Stran 1 od 1

S53MV spektralni analizator

OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2018, 09:12
Napisal/-a PeterC
Živjo

V načrtu imam izdelavo spektralnega analizatorja po načrtih profesorja Vidmarja.

Zanima me, če za izdelavo "front end" tiskanine obstajajo še kakšni drugi viri dokumentacije (gerberji, slike v pdf-u ali kaj podobnega), ali je vse kar je na voljo v .gif formatu na njegovi strani?

Ali je kdo poskusil izdelavo teh tiskanin zaupati kitajskim proizvajalcem?

Re: S53MV spektralni analizator

OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2018, 09:14
Napisal/-a S57RZ
Preberi tole temo:
viewtopic.php?f=56&t=582
Predvsem 12. prispevek-

Re: S53MV spektralni analizator

OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2018, 09:45
Napisal/-a S57RZ
Ker nisem mogel dodati prejšnjemu zapisu:
Preberi tole temo:
viewtopic.php?f=56&t=582
Predvsem 12. prispevek-.
Jaz sem pred leti kupil komplet ploščic direktno od avtorja. Morda jih še ima. Je pa iz slikovnega materiala, ki je sestavni del objavljenega avtorjevega članka nemogoče izdelati kvalitetne in točne tiskanine. Datoteke za izdelavo tiskanin ima verjetno le avtor (ali morda ozek krog ljudi, ki pa so se verjetno zavezali držati datoteke le zase). Problem pri meni je nastal, ko sem na ploščicah vco-ojev prevečkrat prilotal in odlotal elemente in krajšal trakce, tako, da sem kako ploščico s tem uničil. Pa tudi za eksperimentiranje z temi vcoji bi bilo fajn imeti več kosov. Je pa to stvar avtorskih pravic in prepričan sem, da če boš to dal delat kitajcem, se bodo takoj pojavile ponudbe za nakup ploščic po raznih kitajskih straneh.
Me pa zelo zanima, kako ti bo šlo z gradnjo, saj se nekatere elemente zelo težko dobi, je pa razen avtorja le malo ljudi , ki bi znali svetovati preizkušene nadomestne dele.

Re: S53MV spektralni analizator

OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2018, 19:41
Napisal/-a VolkD
Če res želiš to narediti, ti z veseljem pomagam. Pomoč ni v obliki, da ti izdelam ploščice in adijo.

Pomoč je v nekem skupnem delu, kjer se boš večino tega lotil sam, jaz pa ti lahko pomagam, ko se zatakne. Tudi kakšen kritičen material se najde.

Re: S53MV spektralni analizator

OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2018, 21:03
Napisal/-a S57RZ
Darko, ko boš izdeloval ploščice obeh VCO-jev (širokopasovnega in tistega za 2.1 GHz) naredi od vsakega po dva kosa še zame. Imam sicer že narejene in delujejo, vendar ne v obsegu, kot bi morali. Bi jih poskusil zlotati bolj kvalitetno, pa ne bi rad pacal po starih ploščicah. Če bosta vključila tudi Nessy, bi ta dodatek zanimal tudi mene.

Re: S53MV spektralni analizator

OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2018, 21:12
Napisal/-a VolkD
Bom spotoma videl kaj se bo dalo narediti.