Ja, mislim, da bo treba.robi je napisal/-a: Dam večja upora?
Mogoče, pravzaprav verjetno. Meri temperaturo na Z diodi.robi je napisal/-a:Sem dal 820 ohm in je vredu
A lahko malo razložiš ? Tako sliko, kot komentarkobranka je napisal/-a:Iz čiste jeze naredil luknjo v usmerjevalnik. Me je prav groza, da dandanes ASUS še vedno zna narediti šrot.
Lahko naredim.robi je napisal/-a:A mi kdo zjedka novo? Plačam vredu
VolkD je napisal/-a:A lahko malo razložiš ? Tako sliko, kot komentarkobranka je napisal/-a:Iz čiste jeze naredil luknjo v usmerjevalnik. Me je prav groza, da dandanes ASUS še vedno zna narediti šrot.
DusanK je napisal/-a:Škoda, da si že odžagal... ali pač.
V domači izvedbi bi lahko zadaj za njim dal en večji tih ventilator, ki prisilno naredi kroženje v škatli. Vendar je pogoj, da je pokončno na podstavku.
Ustrezno napetost, ki je lahko tudi manjša od ventilatorjeve, bi lahko dobil znotraj routerja ali pa ga futral ločeno.
Primer
kobranka je napisal/-a:Iz čiste jeze naredil luknjo v usmerjevalnik. Me je prav groza, da dandanes ASUS še vedno zna narediti šrot.
Potem pa ne bom ugibalmondxxi je napisal/-a:Ni nagradna uganka![]()
Protoncek je napisal/-a:kobranka je napisal/-a:Iz čiste jeze naredil luknjo v usmerjevalnik. Me je prav groza, da dandanes ASUS še vedno zna narediti šrot.
Ja, asusi se grejejo... Čeprav saj se drugi tudi...
Moj rt-ax88 ima cpu na dobrih 70 stopinj...
Čeprav... Rt-ac66 je pa hudo star router, absolutno ni "današnji"...
Protoncek je napisal/-a:kobranka je napisal/-a:Iz čiste jeze naredil luknjo v usmerjevalnik. Me je prav groza, da dandanes ASUS še vedno zna narediti šrot.
Ja, asusi se grejejo... Čeprav saj se drugi tudi...
Moj rt-ax88 ima cpu na dobrih 70 stopinj...
Čeprav... Rt-ac66 je pa hudo star router, absolutno ni "današnji"...
mondxxi je napisal/-a:Uporaba telefona za... (spet ena slika za razložit). Ni nagradna uganka![]()
kobranka je napisal/-a:[Že že, da je star ma imam tudi še starejše ASUS usmerjevalnike, predpotopne, ki delajo stabilno še danes, se ne grejejo toliko pa tudi samo ohišje se bolje zrači. Ja zastopim takrat niso bile neke procesorsko močne reči. Je očitno tak tip usmerjevalnika katerega je bolje vršt v kanto za smeti in pozabiti vse skupaj. Pač kvaliteta tako strmo niha pri ASUSu na sploh. Matične so tudi en bog pomagej. Zaradi tega me je groza.
V resnici je tole narediti precej težje, kot pa narediti bolje. Je treba paziti, da se elektroliti ne posušijo prezgodaj.robi je napisal/-a:Morda pa se pri višji temp. kondenzatorji posušijo ravno v času, ko garancija poteče![]()
robi je napisal/-a:...Ni šans, da se greje zato, ko ne bi znali naredit bolje....
robi je napisal/-a:Sem danes priklopil ojačevalec, preko dveh napajalnikov, +-28v, 100mA
Popoln kratek stik, napetost nula![]()
Pregledam vse lote in povezave, vse ok. Zamenjam čip, enako...
Nenavadno, iz tega layouta sta mi dva delala bp.
Grem preverit shemo, odprem datasheet...Pin 1 je na desni !! WTF
Plata je zrcalno narejena
Ni mi jasno, kako je do tega prišlo![]()
A mi kdo zjedka novo? Plačam vredu
DusanK je napisal/-a:robi je napisal/-a:Sem danes priklopil ojačevalec, preko dveh napajalnikov, +-28v, 100mA
Popoln kratek stik, napetost nula![]()
Pregledam vse lote in povezave, vse ok. Zamenjam čip, enako...
Nenavadno, iz tega layouta sta mi dva delala bp.
Grem preverit shemo, odprem datasheet...Pin 1 je na desni !! WTF
Plata je zrcalno narejena
Ni mi jasno, kako je do tega prišlo![]()
A mi kdo zjedka novo? Plačam vredu
Ja, je zrcalno. Glej trenutno postavitev čipa L4780TA (rdeče številke), ki glede na funkcijo nogic niso prav povezane.
Rumene številke pa so pravilno razvrščene kar pomeni, da bi moral L4780TA samo prispajkati na spodnjo stran kjer je vezje/baker... kot smd in bi zadeva delovala.
Vem, gotovo bi bilo nerodno potem zaradi ohišja, hladilnika itd.
Kakorkoli z novim vezjem bo zadeva pravilna, le dve briki (rumeni črti) boš moral dodati. Verjamem, da to že veš, ker si pripravil dodatne luknjice.![]()
Brike gor ali brike dol.robi je napisal/-a:Brike pridejo tri. Ni šlo enostransko drugače.
VolkD je napisal/-a:Brike gor ali brike dol.robi je napisal/-a:Brike pridejo tri. Ni šlo enostransko drugače.
Tole vezje je lep primer kako se pravilno povezuje mase.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost