Izvijač je edini na katerega nimam pripomb.peterp je napisal/-a:Morda je point v odrezanem izvijaču v glavi?
VolkD je napisal/-a:
Kljub temu ( strašno čudno) sem kupil tole. In ja, vedel sem, da kupujem ponaredek. Okrog mene so skakali kot jarci na kozo, a jaz sem vztrajal! Vrtalka+baterija 40€. Vsaj tričetrt ure je tole trajalo. Na koncu so popustili in odnesel sem tole domov.
Na Koprskem. Z RudiP sva šla na kavo, pa so se od nekod vzeli. Sicer so gnajvili za sosednjo mizo, pa sem jaz očitno pokazal malo preveč interesa.kobranka je napisal/-a:Ma kje ti je ratalo naleteti na take tečneže?
To pa prvič čujem. Mogoče, a je bilo to vsaj 50+ let nazaj.kobranka je napisal/-a:A zanimivo. Včasih so opeke prodajali. Izgleda so zamenjali ploščo. Vsaj tako mi je bilo pred leti pričevano od ljudi, ki živijo blizu morja.
kar se (lahko) razlikuje so baterije...eldi2011 je napisal/-a:Držim se pravila, da kupim stvari, ko jih rabim in ne ko bi jih nekdo rad prodal.
VolkD je napisal/-a:Kljub temu (strašno čudno) sem kupil tole. In ja, vedel sem, da kupujem ponaredek. ....
.... Zelo lahka naprava omogoča, da jo lahko držiš v roki tudi cel, dan, pa zaradi tega ti roka zvečer ne bo odpadla. Regulacija obratov je odlično izvedena, mislim, da celo bolje kot pri starejših originalih. Razen povedanega moti samo še misel, da je fejk.
Pa saj tale review sploh ni slab. Še več, v celoti potrjuje moj opis.JernejL je napisal/-a:Tole je kitajski psogpone ki si mu je nekdo drznil gor dat napis makita.
https://www.youtube.com/watch?v=J5T5bkHcdjU
Ampak služila je svojemu namenu. V trenutku nakupa sem lahko preizkusil to igračo. Zelo verjetno bo v uporabi dokler se ne izprazni.Vse je relativno. Če pogledam konkreten primer. Torej mene samega, potem jaz take male lahke Makite za 187€ zagotovo ne bom kupil, če že, potem bi za cca 35€ kupil Parkside, kakršnega že imam. Kupil sem fake Makito in vedel sem, da ni prava; in v konkretnem primeru firma Makita zagotovo ni bila oškodovana, oziroma je bila škoda pri Makiti enaka kot če bi kupil Parkside.Carko je napisal/-a:Nepotrebno je zate. Ampak tudi to, da daje Makita gor Makita napis, je zate nepotrebno![]()
valter je napisal/-a:Kje pa nabavljate rezervne dele za original ?
torej je vseeno nisi preplačal... 
No ja,... tam nekje je. ne gre tudi zanemarti efekta TAKOJ ZDAJ! Tudi ta je nekaj vreden. No vsaj za eno kavo,...Protoncek je napisal/-a:No, res pa je, da tale na aliju NI MAKITAtorej je vseeno nisi preplačal...
Tako in tako imam doma kup makit. Z baterijami torej ne bo težav. Priložena baterija pa se ne da polniti z Makitinim polnilcem - to me je v bistu še najbolj razočaralo.smatjaz je napisal/-a:Če si pa v Hoferju kupil baterijo Workzone za 6EUR, lahko narediš adapter na makito, polnilnik dobiš pa 1.44 Eur. Tudi to deluje v redu.
luccabrassi je napisal/-a:...LoL. kupim kar rabim , ne hrčkam in kupim v gornjem kvalitetnem rangu . Kljub temu imam delavnico kar prepolno
)Temu bi jaz rekel takole: Zakaj pa imaš polno delavnico visoko kvalitetnega orodja, če ga ne rabiš?luccabrassi je napisal/-a:Kaj vse ljudje ne počnejo.....no ja moj fotr je bil podoben...in hvala bogu ga ne posnemam....LoL. kupim kar rabim , ne hrčkam in kupim v gornjem kvalitetnem rangu . Kljub temu imam delavnico kar prepolno
Carko je napisal/-a:Ker pri ponaredkih (nalašč ali ne) skopirajo še ergonomijo
JernejL mi je dobesedno v roke porinil eno od Parkside lahkih vrtalk. Kakor se čudno sliši, ampak ergonomija zmaga nad Makito in tudi nad ponaredkom.Jakey je napisal/-a:Če potrebujem občasno, kupim parkside.
Saj orodja nimaš, vsaj jaz ne, zato, da bi izkazoval svoj status, temveč zato, da z njim nekaj narediš, ali še bolje, da nekaj počneš. Nekaj kar ti nudi osebno zadovoljstvo.
EL84 je napisal/-a:Dobra orodja niso poceni, s slabim orodjem je pa težko delati, pa ni važno za katero področje se gre. Če vzameš poceni spajkalnik, ne boš kaj dosti naredil in prav tako, če vzameš svedre iz Lidla, ne boš naredil 5 lukenj v 1 mm debelo nerjavečo pločevino. Zelo slabo izkušnjo sem imel tudi z obličem Iskra. Namesto da bi les rezalo, ga je stran praskalo. Ko pa sem potem kupil Makito, ta reže kot britev.
Protoncek je napisal/-a:bolj pravilno je deljenje na bolj in manj vzdržljiva. Kot je Darko rekel mu parkside skorajda lepše sedi v roki kot makita...
Neka parkside lahko dela super, seveda pa ne bo (dolgo) zdržala 8 ur neprestanega mučenja celo leto vsak dan... in v tem je poanta: nek terenc si enostavňo ne more privoščit, da mu mašina crkne sredi dela nekje "bogu za leđima"...
lado je napisal/-a:Mi je enkrat rekel en monter oken: če ti pade z nadstropja makita ali pa parkside so obe zanič samo za eno makito daš toliko kot za štiri parkside.... obe pa vrtajo...

cero je napisal/-a:Protoncek je napisal/-a:bolj pravilno je deljenje na bolj in manj vzdržljiva. Kot je Darko rekel mu parkside skorajda lepše sedi v roki kot makita...
Neka parkside lahko dela super, seveda pa ne bo (dolgo) zdržala 8 ur neprestanega mučenja celo leto vsak dan... in v tem je poanta: nek terenc si enostavňo ne more privoščit, da mu mašina crkne sredi dela nekje "bogu za leđima"...
Točno tako mi je prijatelj "terenc" razlagal, že dolgo nazaj za sds mašine ki vrtajo v beton, če vrtaš s profi hiltijem luknjo 50 v zid debeline 1 meter, se ti zmatraš pa prevzame delo tvoj kolega in ko se še on zmatra prevzame še tretji, mašina pa še kar dela...
Niso samo "dobra" in "slaba", je tudi vse vmes.EL84 je napisal/-a:Dobra orodja niso poceni, s slabim orodjem je pa težko delati, pa ni važno za katero področje se gre. Če vzameš poceni spajkalnik, ne boš kaj dosti naredil in prav tako, če vzameš svedre iz Lidla, ne boš naredil 5 lukenj v 1 mm debelo nerjavečo pločevino. Zelo slabo izkušnjo sem imel tudi z obličem Iskra. Namesto da bi les rezalo, ga je stran praskalo. Ko pa sem potem kupil Makito, ta reže kot britev.
, človek ima enostavno potrebo da kupuje traparije
( bom slikal ko pridem domov iz dopusta ). Pa izvijačev ki imajo tak ročaj da ti nese vso kožo pri šrafanju..... Zakaj imam '' drago orodje'' zato da takrat ko kaj delam naredim to hitro in natančno po možnosti brez ponovitev. Če se lotim delat kakšno eksotiko si orodje prej pripravim . Se pa tudi zmotil npr svedri za klinker keramiko imel sem par lukenj in ni šlo z enimi 4 vrstami svedrov in par ploščami na koncu je šlo v s votlimi diamantnimi v par minutah. Na orodju pa prišparam tako da kupujem na Ebayu '' kot novo'' ali poškodovana embalaža
Jaz kupim poceni (price-performance), ko pa zadevo pokvarim ali ugotovim, da potrebujem boljše, kupim "ta dobro."
Tako imam ogromno specialnega orodja, ki si ga drugače ne bi mogel privoščiti; kar pa redno uporabljam, imam dobro.
Ampak bolj pomembno, tudi če vzameš poceni spajkalnik, je za spajkanje še vedno TISOČKRAT boljši, kot če spajkalnika nimaš.
cero je napisal/-a:Točno tako mi je prijatelj "terenc" razlagal, že dolgo nazaj za sds mašine ki vrtajo v beton, če vrtaš s profi hiltijem luknjo 50 v zid debeline 1 meter, se ti zmatraš pa prevzame delo tvoj kolega in ko se še on zmatra prevzame še tretji, mašina pa še kar dela...
Vrni se na Pripomočki in ročna orodja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov