Kartuša je z dvemi rezili (več rezil dejansko ne pomeni boljšega britja), je gibljiva, rezila so vzmetena.

Rabljen klasični kovinski brivnik damo v krop, v katerem je natopljen detergent za ročno pomivanje posode in malo ščetkamo s krtačko za zobe in bo spet kot nov. Ročko za Gillette Sensor Excell pa podobno, najbrž z malo nižjo temperaturo, kakih 70°C in morda še malo dezinficiramo z alkoholom ali pa potopimo v vodo, v katero damo malo varikine (25ml/l vode).
zzitop

Zahvalil se je: 16 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 0

OdgovorNapisal/-a twom » 28 Jan 2023, 09:46

Nebritje ali britje, britvice ali brivnik, mrežica ali philipsovi krogci?

Vse je odvisno od tipa kože. Poznam ljudi, ki se ne brijejo zaradi tega ker niso našli načina britja, da jim nebi vnemalo kožo ali vraščalo dlak. Predvsem se moraš pa britja z britvico navaditi, sploh tisto tanavadno (moj fotr se brije s tako že celo življenje in ne poizkusi nič drugega, obrije se pa tako kot jaz z električnim).

Kater način britja je taprav? Tko kot glede miške ali tipkovnice, tista ki ti najbolj sede v roko (beri: obraz, kožo).

Pred kratkim sem kupil nov Philips brivnik SP9820 (pakiranje brez brezvrvičnega polnilca - sedaj po dveh mesecih uporabe mi baterija kaže še 40% - na amazonu je bil ravno v akciji za 170 EUR). Pred tem sem imel 21 let (enaindvajset) Philishave HQ6890. Vmes sem dvakrat zamenjal baterije in enkrat brivne glave. Samo vpetje glav se je pa toliko izrabilo, da so brivne glave začele izpadat, in to je bil tudi razlog za zamenjavo. Obrijeta pa oba v nulo in vsekakor vsaj tako dobro kot britvica. Edino nov je precej tišji in bolj nežen. Res pa nimam goste brade, in tudi aftershaveov ne rabim več, niti z vodo se poplaknit (kot v mlajših letih).

Kupim pa tadražji model phiipsa, ker mi je všeč prikaz napolnjenosti baterije v procentih. Glede na ostale stroške (npr bencin, avto, hrana) in leta uporabe, se mi zdi strošek zanemarljiv. Je pa res da pri nas tak brivnik stane okoli 350 EUR, kar pa tudi jaz nebi dal.
twom

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 39 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 10

OdgovorNapisal/-a zzitop » 28 Jan 2023, 12:12

Philips s krogci je sicer od Braunovega z mrežico bolj agresiven za kožo, generalno gledano. In res kot praviš, vsakomur svoje. Vsekakor pa sem probal tudi jaz najdražjega Brauna (ga imam) in srednjecenovnega Philipsa in nobeden se po gladkosti ne more primerjati z mokrim britjem, ko briješ v nasprotno smer rasti dlak.
Glede vraščanja je pri električnih problem, da dlako tam, ker naj bi jo odrezali, razcefrajo, mokri pa odrežejo naravnost. A glej ga zlomka, pri mokrih se vraščanje tudi pojavlja, ampak samo če se obrije čisto na gladko. To pa je, ko kožo napneš in obriješ proti smeri rasti. Takrat se zgodi, da je dlaka že pod površino kože. V bistvu briješ že v negativno globino. In ta dlaka mora ven, in včasih ji ne uspe.

Glede električnih je še fama, da je edina investicija nakup. Ja, ampak je kmalu treba novega ali pa menjati glavo.

Tisti, ki se že sedaj brijejo z recimo Mach3/Wilkinson in ne želijo prilagajanja na klasično žiletko, naj kupijo Hoferjev brivnik. Je enostavno dostopen, eksperiment stane 5€, v kompletu sta dva nastavka, in oba stestira. Dalje kupuje 4 nastavke po ceni 6€, ki dolgo trajajo ali pa ga zavrže.
zzitop

Zahvalil se je: 16 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: radix

OdgovorNapisal/-a s57mbm » 28 Jan 2023, 23:33

@VolkD Jaz sem uporabljal mach3 in sem že pred leti iskal alternativo. Kupil sem Philips z rotirajočimi glavami (krogci), ki mi ni ustrezal (dobil ga je oče ;).
Lani (po večletih) sem se spet lotil raziskave po netu za nakup električnega brivnika, ker mi ni dalo miru, da ni prave ele. rešitve zame.
Našel sem stran https://shavercheck.com/best-electric-razor/, kjer so pregledani in ocenjeni različni brivniki.

Opazil sem, da so azijci (Panasonic) naredili drugačen linearni brivnik (z mrežico), ki ima strižnik med dvema mrežicama.
Ker se ne brijem redno, sem philips strižnik (za lase) uporabljal za skrajševanje brade in za dlake pred britjem z mach3.
Zaradi cene sem hotel to optimizirati oz. najti boljšo varianto, ki bi mi vzela tudi manj časa.

No ta ideja se mi je zdela dobra in sem nabavil nek srednji rang podobnega brivnika, ki je po izgledu (tehnologiji) spominjal na Panasonic Arc 5
https://shavercheck.com/panasonic-arc-5-comparison/
To je bil Remington F5 Style (v sparu znižan je bil za cca 60€ iz 80€, če se prav spomnim) št. modela je pa F5000.
Ima pa tudi nastavke za prirezovanje (krajšanje) brade v razponu do 9mm - menja se glava in potem na glavo se da plastične distančnike za določeno višino (1mm).
Razlika do najboljše variante od Panasonica Arc 5 je dejansko ta, da ta sredinski strižnik (med mrežicama) od Remingtona nima ploščice na eni strani.
Mislim da le-ta privzdiguje dlake, ki ležijo na koži in je še lažje striženje.

Z osnovno varianto (mrežici s strižnikom) se lahko brijem tudi po 3-4 dnevih (kar super) brez da uporabim drugo glavo za prirezovanje.
Brije dosti bližje (nižje) kot rotacijski in hkrati enako kot rotacijski omogoča britje daljših dlak.
Ta brivnik uporabljam za suho britje, čeprav omogoča tudi mokro. Indikator za baterijo sta dve ledici.
5 minut je hitro polnjenje. Drugače z baterijo nimam še problemov, naj bi zdržala 50min, vendar dam po 2 britjih vedno polnit (za ziher).
Mislim da deluje tudi, če sta bateriji prazni in ga priklopiš na omrežje (nimajo vsi brivniki to opcijo).
Dobra stvar je tudi samo čiščenje, kjer notranjosti ni tako komplicirana in se da s metlico hitro in enostavno očistiti.
Dejansko je dosti aspektov, ki so pomembni pri odločitvi.

Drugače me je ta brivnik pozitivno presenetil, saj so mi predhodni vedno naredili rdečo kožo in mi je bilo britje s peno in klincami boljše.
Drugače je seveda s klincami najbolj nizko britje. Vseeno sem z električnim hitrejši kot s klinco, kar je po par dnevih ne-britja logično, ker je treba večkrat izpirati in čistiti rezila.
s57mbm

Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 4 krat

OdgovorNapisal/-a VolkD » 01 Feb 2023, 10:02

s57mbm je napisal/-a:@VolkD Jaz sem uporabljal mach3 in sem že pred leti iskal alternativo. Kupil sem Philips z rotirajočimi glavami (krogci), ki mi ni ustrezal (dobil ga je oče ;).
Meni krožci očitno odgovarjajo.
IMG_20230129_150929.jpg

Tole sem kupil enkrat začetkom lanskega decembra.
Britje je seveda drugačno kot z mach3. Ampak glede na to, da ne hodim vsak dan v "visoko" družbo, sem se sprijaznil s tem, da brada ni kot dojenčkova rit. Tudi sicer se me je dalo videti z en dan staro brado.
Zaenkrat sem zadovoljen.
Cena ? Malo manj kot 60€, ker je bila akcija je bilo malo več kot 50€. Malo sem preračunal, nekje sredi februarja ga lahko vržem proč, pa ne bo škode, vsaj glede na porabo in ceno mach3.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a s54jp » 01 Feb 2023, 17:30

Še cenejši:

Nekakšna kopija, pa ni slab samo 27,99€

In triletno garancijo.
Če zdrži tako dolgo, za triletno vsakdanje britje, potem izračunaj koliko te stane eno britje.
Če pa prej "crkne" ga vrneš nazaj in je britje zastonj.
Vi ko se greste super matematikov...
Je pa potrebno biti v trgovini takoj ko se odpre, ker jih po navadi zmanjka.
s54jp

Zahvalil se je: 329 krat
Prejel zahvalo: 353 krat
Število neizkoriščenih povabil: 69

OdgovorNapisal/-a kobranka » 14 Mar 2023, 16:39

Xiaomi Mi s500 je tudi posrečen brivnik. Nadomestne rezervne glave se dobi za približno 10€. Problem je ker je bil tako ugoden in so ga razprodali novih pa baje ne delajo več. Philips brivniki so začuda vredu, kar pa ne morem trditi za strižnike. Cena osnovnega modela s1000 serije natančneje S1133/41 je precej ugodna, ko potrebuješ zamenjati komplet rezil je pa najbolje kupiti kar novo kompletno mašino, ker je cena za oboje tam tam nekje.
kobranka

Zahvalil se je: 664 krat
Prejel zahvalo: 250 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 50

Vrni se na Bela tehnika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov