Kaj pa garancija ?Clownfish je napisal/-a:Zanima me kako ugotoviti kje je "precvikan" kabel.
Trenutno imam ta problem na novi fleksarci. Z univerzalnim inštrumentom sem ugotovil da je težava v 220V napajalnemu kablu - ena žila je prekinjena.
Če na enem ali drugem koncu odrežeš 10cm kabla boš mogoče imel srečo. No če sreče ne bo, imaš pa zdaj vzorec kabla. Tudi to se da izkoristiti. Izmeriš (mo) lahko kapacitivnost 10 cm kabla, potem pa še kapacitivnost preostalega dela kabla z enega ali drugega konca. Razmerje ti pove kje.Clownfish je napisal/-a:Zavedam se, da je največkrat težava v prekinitvi na enem ali drugem koncu zelo malokrat vmes (seveda če ni kje vmes mehanske poškodbe - vem primeru je vse skupaj čisto novo).
Na eni strani ima na kabel zalita oblikovana uvodnica, na drugi pa zalita vtičnico.
Kabel je cca 3m in popolnoma nov in ne pri uvodnici ne pri vtičnici oz po celi dolžini na zunaj ni videti kje bi bil prekinjen.
Ok ja vem priključni kabel ni kaj veliko vreden a če zamenjam samo vtičnico ali na drugi strani pri uvodnici malo odrežem
mi tak kabel lahko služi še desetletja.
Sicer je odvisno od kabla in izolacije v njem, a kapacitivnosti sploh niso tako zelo majhne kot si mislimo. Na tako dolgem kablu gre zagotovo za nekaj 10 in več pF. Povprečni merilniki to zagotovo zmorejo.Clownfish je napisal/-a:Moram poizkusiti to metodo z kapacitivnostjo čeprav ne vem ali moji inštrumenti doma sploh zmorejo meriit tako majhne kapacitivnosti.
Clownfish je napisal/-a:Kot sem napisal na začetku sem seznanjen z tem, da je prekinitev kabla v 95% vedno na delu kjer se kabel ostro prepogiba.
To pomeni tik pred uvodnico ali za vtičnico.
Vendar gre za popolnoma nov kabel kjer ni videti nikjer kakšnega 180 stopinjskega prepogibanja.
Kabel sem prepogibal a piskanje ne deluje. Sklepam, da je kabel kje natrgan mogoče zaradi vlečenja? Čeprav spet na plastičnem ovoju ni videti takih poškodb.
Moram poizkusiti to metodo z kapacitivnostjo čeprav ne vem ali moji inštrumenti doma sploh zmorejo meriit tako majhne kapacitivnosti.
Fleksarca je Parkside in še v garanciji vendar ko sem klical na servis v Prekmurje se mi je zdelo noro, da se to pošilja tja gor pa nazaj pa čakam tedne itn..
hkrati pa sem fleksarco kupil ker jo potrebujem.
Zato sem kabel zamenjal z drugim in sedaj deluje.
Srecko je napisal/-a:Od kar imam "A" klešče z NCV testom z njimi z lahkoto najdem tako prekinitev, ki ni vedno na vhodu kabla v aparat. Prvo dam fazo na eno žico in preverim z kleščami potem na drugo in kjer neha piskat je prekinjen. To lahko ponoviš z obeh strani iz vtikača ali z drugega konca kjer kabel gre v aparat. Sem ravno pred parimi dnevi imel primer ko je bil kabel prekinjen nekaj cm za vtikačem.![]()
LP Srečko
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost