Pravila foruma - bodimo prijatelji

Vse kar morate vedeti o forumu

Pravila foruma - bodimo prijatelji

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Jan 2015, 12:47

Dragi prijatelji, moram vam razložiti nekaj stvari, ker se od mene to pričakuje.

Torej bom to naredil, čeprav nerad, pričakujem namreč ljudi, ki jim ne bo potrebno soliti pameti z bontonom. Tekst, ki sledi, torej vzemite kot nekaj samoumevnega, pa čeprav je zapisan s črkami in besedami.

° Forum je moja zasebna sfera virtualnega življenja. Strahotno kompliciran stavek bom razloži silno preprosto, če povem, da je tole tu moja virtualna dnevna soba, knjižnica, delavnica, ... Sem vabim prijatelje, da se pogovarjamo o in samo o stvareh tehničnega značaja. Želim, da pogovori tečejo v jeziku, ki bo tehnično razumljiv čim več ljudem, pri tem ni pomembno, za kateri jezik se gre. Dobrodošli so torej vsi, ki jim tehnične stvari v življenju pomenijo nekaj več; vsi, ki potrebujejo tehnično pomoč v mnenju ali ideji in seveda dobrodošli vsi, ki čutijo, da morajo tako pomoč dati, ne glede na nacionalno izbiro jezika.
Želim torej, da se pogovor odvija v jeziku, ki ga razumemo in pričakujemo. Sleng to prav gotovo ni, prav tako sem ne sodijo narečja, čeprav so meni dopadljiva in prijetna, saj resnično popestrijo slovenski jezik. Žal onemogočajo kvalitetno tehnično komunikacijo.
Pogovori v tem mojem virtualnem svetu bodo samo in izključno samo tehnične narave. Za vse ostalo si poiščite kakšen drug prostor, ki vam bo to dovoljeval. Pogovore izven tehničnega konteksta bom iz mojih virtualnih prostorov odstranil; če bo potrebno, tudi avtorje.


° Vsaka tema ima svoj naslov. Ker vsi pričakujemo, da bomo v tej temi dobili informacije o tematiki, ki jo naslov opisuje, je prav, da v temo vpisujete le vsebino, ki je predmet te teme. To je vsaj dvakrat dobro; prvič, ker bodo ljudje v pravi temi dobili prave informacije; drugič zato, ker bodo vaš prispevek ljudje našli (če bo v napačni temi se to ne bo moglo zgoditi). In vsi bomo srečni.
Neustrezne dele bomo odstranili, tako da bodo šli v elektronsko močvirje ali pa bomo iz njih poskušali narediti novo uporabno temo. Vsebine se pošlje v elektronska nebesa takrat, ko so dvojne ali kako drugače nepotrebne ali neprimerne.

° Kot sem že rekel, je to moja virtualna dnevna soba, delavnica ... V njej bom kot gostitelj seveda tudi sam. Vse moje delo in moja karma bo torej izpostavljena vam, prijateljem. Vsi povabljeni lahko s seboj pripeljete prijatelje. Morate se zavedati, da je vaše delo in vaša karma s tem izpostavljena dejanjem teh, ki ste jih povabili. Skratka pokazali boste, kakšne prijatelje imate.
Na forum se lahko prijavite in si ogledate večino vsebine. Tako prijavljeni čakate v čakalni vrsti na povabilo. Več kot imate prijateljev, manj časa bo potrebno čakati. Ko se nek član, ki je polnopraven, odloči izkoristiti moč svojega povabila, postanete tudi sami polnopraven član, do takrat pa lahko vsebine le pregledujete.

° V moje virtualne prostore ne prinašajte stvari, ki niso vaše, ki so ukradene ali kako drugače nedovoljene. Niti informacij o teh stvareh ne želim, da tu javno zapisujete. Skratka, ne počnite tega, kar ne želite, da drugi počno vam. Držite se prava intelektualne lastnine.
Če je tu komu potrebno še kaj dodatno razložiti, je bolje, da se takoj odreče obiska mojih virtualnih prostorov.

° Vse pogovore, ki jih boste tu zapisali se bom trudil hraniti za bodoče obiskovalce, da jih bodo vedno lahko brali. Vendar, ... moj hodnik je treba pomesti, dnevno sobo prepleskati, delavnico prenoviti, travnik pokositi ... v virtualnem svetu ni nič drugače. Skratka ne morem vam zagotoviti, da bodo vrata v moje virtualne prostore odprta vse sekunde vseh let, zato v njih ne puščajte ničesar takega, ki bi v primeru, da vam ni dostopno, lahko povzročilo škodo. Ne puščajte tu tudi ničesar takega, kar bi drugim lahko povzročilo škodo. Za vse te stvari ste, tako kot tudi v resničnem življenju, odgovorni sami.
Tudi v virtualnem življenju so dobri in slabi trenutki, je več in manj zdravja. Včasih je potrebno zamenjati kakšen del, reinstalirati ali dodati kak del opreme, spet drugič pokriti kak strošek. Vse to lahko privede do tega, da bo tudi kakšen trenutek, ko obiskovalci ne bodo dobrodošli.

° Vse, kar v mojih virtualnih prostorih zapišete, dobi svoj odmev. Odmev je skrit v bitih mojih diskov in se razprostira preko celotnega spleta. Odmev je na ekranih uporabnikov, v bazah iskalnikov. Ima izjemno moč, saj lahko doni še zelo dolgo. In tega jaz ne morem in ne želim niti v enem samem delčku spremeniti. Pazite torej, kako se ostalim obiskovalcem ter svetu predstavite, saj vas bodo takega videli. Ustvarjajte si prijatelje in ne sovražnikov.
Obnašajte se torej tako, da ne boste imeli potrebe za tem, da bi svoje prispevke brisali, ker se tega ne da storiti. Razumeti morate, da je zgodovino popolnoma nemogoče spremeniti. V tistem trenutku, ko oddate svoj prispevek, ste ustvarili droben delček zgodovine. Uporabite predogled in razmislite, kaj bo vaše pisanje povzročilo, šele potem oddajte post. Tistim manj premišljenim lahko zberemo za eno peščeno uro (3 min), ko se bo pesek iztekel, naj oddajo post. Vsakršno brisanje prispevkov je torej nesmiselno in proti pravilom foruma.

° Kaj naredite doma, ko dobite poln nabiralnik reklam, kaj naredite, ko dobite na elektronski naslov kup solate? Po moje vas sreča mine. Mene prav gotovo. Torej prijatelji lepo, lepo prosim, da se kot povabljen gost ne spremenite v trgovskega potnika. Če bom v tem virtualnem prostoru želel reklamo, si jo bom prav gotovo znal zagotoviti sam.
Živimo v svetu, kjer je težko narediti karkoli, brez da se oglašujemo. Vem da je tako, a moji virtualni prostori niso namenjeni trženju za tretje osebe. Če se bo tu pojavila reklama, se bo pojavila zato, da boste od tega imeli nekaj malega vi vsi. Torej zato, da bomo plačali električno energijo, kupili nov disk, dodali kakšen ram modul ... Mogoče celo zato, da bo malo poplačan trud tistih, ki mi pomagajo pri virtualizaciji mojega doma.

° Kot gostitelj želim, da se tu počutite dobro. Ker boste imeli te virtualne prostore na razpolago več časa, kot lahko zanje skrbim sam, bom nekaterim izmed vas zaupal, da mi pri delu pomagate. Moderatorji so zadolženi zato, da popravijo, spremenijo, brišejo, premaknejo vaše pisanje v dele foruma, kamor sodijo. Skratka zato, da uredijo stvari po predalčkih tako, kot bi že od samega začetka morale biti.
Biti moderator ne pomeni, da imate zato daljšega, temveč je to obveznost, ki ni ravno enostavna in je tudi precej obremenjujoča. Biti moderator pomeni, da moraš skrbeti, da je prostor urejen, smeti pometene, okna zaprta, ko preveč piha ... Moderatorji imajo s tem urejanjem precej dela, zato prosim, da jih spoštujete.

° Obnašajte se torej tako, kot pričakujete, da se bo pri vas obnašal bilo kateri prijatelj. Dobro razmislite, kaj bi vi storili z gostom, ki poskuša delovati drugače, kot je v navadi pri vas, kajti to v takem primeru lahko doleti tudi vas.
Logično in normalno je, da bom vse, ki se ne bodo držali "hišnega reda", odslovil. Se bom pa posebej trudil v smeri, da človeka ne bom ocenil po enem samem postu, eni neumnosti, po barvi oči in načinu izgovorjave besedice mama.

° Verjetno vam je zdaj že jasno: v mojem stanovanju, pa čeprav je virtualno, je moja želja za vas pravilo.

Mir z vami in bodite moji prijatelji.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 52914
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 13289 krat
Prejel zahvalo: 8208 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Pravila foruma - bodimo prijatelji

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Jan 2015, 21:49

Vsi, ki ste uspeli priti do tule, a še niste polnopravni člani, ste naprošeni, da se najprej predstavite v tej temi. Vaša predstavitev, bo vsekakor vplivala na to, da se bo našel kdo, ki vas bo vzel pod svoje okrilje. Ta nekdo, vas mora povabiti v polnopravno članstvo. S tem pa postane vaš mentor, torej odgovoren za vaše početje. Ne razočarajte ga.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 52914
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 13289 krat
Prejel zahvalo: 8208 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Pravila foruma - bodimo prijatelji

OdgovorNapisal/-a VolkD » 25 Jan 2015, 00:50

Važno obvestilo !

Z današnjim dnem je vsakemu dano, da povabi še tri prijatelje. Povabljanja na veliko je torej konec!
Nova povabila dobite, vsakič, ko se vaše število zahval prekotali za deset naprej. Torej z 9 na 10, z 19 na 20, ....

Nekatere stvari so z bonusom poračunane tudi za nazaj.

Če ima kdo drugačne potrebe, naj mi jih predstavi na ZS, ne bo problema.

Uživajte !
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 52914
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 13289 krat
Prejel zahvalo: 8208 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Pravila foruma - bodimo prijatelji

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Dec 2020, 11:41

Važno obvestilo !

Na forumu imamo med ostalim tudi male oglase in licitacije. Ta rubrika je namenjena izmenjavi stvari in veselju. Včasih se žal zgodi, da zaradi tega nastane prepir ali situacija, ki meji na prepir. To pa je daleč od tega čemur je namenjena. Zaradi tega, bom zdaj tukaj rahlo dopolnil pravila:
OGLASI - NAKUPI so del foruma, ki ga lahko smatrate kot bonus. Torej sploh ni nujno, da imate pristop do tega dela foruma.

Ampak danes je padel prvi sneg, to me je tako osrečilo, da ta bonus podarim vsem, ki ste veljavno prijavljeni na forum.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 52914
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 13289 krat
Prejel zahvalo: 8208 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255


Vrni se na O forumu

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost