S53DZ je napisal/-a:Lovro,
pogumna odločitev. Bravo!
Ali si morda videl prispevek Iva S50IH v reviji CQ ZRS?
On je objavil gradnjo QRP all mode all band postaje.
CQZRS 2/2024, 2 in 3/2025
73 Bojan
Takoj pozabi na uBITX! Ima povsem zgrešen koncept. To je postaja, ki nebi smela obstajati. Pol leta sem vlagal vanjo, da bi na koncu ugotovil, da je zanič in še huje, da se ne da izboljšati (ni čisto res, a tu nekje).Lovro7 je napisal/-a:Malo sem pošpegal tudi v uBITX in SolderSmoke SDR challenge.
VolkD je napisal/-a:Takoj pozabi na uBITX! Ima povsem zgrešen koncept. To je postaja, ki nebi smela obstajati. Pol leta sem vlagal vanjo, da bi na koncu ugotovil, da je zanič in še huje, da se ne da izboljšati (ni čisto res, a tu nekje).
Več o uBITX!
S53DZ je napisal/-a:Lovro,
zgleda, da imaš v mislih za naprej tudi VHF: 40MHz in 50MHz.
dejko1 je napisal/-a:Katera stvar vpliva na izgube pri veji brez atenuatorja?
Pri enostranskih vezjih, kjer nimaš neke definirane impedance linij, bo verjetno tudi okolica vplivala na odziv. Če so načrtovane kot CPW linije, bi jaz dodal vse GND mostičke pred meritvijo. Zdaj ko imaš vezje je relativno enostavno tudi preizkusit kaj vpliva na izhod in kaj ne.
Jaz bi tuljave premaknil čimbolj k linijam in razmislil o tem, da se morda vsak par diod napaja preko para tuljav (potem rabiš dve tuljavi manj na vejo). Hmm, zdaj ko štejem tujave na sliki eno pogrešam? Diode lahko obrneš tudi tako da se na sredini atenuatorja zaključujejo proti zemlji (odvisno od izbranih vrednosti).
MaliMedo je napisal/-a:Tukaj imaš ti veliko več pojma kot jaz, ampak me zanima, zakaj si izbral AGC na vhodu AF ojačevalnika (če prav razumem že nizkofrekvenčni avdio del)? Ne bi rajši vzel signal za krmiljenje AGC na RF delu?
73
VolkD je napisal/-a:A FET pa ne maraš ?
Vrni se na Radioamaterske samogradnje
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost