Tako je. Cel blok IP naslovov je potem blokiran in z njega ne morejo priti več na forum.s54mtb je napisal/-a:Takih je vsak dan nekaj. So dober vir za nastavljanje antispam filtrov.
DusanK je napisal/-a:Hm, če se je "robotek" zgolj registriral, a še ni povabljen, sam pa ne bo zmogel napisati nekaj besed dobrodošlice, potem prav velike škode ne dela, razen, da se poveča število uporabnikov v statistiki spodaj.
OrgName: QuadraNet, Inc
OrgId: QUADR-20
Address: 530 W 6th Street
Address: Suite 901
City: Los Angeles
StateProv: CA
PostalCode: 90014
Country: US
S55RU je napisal/-a:Kakšen je bil pa njegov poklic in interesi?
Očala je prodajal.SamoBr je napisal/-a:Jah, ga ni več. Kakšna pa je bila njegova domača stran ?
Tudi sam sem tako mislil. Pa sem danes naletel na enega, ki je že odšelDusanK je napisal/-a:Hm, če se je "robotek" zgolj registriral, a še ni povabljen, sam pa ne bo zmogel napisati nekaj besed dobrodošlice, potem prav velike škode ne dela, razen, da se poveča število uporabnikov v statistiki spodaj.
borisz je napisal/-a:Je pa tudi res, če ne zmore brez viagre, nima tukaj kaj iskati.
Nekaj tega imam blokirano ja. Ampak, če sem preveč restriktiven se lahko zgodi, da blokiram kakega našega.S53AL je napisal/-a:Blokiraj IP države pa bo kakšen duhec manj.
borisz je napisal/-a:Pošljimo mu vsi zasebca
Če je program mu je itak vseeno. Jaz bi ga kar zbrisal, da ne naredi kakšne neumnosti.VolkD je napisal/-a:Danes imamo novega uporabnika. To je po vsej verjetnosti tudi spamer.
Ampak ker je danes Silvestrovo, ga bom letos še pustil v dobri veri, da nisem dojel.
VolkD je napisal/-a:Tale uporabnik Je prijavljen z IP številke, ki spada v nabor ARNES IP številk.
Klik
Kaj menite, je zadeva dovolj huda, da obvestim CERT ?
Na spletni forum s5tech.net se je danes 15. Jun 2016 ob 20:02:58 prijavil
uporabnik: Stephenhen
Registriran z IP-ja: 149.154.157.195
Njegov e-mail je neobičajen: hervsem@gmx.com
Za kraj bivanja je navedel: Chile
Starost:40
Poklic:Resources
Interesi:Diet, exercise
Ker parametri ustrezajo pojavljanju spam botov, IP pa kaže na ARNES se čutim dolžnega, da vas o neobičajnem dogodku obvestim, saj menim, da se gre za okužen računalnik, ki ga zlorabljajo za proxy.
lp Darko Volk Admin s5tech.net
No tole se še da videti. Če spremljate novoprijavljene oziroma zadnjega prijavljenega, boste hitro opazili, da nekateri hitro izginejo. Večidel zato, ker njihov IP pri prijavi ne ustreza ostalim navedenim podatkom, pa še to po tem ko se nekaj dni ne predstavijo.RaInfFiMa je napisal/-a:Hm, iz te teme je zanimivo, razvidno, koliko je zadaj dela in časa, ki ga običajni uporabniki foruma ne vidimo, da je forum tak kot je.
Vrni se na Nov uporabnik se predstavi
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost