Emule - a to sploh še dela?

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Emule - a to sploh še dela?

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 12 Okt 2015, 09:39

Sodelavec mi je prinesel laptop ker mu emule ne deluje več. No to mu je baje nekaj mesecev nazaj delal sedaj pa ne več.

Pa zadevo gledam in nikakor ne morem nastaviti.
Sem poizkusil še na drugem laptopu naložiti na novo pa je zadeva ista - ne dela.

Torej me zanima ali ta skupnost/omrežje sploh še deluje?
Clownfish
 
Prispevkov: 469
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:58
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Emule - a to sploh še dela?

OdgovorNapisal/-a jmivsek » 12 Okt 2015, 09:55

Poskusi še z aMule. Meni le-ta dela tako na Linuxu kot na Winsih. In še vedno se najde veliko uporabnega ter svežega na tem omrežju.
Vem, da nič ne vem (Sokrat)
Uporabniški avatar
jmivsek
 
Prispevkov: 1085
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:20
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 1485 krat
Prejel zahvalo: 356 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 63

Re: Emule - a to sploh še dela?

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 12 Okt 2015, 10:35

jmivsek je napisal/-a:Poskusi še z aMule. Meni le-ta dela tako na Linuxu kot na Winsih. In še vedno se najde veliko uporabnega ter svežega na tem omrežju.


Omenjeni Amule deluje!
Zanima me a tale amule isto išče po emule omrežjih in strežnikih torej z njim lahko snamemo iste zadeve kot z Emule?
Clownfish
 
Prispevkov: 469
Pridružen: 19 Jan 2015, 19:58
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Emule - a to sploh še dela?

OdgovorNapisal/-a jmivsek » 12 Okt 2015, 11:37

Clownfish je napisal/-a:Omenjeni Amule deluje!
Zanima me a tale amule isto išče po emule omrežjih in strežnikih torej z njim lahko snamemo iste zadeve kot z Emule?

aMule (Wikipedija) je enakovredna zamenjava eMule in ravno tako uporablja omrežje eDonkey za izmenjavo datotek. Seveda se je potrebno prijaviti na prave strežnike. Tisti, ki jih aMule na začetku najde, so kar pravšnji (ua - eMule Security No1 itd.)
Vem, da nič ne vem (Sokrat)
Uporabniški avatar
jmivsek
 
Prispevkov: 1085
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:20
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 1485 krat
Prejel zahvalo: 356 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 63

Re: Emule - a to sploh še dela?

OdgovorNapisal/-a Pluton » 12 Okt 2015, 14:34

Poskrbi, da se bo povezala tudi na kademlia omrezje. Če je v omrežju router, mu vključi UPnP, ali pa še bolje, pravilno nastavi port forwarding. V skladu s tem nastavi tudi mulo. Ko je pravilno nastavljeno, dobiš high id in dve zeleni puščici spodaj desno. Pri iskanju za isto stvar uporabiš in Global servers in Kad, ostalo ni uporabno.

Število uporabnikov ed2k omrežja se veča, ker združenja založb sodno preganjajo torrent trackerje. Tudi nad Piratebayem že imajo roko.
Uporabniški avatar
Pluton
 
Prispevkov: 477
Pridružen: 24 Jan 2015, 15:44
Kraj: Slov. Konjice
Zahvalil se je: 131 krat
Prejel zahvalo: 56 krat
Uporabnika povabil: drakslar
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Emule - a to sploh še dela?

OdgovorNapisal/-a kobranka » 09 Nov 2015, 19:57

Ja nazadnje je meni eMula normalno delovala, samo na začetku sem imel probleme, ker sem se moral naučiti nastaviti porte, poiskat prave serverje(ja zaradi tega sem imel veliko spama v mailih), ter dodati mi je bilo treba datoteko nodes.dat za kademilo.
kobranka
 
Prispevkov: 2050
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 504 krat
Prejel zahvalo: 119 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: Emule - a to sploh še dela?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Nov 2015, 22:26

kobranka je napisal/-a:Ja nazadnje je meni eMula normalno delovala, samo na začetku sem imel probleme, ker sem se moral naučiti nastaviti porte, poiskat prave serverje(ja zaradi tega sem imel veliko spama v mailih), ter dodati mi je bilo treba datoteko nodes.dat za kademilo.
Super.
Dodaj še kakšen spisek veljavnih serverjev in pravilno nodes datoteko. Mogoče pride komu prav.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 41560
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9001 krat
Prejel zahvalo: 5132 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Emule - a to sploh še dela?

OdgovorNapisal/-a Pluton » 09 Nov 2015, 23:09

http://www.gruk.org/server.met

Tule se dobi seznam dobrih serverjev. Kliknemo Options, Server, List (Nastavitve, Strežnik, Prikaži), odpre se Notepad. Vanj prilepimo ta URL in ob zagonu Emule se bo s tega naslova vedno naložil sveži seznam serverjev. Glede portov sem že napisal.

Datoteke nodes.dat ni treba ročno dodajati. Ko Emule prvič zaženemo, še ne pozna nobene sosede za Kademlia omrežje in spodaj je pri zemlji desna puščica še rdeča. Potem gremo na Search in v polju Method nastavimo Global(Servers). (Iskanje, Način: Globalno(Strežnik).) V polje Availability (Razpoložljivost) vpišemo 10, v Extension (Končnica) vpišemo mp3. V polje Name (Ime) vpišemo na primer "queen" in stisnemo enter. Našli bomo nekaj pogostih pesmi skupine Queen. Vse označimo in pritisnemo enter. Pobrišemo polja. Gremo nazaj v Transfers (Prenosi). Kakor hitro se bodo pesmi začele prenašati, se bo Emule povezala tudi v Kad omrežje in ob pravilni konfiguraciji portov dobimo dve zeleni puščici. Zdaj lahko iščemo tudi po Kad omrežju (Method: Kad Network).

http://www.emule-project.net/home/perl/help.cgi?l=1
http://www.emule-project.net/home/perl/ ... pic_id=131
Uporabniški avatar
Pluton
 
Prispevkov: 477
Pridružen: 24 Jan 2015, 15:44
Kraj: Slov. Konjice
Zahvalil se je: 131 krat
Prejel zahvalo: 56 krat
Uporabnika povabil: drakslar
Število neizkoriščenih povabil: 8


Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov