Dyson sesalec, da ali ne?

vse kar gre in ne gre na elektriko, a primemo lahko v roke ter si s tem tako ali drugače pomagamo.

Dyson sesalec, da ali ne?

OdgovorNapisal/-a twom » 05 Avg 2023, 20:05

Zanimajo me praktične (ne teoretične) izkušnje z Dyson sesalci uporabnikov ki ste jih imeli.

Prebral sem tele teme
Sesalec za prah in dom
Dyson V11 sesalec
elektronik.si Kakšen sesalec kupiti?

navadni sesalci:
kar me moti, da se vrečka zelo hitro zamaši s finim prahom (ne napolni) in vonj po parih tednih (posesam tudi organske smeti in žuželke), tako da kapaciteta vrečke tu ne igra vloge, je zanič ko je skoraj čisto prazna
prav tako je zasnova in kvaliteta izdelave izrendno slaba, oziroma je čedalje slabša (v podrobnosti se tu nebi spuščal)
vodni (brez osebne izkušnje): pretežki in prenarodni za vsakodnevno uporabo, tako da večinoma stojijo v omarah
robotski in ročni (ala dyson) (brez osebne izkušnje): nimam izkušenj
industrijski sesalci (brez osebne izkušnje): uporabni za veliko "čistih" smeti, glasni in slabše filtrirajo, veliki (meni glavni minus za stanovanje), bi pa kupil enega (karcherja) za v klet

Lp
twom

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Dyson sesalec, da ali ne?

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 06 Avg 2023, 13:54

Dyson sesalec sem večkrat imel priliko uporabljati. Verjetno sem biased, ker imamo doma Vorwerk-a, ki deluje precej boljše kot Dyson.
Tako, da zame je Dyson NO GO v primerjavi z Vorwerkom.

Si pa fancy, če imaš Dyson. To pa.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R

Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 264 krat
Prejel zahvalo: 767 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a twom » 06 Avg 2023, 16:44

tilz0R je napisal/-a:Dyson sesalec sem večkrat imel priliko uporabljati. Verjetno sem biased, ker imamo doma Vorwerk-a, ki deluje precej boljše kot Dyson.
Tako, da zame je Dyson NO GO v primerjavi z Vorwerkom.
Si pa fancy, če imaš Dyson. To pa.
Plusi in minusi enega in drugega, oziroma razlike? Zadnji stavek pa ni vreden komentarja...
twom

Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 14

OdgovorNapisal/-a Carko » 06 Avg 2023, 20:02

Imamo dva malo starejša klasična "stoječa" Dysona.

Prednost je zelo dobro filtriranje, zamaši se ne, praznjenje posode je zelo enostavno, ker so filtri čisto ločeni od posode. Ciklonsko filtriranje deluje "tisočkrat" bolje kot pri vseh poceni kopijah. Smrdi NE, moč sesanja je konstantna od prazne do polne posode. V 20 letih sem nekajkrat opral filter in to je to.

Slabost - teh modelov, ki jih imamo - je izredna nepraktičnost, saj v ročnem sesanju palico uporabljaš v obratni smeri, kot bi to pričakoval, žico moraš na roke odviti in zaviti. Slabost je še glasnost in nižja (a sicer konstantna) moč sesanja napram sesalnikom z vrečko. Plastika izgleda kot od poceni igrač in nič kaj "premium".

Tako da na koncu je srednja pašta - zelo plastičen občutek, nepraktičen, ampak zelo dobra filtracija. Cev za sesanje je npr. ultra raztegljiva (mislim da okrog 4m), ampak to definitivno zmanjša sesalno moč.

Verjamem, da so novejši modeli boljši. Vseeno pa sem za navaden sesalec raje kupil nadražji Electrolux na vrečke (cca. 300 eur), ki je zelo tih (v bloku si upam sesati sredi noči) in močnejši. Vrečke imajo ogromno kapaciteto in trojno filtracijo, zamašile se mi še niso. Po nekaj mesecih posamezna vrečka res začne smrdeti, ampak po menjavi je kot nov.
Carko

Zahvalil se je: 228 krat
Prejel zahvalo: 1187 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček

OdgovorNapisal/-a mucek » 07 Avg 2023, 09:48

Če iščeš baterijskega, potem je Dyson top. Če ti je vseeno, vzemi Miele CX1
https://www.harveynorman.si/sesalnik-mi ... -powerline
Ga ne morem prehvaliti! Močan, praznjenje je stvar enega klika nad košem za smeti, filter za ciklonom pa je pralen (no, tega po dveh letih še nisem sprobal - ga samo otresem vsake toliko ;) )

(Sem se odločal med baterijskim (imamo Dysona na firmi) in "klasičnim", pa na koncu odločil za klasiko - pol ceneje in na dolgi rok bolje. Ni pa Dyson slab, samo na visoki moči ne dela prav dolgo, roko na srce.)

LP, g
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek

Zahvalil se je: 113 krat
Prejel zahvalo: 1347 krat
Uporabnika povabil: s54mtb

OdgovorNapisal/-a smatjaz » 10 Avg 2023, 08:41

Za na hitro je pa tole https://www.masinca.si/akumulatorski-sesalec-makita-dcl180zb top. Majhen in vedno pri roki.

Seveda rabiš tudi kaj bolj konkretnega.
Uporabniški avatar
smatjaz

Zahvalil se je: 7 krat
Prejel zahvalo: 116 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 11

Vrni se na Pripomočki in ročna orodja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost