IMG_20260418_204915.jpg
kobranka je napisal/-a:Z dolžino delovanja naprave nisem najbolj navdušen.
kobranka je napisal/-a:Prvotna ideja je bila, da bi vanj dal dovolj močan 25V napajalnik in odstranil baterijo in elektroniko.
kobranka je napisal/-a:Bi pa imel interes obnoviti original baterijo z res kvalitetnimi celicami take, ki bi zdržale dolgo časa delovanja. Verjetno tu ne dobi skoraj ničesar razen kakšnega Panasonica.
. Če nadomestna baterija zdrži približno toliko, potem bo težko dobiti veliko boljše z enakimi gabariti. Za večje pa verjetno ni prostora.Moje lepljenje drži že 2 leti ob redni uporabi.dejko1 je napisal/-a:Odprl prenosni računalnik in z dvokomponentnim lepilom nazaj vlepil puše tečaja za monitor. Žal imam občutek da ne gre za stalno rešitev in da bo zadeva sčasoma spet popustila.
dejko1 je napisal/-a:Odprl prenosni računalnik in z dvokomponentnim lepilom nazaj vlepil puše tečaja za monitor. Žal imam občutek da ne gre za stalno rešitev in da bo zadeva sčasoma spet popustila.
dejko1 je napisal/-a:No, ko sem imel zadevo odprto, sem še ščistil hladilno rebro. Prah se nabira med ventilatorjem in hladilnim rebrom. Da se ga odstrani je potrebno odvit ventilator in ga nekoliko dvignit za dostop. Zanimivo koliko prahu se je nabralo v par letih. Ne bi rekel, da je lahko karkoli zraka še pihalo tam skozi. Ni čudnega, da se je računalnik občasno precej segrel.
Jaz sem s hitrim lepilom nalepil "stene" okoli teh lukenj, tako da je lepilo ostalo lepo okoli lukenj in je sedaj torej precej več "mesa".dejko1 je napisal/-a:Je pa nerodno, ker lepilo ne ostane tam, kamor ga naneseš ampak počasi teče stran.
cero je napisal/-a:Samo zašraufaš in deluje, plin pa je že v zunanji enoti dovolj do 5m.
kobranka je napisal/-a:Če je bilo lepljeno z dvokomponentnim lepilom se je včasih vanj primešalo mikrobalone ampak, ker teža tukaj ne igra vloge bi verjetno bil za zgostitev dober tudi smukec ali pa bombažna vlakna. Se pa sprašujem ali se niso včasih proizvajalci hvalili, da je ohišje iz magnezija? Koliko procentov ga je res notri vmešanega? Da ni to samo dobra reklama za zavajanje?
Vprašanje je ali se drži tudi sten ohišja?Clownfish je napisal/-a:Masa ki nastane med sodo bikarbono in lepilom je res full trdna pa še posušeno je takoj. In potem vse skupaj res krepko drži.
forest70 je napisal/-a:Skrižal sem Google maps z Open Maps na strani https://nbp.rservis.net Zakaj ? Vse deluje z Google API razen za višinske točke pa Open maps. Zdaj deluje spet Autorefresh, brez da mi žre resurse (Google) Klikajte malo, da vidim kako bo z porabo resursov.
Za vse ostalo pa google. Narediš torej hibrid. Če se gre le za nbp, pa tega verjetno ne bo treba.forest70 je napisal/-a:..., edina omejitev je, da imam podatke le za evropo in severno Afriko.
Po forumu brska: gptbot in 3 gostov