VolkD je napisal/-a:Ojoj,... saj ne boste verjeli, a pazljiv pregled je odkril,..... ..... ..... da ima eno vezje luknjo preveč.
Katero ??

+9 ni enako +9V.ivor je napisal/-a:Na načrtu je napaka: na obeh straneh L2 je priklopljeno napajanje +9V.
Smo, ampak si slabo sledil.ivor je napisal/-a:Ali nismo imeli enkrat celo kampanjo, da naj se tega ne počne zaradi motenj v širokem spektru?
VolkD je napisal/-a:
Smo torej povsem znotraj tega kar je predpisano. Sicer pa so predpisi nastali kot odgovor na zelo poceni MP3 igrače, ki se jih je vtaknilo v avto 12V vtičnico in so tako MP3 prenašale na avtoradio. V teh igračah je antena običajno kar + vod za napajanje ( ogromna dolžina in izpostavljenost gibanju) vsebujejo pa le en sam tranzistor z oscilatorjem.
Kar seveda ne drži v splošnem. Sem videl vsaj 2 različna poceni modela, ki delujeta čisto zadovoljivo.kobranka je napisal/-a:In seveda te igrače še vedno ne delujejo dokler jih ne razkopaš in jih prektično direkt povežeš na antenski vhod avtoradija.
VolkD je napisal/-a:Vezje je načrtovano tako, da z 15cm žice da manj kot 1mW ERP, če uporabimo BGD135. Če uporabimo BFR92, pa imamo lahko cca 70cm dolgo anteno pa ERP ne bo dosegel 0,8W.
Res je, lapsus je, 0,8mW bi moralo pisati.Lojz je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Vezje je načrtovano tako, da z 15cm žice da manj kot 1mW ERP, če uporabimo BGD135. Če uporabimo BFR92, pa imamo lahko cca 70cm dolgo anteno pa ERP ne bo dosegel 0,8W.
Z BFR92 in 70cm dolgo anteno verjetno ne boš dosegel 0,8W. Verjetno gre za lapsus?
VolkD je napisal/-a:Res je, lapsus je, 0,8mW bi moralo pisati.Lojz je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Vezje je načrtovano tako, da z 15cm žice da manj kot 1mW ERP, če uporabimo BGD135. Če uporabimo BFR92, pa imamo lahko cca 70cm dolgo anteno pa ERP ne bo dosegel 0,8W.
Z BFR92 in 70cm dolgo anteno verjetno ne boš dosegel 0,8W. Verjetno gre za lapsus?
DusanK je napisal/-a:Lapsus je tudi oznaka tranzistorja BGD135, ker je v načrtu BFG135.
Seveda, a se je za to treba malo potruditi.DusanK je napisal/-a:Ali ta FM oddajnik deluje v frekvenčnem območju med 87,5 in 108,0 MHz?
Vse drži, le za L1 bi imel nekaj pridržkov,.... Ampak če vam bom zdaj vse povedal, potem pa nihče več ne bo bral članka. Sicer je pa ta L1 lepo vidna tukaj.DusanK je napisal/-a:So pravilne vrednosti za L1=70nH, C1=82nF, C2=22pF, C3 in C15=10pF?
Je L2 (VK200) feritna dušilka?
peterp je napisal/-a:Kar seveda ne drži v splošnem. Sem videl vsaj 2 različna poceni modela, ki delujeta čisto zadovoljivo.kobranka je napisal/-a:In seveda te igrače še vedno ne delujejo dokler jih ne razkopaš in jih prektično direkt povežeš na antenski vhod avtoradija.
kobranka je napisal/-a:Če bi jaz sedaj naročal, bi zagotovo kupil tovrstni šrot tako, da kar z besedo na dan. Sem zelo firbčen.peterp je napisal/-a:Kar seveda ne drži v splošnem. Sem videl vsaj 2 različna poceni modela, ki delujeta čisto zadovoljivo.kobranka je napisal/-a:In seveda te igrače še vedno ne delujejo dokler jih ne razkopaš in jih prektično direkt povežeš na antenski vhod avtoradija.
Po forumu brska: jozede in 1 gost