Laptop 13" za autocad

Vse kar se da vtakniti v PC ohišje ali kakorkoli priključiti zraven

Moderator: Kroko

Laptop 13" za autocad

OdgovorNapisal/-a sebo1976 » 22 Sep 2022, 17:13

Kateri laptop 13" max 14" se priporoča za uporabo autocada. Pomembna je prenosljivost, in da gladko teče ac. Ne bo namenjen profi uporabi, naj bi bil pa dovolj zmogljiv za tekoče delo in za nekaj let, nočem apla.
sebo1976
 
Prispevkov: 171
Pridružen: 18 Apr 2017, 08:23
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 18 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Laptop 13" za autocad

OdgovorNapisal/-a Cloud » 22 Sep 2022, 20:20

Poglej si ultrabooke, kakšen elitebook mogoče.
Jaz rešujem problem tako, da imam doma zmogljivešji računalnik na katerega se povežem preko TW če rabim kaj takega narediti.
Cloud
 
Prispevkov: 2934
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 153 krat
Prejel zahvalo: 366 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: Laptop 13" za autocad

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 22 Sep 2022, 21:44

Poglej kakega z AMD Ryzen procesorjem in 16GB rama.

Nisi sicer povedal proračuna tako da tudi Razer blade stealth 13 zagotovo ustreza tvojim specifikacijam.
Če ti licenca velja med različnimi operacijskimi sistemi imaš Mac book Pro in Mac book air
Potem so pa še ThinkPad X13 , Asus Rog ali Zenbook 13 ...

Verjetno jih je še kaj
Dorijan
 
Prispevkov: 1071
Pridružen: 20 Jan 2015, 23:09
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 251 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 49

Re: Laptop 13" za autocad

OdgovorNapisal/-a sebo1976 » 22 Sep 2022, 22:33

Gledal sem zenbooka s 16 GB rama, i7, predvidevam da je integrirana grafična dovolj močna? Aja budget tam do 1500-1700
sebo1976
 
Prispevkov: 171
Pridružen: 18 Apr 2017, 08:23
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 18 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Laptop 13" za autocad

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 22 Sep 2022, 23:28

sebo1976 je napisal/-a:Gledal sem zenbooka s 16 GB rama, i7, predvidevam da je integrirana grafična dovolj močna? Aja budget tam do 1500-1700
Če bi šel intel ne računaj na integrirano grafiko za kadarkoli večjega.
Dobiš Zenbooka 13 z Ryzenom: https://www.mimovrste.com/prenosniki/as ... tr1-m02590 (ima še normalne velikosti HDMI, da ne rabiš vlačit adapterjev vsakič ko bi rad nekaj pokazal)
v tvojem cenovnaem rangu pa tudi: https://www.mimovrste.com/razer-blade-s ... 72e12-r3e1

če pa malo po tujini pogledaš mogoče najdeš tudi lenovota P14 z quadro grafično v tem cenovnem rangu.

aja. Pa izogibaj se raznih 4K ipd ločljivosti na 13", ker če program ne podpira pravilno skaliranja ne vidiš nič, ker so piksli premajhni. 1920x1080 ali 1920x1200 je več kot dovolj pikslov za to velikost
Dorijan
 
Prispevkov: 1071
Pridružen: 20 Jan 2015, 23:09
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 251 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 49

Re: Laptop 13" za autocad

OdgovorNapisal/-a dbajda » 23 Sep 2022, 15:50

Če nisi vezan na Windowse in Intel/AMD, poglej Macbook Pro. Air pogojno, ima sicer isti CPU kot pro, a nima ventilatorja in se zna pregrevat.
Resen tekmec marsikateremu laptopu, če seveda windowsi niso pogoj.
dbajda
 
Prispevkov: 120
Pridružen: 24 Feb 2021, 19:00
Zahvalil se je: 16 krat
Prejel zahvalo: 25 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Laptop 13" za autocad

OdgovorNapisal/-a Cloud » 23 Sep 2022, 17:39

dbajda je napisal/-a:Če nisi vezan na Windowse in Intel/AMD, poglej Macbook Pro. Air pogojno, ima sicer isti CPU kot pro, a nima ventilatorja in se zna pregrevat.
Resen tekmec marsikateremu laptopu, če seveda windowsi niso pogoj.

No saj se da tudi windows programe rešiti s parallelsi https://www.parallels.com/eu/
Cloud
 
Prispevkov: 2934
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 153 krat
Prejel zahvalo: 366 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: Laptop 13" za autocad

OdgovorNapisal/-a Saso » 23 Sep 2022, 19:11

13" saj ne da bi nasprotoval, sam jaz sem jih imel kar nekaj pa tud 12", pa 13", pa 14" sam manšega kot 15.1 ali pa 15.6" ne kupim več.
Ja razumem teren, pa potem doma docking pa na večje monitorje... sam to zame ni več to, trpijo oči bolj kot rama ko ga prenašaš.
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 977
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 123 krat
Prejel zahvalo: 209 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Laptop 13" za autocad

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 25 Sep 2022, 15:03

Saso je napisal/-a:13" saj ne da bi nasprotoval, sam jaz sem jih imel kar nekaj pa tud 12", pa 13", pa 14" sam manšega kot 15.1 ali pa 15.6" ne kupim več.
Ja razumem teren, pa potem doma docking pa na večje monitorje... sam to zame ni več to, trpijo oči bolj kot rama ko ga prenašaš.

Dokler ti ne dajo tega laptopa in ostale opreme na letališču na tehtnico.
Potem hitro ugotoviš, da če gre prenosnik vsaj nekajkrat na leto vključuje letalo je 1kd do max 1.5kg vključno z polnilcem. Res pa je da adrije in posledično njihove 8kg omejitve ni več.
Ampak osebno sem se kar navadil imeti HDMI kabel in se v hotelih priklopiš kar na TV.
Dorijan
 
Prispevkov: 1071
Pridružen: 20 Jan 2015, 23:09
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 251 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 49


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost