VolkD je napisal/-a:Pretiravanje z velikostjo posode za seboj torej potegne večjo porabo tekočine. Če je to voda, potem ni panike, če pa je kaj drugega, pa je to lahko že strošek.
VolkD je napisal/-a:Pretiravanje z velikostjo posode za seboj torej potegne večjo porabo tekočine. Če je to voda, potem ni panike, če pa je kaj drugega, pa je to lahko že strošek.
Lahko povem, da urin kristal ( 32.768KHz ) v UZ zanesljivo podleže.DusanK je napisal/-a:Tukaj je dokument, ki skrajšano govori o tem, da z MHz kristali ni problem tudi zaradi novejše/trše tehnologije izdelave, kHz kristale, posebno starejše izvedbe, ki so bili krhki in nestabilni pa raje ne bi silil v nihanje okoli 40 kHz kolikor je navadno osnovna frekvenca UZ čistilcev.
mondxxi je napisal/-a:Glede na to, da ste nekateri napisali, da si nameravate kupiti večjega, me zanima, kako ste reševali čiščenje prevelikih kosov. Brez pokrova in najprej en del, pa potem obrnit? Kakšni so bili rezultati?
Čisto v redu gre. Tudi na vse štiri stranice sem že dal v posodo in tudi brez mrežaste košarice.mondxxi je napisal/-a:Glede na to, da ste nekateri napisali, da si nameravate kupiti večjega, me zanima, kako ste reševali čiščenje prevelikih kosov. Brez pokrova in najprej en del, pa potem obrnit? Kakšni so bili rezultati?
miharix je napisal/-a:Butasto vprašanje... a UV valovanje čistila škoduje digitalnemu zapusu na mehanskemu trdem disku?![]()
Saj zapis je ja magnetni, posoda deluje kot Faradayeva kletka....
Mogoče če bi nekako prej glavo nežno snel, da mehansko ne tolče in če je res hudo posamezne plošče previdno obesil...![]()
... no pa mi bodo končno prav prišli stari nahrčkani diski za to eksperimentiranje
miharix je napisal/-a:A prav ocenjujem, da za očistit PC matično ploščo, je od "vevor" primeren le največji 30L ?
miharix je napisal/-a:miharix je napisal/-a:A prav ocenjujem, da za očistit PC matično ploščo, je od "vevor" primeren le največji 30L ?
Zaboj prispel... kar velika škatla![]()
, Klasično tipkovnico potopim navpično po diagonali. 15˝ prenosnik gre not kar leže
Edino priložen adapter za odtočno cev na odtočni ventil ima premajhen premer, je treba precej vodovodarskega teflona in silikona da zatesni.
JernejL je napisal/-a:Vevor iz eu lahko kupis tudi na aliexpress, posljejo z gls.
https://a.aliexpress.com/_mqnwjke

Protoncek je napisal/-a:In kaj si potem vlil noter? 300€ izopropanola...?![]()
miharix je napisal/-a:Protoncek je napisal/-a:In kaj si potem vlil noter? 300€ izopropanola...?![]()
Ne. Zaenkrat samo vodo. Bom delal tako kot JernejL in s59ma
Nekje še moram stakniti plitvejšo posodo za čistit širše a plitve zadeve v izopropanolu.
DusanK je napisal/-a:UZ bi se prenašal preko vode na to nižjo kovinsko posodo z IPA.
Bi to šlo?
s59ma je napisal/-a:DusanK je napisal/-a:UZ bi se prenašal preko vode na to nižjo kovinsko posodo z IPA.
Bi to šlo?
Bi, ampak pričakujem, da bo kovinska posoda dober "attenuator" (boš preveril).
Ravno zaradi tega Nasina ideja s tanko, mehko opno (ne s trdimi steklenimi kozarci, kovinskimi posodami...).
JernejL je napisal/-a:Idealno bi sicer bile posode steklene, jeklo bo tudi ok ampak steklo (tanko) boljše.
Problem je sicer v tem, da moraš imet vodotesno posodo da ne mešaš vodo v čistilcu in čistilo v glažu - da se ne redči.
Glaži za vlagaje so super, ker jih dobiš v različnih velikostih- Še posebej "ta nizki" glaži za kakšne omake so za manjše reči najboljši, v tak glaž spravim in sčistim celi menjalnik od vrtalnika.
Problem pa nastane če hočeš čistit nekaj večjega kar ne gre skozi odprtino, iščem kak set nizkih posod, kot so te:
https://bubblesplastics.co.za/products/ ... -set-23036
https://www.amazon.eg/-/en/Borcam-Premi ... B00P0U3PYI
Sicer bi rabil z kakšnim pokrovom, kar pa se da rešit z silikonskim pokrovom ki ga lahko tudi sam naredim.
Za prvo silo so uporabne tudi "ziplock" vrečke, a bi rekel da so za enkratno uporabo,ker se precej segrejejo in deformirajo, verjetno bi po par uporabah popustila.
jozede je napisal/-a:Sem pred nekaj časa rabil podobno posodo s pokrovom, sem jo našel v Merkurju, zdrži 400 stopinj, sem jo uporabil za gretje natrijevega persulfata na kuhalni plošči, po uporabi pa se nepredušno zapre s plastičnim pokrovom. Poglej, če bi odgovarjalo kaj za tvoje namene.
https://www.merkur.si/vecnamenska-doza- ... vc-pokrov/
DusanK je napisal/-a:Ogrevam se za 10l.
Je pa zanimivo, da je Aliexpress za največji dve posodi (22 in 30 l) dražji kot direkt na Vevor prodajni strani.
Ostale izvedbe pa so cenejše.
Poštnine očitno ni, ker pride iz Poljske.
Pobes je napisal/-a:Meni za ciscenje v UZ naprava vedno bolj odgovarja namensko cistilo kot izopropanol ali kaj podobnega. Kot noč in dan v čiščenju.
30l ? Za domačo rabo ?Vrni se na Pripomočki in ročna orodja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost