Saj ni tako težko...
https://www.google.com/search?q=peanPri raztegljivih ročajih bi si s peanom mogoče res lahko pomagal, pri masivnih trdih pa zagotovo ne.
Clamp-pean je tudi pri elektroniki zelo uporabno orodje, ne samo v medicini

Jaz sem imel težave tudi na Uniorjevih kombiniranih kleščah... sem nalepil z neostikom, nataknil na frišno in dal klešče v predal za nekaj tednov... še danes drži. Pomankljivost tega lepljenja je, če orodje rabiš, če imaš samo ene klešče...
Zakaj sem klešče pustil pri miru toliko časa je verjetno jasno, sveže kontaktno lepilo bo v ročaju zaprto in se bo sušilo zelo dolgo časa.
Lepil sem tudi z Mitopur A+B, pri debelih ročajih kot so Unior klešče in podobne, je v redu in drži, ker je dvokomponentno, je naslednji dan že v redu, po 2-3 dneh pa še toliko bolj.
Pomaga tudi lak za lase, našpricaš noter v ročaj, ročaje in takoj skupaj, pustiš da se posuši. Na kleščah tega nisem preizkusil, na gripih na biciklu pa in deluje... velja za tiste gripe, ki nimajo vijakov oziroma objemke z vijakom in so samo nataknjeni in malo lezejo in se obračajo.
Še namig, kako demontirat nekaj nataknjenega kot so gripi na biciklu in ročaji ročnega orodja ki so lahko nekaj podobnega?
Kompresor in pištola za izpihovanje, piha se usmerjen curek zraka pod rob ročaja, da se malo napne, ker gre zrak noter, med ročaj in podlago... tudi montaža gre na tak način, spet s kompresorjem in pihanjem, tako se montira gripe, ki so iz mehke gume in jih je zelo težko natakniti na cev...
Kaj imajo gripi z orodjem skupnega? ne veliko, verjetno samo to, da so nataknjeni na kovinsko podlago...
.