VolkD je napisal/-a:Malo sem bil hiter.... Ko sem pomislil sem dojel, da si verjetno imel v mislih PL 259 ?
Tudi tu je problem, ker je marsikaj odvisno od izolacije. Sicer pa sam konektor ni vodotesen, torej brez dodatne zaščite zelo hitro zaide vanj in naprej v kabel voda.
Kar se mene tiče, tole je bilo, kot da bi me kdo lepo pobožal. Sem namreč velik nasprotnik PL-259 konektorjev.S53DZ je napisal/-a:Za HF se pa žal še vedno uporablja "UHF", torej PL-259.
To je tudi razlog, da imam jaz od PL-259 krame, največ prehodov na druge tipe konektorjev.jmivsek je napisal/-a:... ter da imajo konec koncev radioamaterske postaje še vedno antenski priključek PL-259, tudi za 2m in 70cm.
Ravno za teren ni dober. To pa zato, ker se ti hitro zgodi, da na antenski sistem potegneš 25m povsem novega dobrega RG213 ali pa še dražjega RG214, nanj daš pa ta PL-259. Saj za 24ur tekmovanja bo že.jmivsek je napisal/-a:Kakorkoli že je PL-259 najbolj robusten konektor za vsakodnevno uporabo, za vlačenje kablov po terenu in podobno.
Podatki pravijo, da ne, vzemi raje RG223U.kobranka je napisal/-a:Sem gledal današnje RG58 in je zgodba čisto drugačna kot pri več kot 20 let staremu. Oplet je narejen iz spletenih bakrenih trakov z dodatno prevleko( nevem ali je kositer ali krom ali cink), ki so medseboj tesno spleteni v oplet. To je čisto nekaj drugega in je namenjeno potem tudi za območja do 5GHz in več.
kobranka je napisal/-a:Večina z priključki že narejeni kabli po dostojni ceni se dobijo z RG174U to je enako ali slabše pri slabljenu z RG58.
VolkD je napisal/-a:kobranka je napisal/-a:Večina z priključki že narejeni kabli po dostojni ceni se dobijo z RG174U to je enako ali slabše pri slabljenu z RG58.
Kako vam samo uspe izbrati slabše od najslabšega ?
RG58
RG174
Vzemi raje RG223, ne verjamem, da je cena toliko viška, kolikor imaš lahko problemov s tem.
SamoBr je napisal/-a:Na RG58 A/U kar pozabi. Uporaben je samo kot umetno breme. Še to ne. Ker ima preredek oklop bo tako breme sevalo.
To dejstvo so izkoristili v nekaterih predorih v Italiji. Pred predorom so postavili nekaj anten za radiodifuzijo. To so sprejemne antene, ki potem, mislim, da kar brez ojačevalcev, napajajo RG58 kabel, ki je pritrjen na strop tunela.
Ker kabel po celi dolžini "pušča" dobijo avtoradiji lepo čez cel tunel FM signale.
VolkD je napisal/-a:Precej slabo postavljeno vprašanje.
Pojem prilagojenosti antene ni vezan na njeno širokopasovnost.kobranka je napisal/-a:Band 20 deluje od 832 do 862MHz se pravi ima 30 MHz razpona. Prva frekvenca deluje kot sprejemna druga pa kot oddajna gledano na moji strani. Kot je bilo brati, tudi tukaj prilagodljivost nima potem neke veljave zlasti, če se razpon še bolj poveča in moraš Yagi dizajnirat polek omenjene tudi za višjo frekvenco.
Seveda bi bila. Ampak taka prilagoditev je pa frekvenčno odvisna.kobranka je napisal/-a:Bi bila taka prilagoditev uredu?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost