K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

Tu spada vse, kar prodajamo, iščemo, kupujemo, darujemo. Tu ne sodi komercialna prodaja. Komercialna prodaja se šteje kot oglaševanje, ki pa na forumu ni dovoljeno.

Moderator: forpobi

K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a Iztok » 07 Okt 2019, 13:37

Kupim TV komunikator Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

Ponudbe lahko tudi na PS
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2025
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 504 krat
Prejel zahvalo: 423 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 83

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Okt 2019, 15:33

Kateri je kateri ? a lahko daš kako sliko, ker nekaj tega sem razdrl, nekaj pa še dobim.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 36170
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7262 krat
Prejel zahvalo: 4426 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a Iztok » 07 Okt 2019, 17:11

VolkD je napisal/-a:Kateri je kateri ? a lahko daš kako sliko, ker nekaj tega sem razdrl, nekaj pa še dobim.

Imaš prav, a je težko najti prave slike za vse tipe, ker so mešali serijo 5000 in 7000 ter še marsikaj ... so pa to majhne škatlice kot npr. zunanji HDji.
Najbolj točna je oznaka na nalepki spodaj kjer točno piše kaj imaš v roki.

Kot profi jih boš hitro spoznal po HDMI, RJ45 in napajalnem konektorju. Imajo pa nekateri še USB, cinch in antenske konektorje, ipd. kot se vidi na spodnji sliki, a tisti niso nujni ...
Priponke
Netgem komunikatorji.jpg
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2025
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 504 krat
Prejel zahvalo: 423 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 83

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a kobranka » 07 Okt 2019, 18:51

Če ga prav zastopim on dobi skurjene. No ja za rezervne dele se jih da skombinirat.

Se bi mi pa zdelo čudno, zakaj bi bili delujoči? Mogoče jih čas povozi.
kobranka
 
Prispevkov: 1806
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 414 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a Iztok » 07 Okt 2019, 19:33

kobranka je napisal/-a:... Se bi mi pa zdelo čudno, zakaj bi bili delujoči? Mogoče jih čas povozi.

Na začetku leta je prišel ven NEO komunikator

"https://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/ponudba/tv-in-zabava/neo/neo-smartbox"

in zato se prejšnji modeli prodajajo.
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2025
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 504 krat
Prejel zahvalo: 423 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 83

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a forest70 » 07 Okt 2019, 19:57

Odgovor je preprost: Sagemi bodo 1.decembrom nehali delat in s tem tudi obstoječi serverji za njih in s tem tudi free iptv. Netgem, Neo pa delajo po drugem sistemu - drugi strežniki.
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1972
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 394 krat
Prejel zahvalo: 427 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Okt 2019, 20:18

Uff,... tega sem kar nekaj razkopal. Trenutno nimam nobenega, bom pa kmalu dobil.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 36170
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7262 krat
Prejel zahvalo: 4426 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a MadMax » 07 Okt 2019, 20:32

Nekaj se jih najde na bolhi https://www.bolha.com/iskanje?q=netgem
Pod drugim keywordom najbrž še kak več, npr http://www.bolha.com/iskanje?q=siol+komunikator
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1963
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 358 krat
Prejel zahvalo: 402 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a Iztok » 07 Okt 2019, 21:56

forest70 je napisal/-a:Odgovor je preprost: Sagemi bodo 1.decembrom nehali delat in s tem tudi obstoječi serverji za njih in s tem tudi free iptv. Netgem, Neo pa delajo po drugem sistemu - drugi strežniki.

NETGEMi delajo v istem sistemu kot SAGEMi - na video portih modema operaterja. Delat pa bodo nehali le SAGEMi.

NEO pa ponuja dosti več in za delovanje potrebuje kombiniran video-data port, ki pa s SAGEMi in NETGEMI ne deluje.
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2025
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 504 krat
Prejel zahvalo: 423 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 83

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a forest70 » 07 Okt 2019, 22:07

Iztok je napisal/-a:NETGEMi delajo v istem sistemu kot SAGEMi - na video portih modema operaterja. Delat pa bodo nehali le SAGEMi.

Posnifaj malo promet, pa boš videl da imam prav ..... Netgemi in neoti, drugače dostopajo do providerja.
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1972
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 394 krat
Prejel zahvalo: 427 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a Iztok » 07 Okt 2019, 22:24

forest70 je napisal/-a:
Iztok je napisal/-a:NETGEMi delajo v istem sistemu kot SAGEMi - na video portih modema operaterja. Delat pa bodo nehali le SAGEMi.

Posnifaj malo promet, pa boš videl da imam prav ..... Netgemi in neoti, drugače dostopajo do providerja.

Nisem snifal - sem kar praktično preizkusil ker imam vse tri verzije komunikatorjev doma. Na portu kjer sta delovala SAGEM in NETGEM je bil NEO neodziven - kazal je samo, da nima LAN in IPTV naslova. Ko sem port prekonfiguriral v TRUNK = (video & data) pa je NEO takoj oživel, SAGEM in NETGEM pa sta zmrznila ...
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2025
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 504 krat
Prejel zahvalo: 423 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 83

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a MadMax » 07 Okt 2019, 22:41

Iztok je napisal/-a:...
NEO pa ponuja dosti več
Hja, sodeč po teh prispevkih res... Samo definirat tisti "več" je treba.
https://forumi.siol.net/showthread.php?t=42854&page=121
Tudi na slotech niso kaj dosti bolj navdušeni.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1963
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 358 krat
Prejel zahvalo: 402 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a SimonS » 07 Okt 2019, 22:46

Netgem preverjeno deluje preko TRUNK porta.
SimonS
 
Prispevkov: 1808
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 256 krat
Prejel zahvalo: 323 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 34

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a MadMax » 07 Okt 2019, 22:48

SimonS je napisal/-a:Netgem preverjeno deluje preko TRUNK porta.

Tako je.
Sagem je rabil svojo nastavitev porta, ostalo pa vse šiba na trunk.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1963
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 358 krat
Prejel zahvalo: 402 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a Iztok » 08 Okt 2019, 10:13

Kot sem opisal meni NETGEM ni deloval preko TRUNK porta. Mogoče bo kakšen drug model, če ga dobim.
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2025
Pridružen: 04 Feb 2015, 02:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 504 krat
Prejel zahvalo: 423 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 83

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a MadMax » 08 Okt 2019, 10:33

Meni 5200 in 7700 delata prek trunk...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1963
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 358 krat
Prejel zahvalo: 402 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: K: Netgem 5200, 8200, 7700 ali 7800

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 08 Okt 2019, 11:13

Netgemi delajo TUDI preko video porta, samo v tem primeru mislim, da ni TV sporeda in ostalih internetnih priteklin. Če ti ni delal... je bilo nekaj narobe z njim... :_think
Drugače je pa pravilna nastavitev za netgeme trunk, ne video. Sagemi pa ne znajo delati na trunku, zato bodo ugasnili.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3359
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 322 krat
Prejel zahvalo: 374 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 78


Vrni se na Mali oglasi (Kupim, Prodam, Darujem)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost