Priklop 3 faznega motorja

Tu se znajde vse od pralnih strojev, pa do MW agregatov.

Priklop 3 faznega motorja

OdgovorNapisal/-a promehanik » 10 Dec 2018, 12:19

Imam 3 fazni motor moči 0.75kW na namiznem strojčku za posnemanje robov. Dosedaj je bil stroj priklopljen preko 4 žilnega kabla in 4 polnega okroglega vtiča.
Jaz pa imam na zidu 5 polno vtičnico, torej moram zamenjati vtič na kablu. Zanima me ali moram zamenjati tudi kabel za 5 žilnega, ali lahko namestim samo 5 polni vtič?
Kaj naredim z nulo?

lp, prom
promehanik
 
Prispevkov: 215
Pridružen: 20 Okt 2016, 21:55
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 11 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Priklop 3 faznega motorja

OdgovorNapisal/-a krko » 10 Dec 2018, 12:25

Nule načeloma ne rabiš, tako da kabel lahko načeloma ostane 4 žilni.

Torej 3 faze in zemlja.
krko
 
Prispevkov: 1022
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:56
Kraj: Cerknica/Postojna
Zahvalil se je: 73 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Priklop 3 faznega motorja

OdgovorNapisal/-a gumby » 10 Dec 2018, 12:28

Je na stroju samo motor ali je še kaj zraven?
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2573
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 108 krat
Prejel zahvalo: 604 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 63

Re: Priklop 3 faznega motorja

OdgovorNapisal/-a promehanik » 10 Dec 2018, 12:34

Poleg motorja je še tipka za vklop in tipka za izklop. Pa še en "modul" kamor so te tipke priklopljene.
Enofaznih porabnikov ni.
promehanik
 
Prispevkov: 215
Pridružen: 20 Okt 2016, 21:55
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 11 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Priklop 3 faznega motorja

OdgovorNapisal/-a gumby » 10 Dec 2018, 12:49

Daj še kako sliko tistega "modula"... če gre za 400V kontaktor ali motorsko stikalo, potem lahko ostane na 4 žicah.
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2573
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 108 krat
Prejel zahvalo: 604 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 63

Re: Priklop 3 faznega motorja

OdgovorNapisal/-a promehanik » 10 Dec 2018, 13:10

Prilagam sliko.
Priponke
IMG_20181209_163756_resized_20181210_120548006.jpg
promehanik
 
Prispevkov: 215
Pridružen: 20 Okt 2016, 21:55
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 11 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Priklop 3 faznega motorja

OdgovorNapisal/-a koala33 » 10 Dec 2018, 22:06

Če je do sedaj delovalo po 4 žicah, ni razloga, da ne bi tudi naprej še delovalo po 4 žicah.
Samo na vtikaču pusti ničelni priključek prazen, poveži samo tri faze in zaščito.
LP, Aljoša
koala33
 
Prispevkov: 1392
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:22
Kraj: Krka
Zahvalil se je: 144 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 247


Vrni se na Energetika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost