VolkD je napisal/-a:Točno kaj počnem bom opisal kasneje ( je pa to na sliki lep primer).
VolkD je napisal/-a:..., kasneje pa še eno obliko merge sorta.
Kot da računalnik gleda samo številke, črke ga sploh ne brigajo.VolkD je napisal/-a:V čem je problem ?
Japonci so pameten narod. Tranzistorje NPN in PNP takoj ločijo že po barvi. NPN (2SD...) so navadno črni, PNP (2SB...) pa zeleni. Tudi drugi se včasih držijo tega sistema, kar veliko olajša delo s takimi tranzistorji.VolkD je napisal/-a:Mimogrede, a ste opazili, da je največ zelenih ohišij ravno v skupini 2SB tranzistorjev ?
Prav ima seveda računalnik, ampak to, da je vsiljivec prišel v naše območje ni nič hudega, saj bo zdaj pravilno sortiran.DusanK je napisal/-a:Računalnik je prepameten, ker med 2SB najde 2SD799 vsiljivca... pasjansa karte se premešajo ponovno.
VolkD je napisal/-a:Računalnik nam teh naših 10 tranzistorjev ( elementov) vrne posortirano tako kot je na fotografiji.
Deluje nekako čudno, saj so taki tranzistorji, ki imajo številke 1000 in več, prej od tistih, ki imajo številko manjšo od 1000. Ampak na četrtem mestu oznake je enica, ki je manjša od recimo sedmice. In prav je tako, le mi se moramo naučiti, da je vse skupaj ena sama oznaka.
Še bolj nerazumljivo za človeško glavo je, ko imamo recimo tranzistorje z oznako BD161, BD162, BDW53, BDX53.
Če človeku zelo hitro postane jasno, da so najprej številke potem pa črke, potem je treba reči, da so mnogim črke, ki jih niso vajeni kar problematične. Velika večina ljudi bo rekla, pa saj je zgornji niz že posortiran.
No računalnik bo to razvrstil drugačeBD161, BD162, BDX53, BDW53.
Ta razlaga je pomembna. To pa zato, ker se bomo v resničnem življenju srečali z resničnimi tranzistorji, ki jih bo treba poiskati v povsem resničnem svetu. In če so naša pričakovanja drugačna od tega kar nam ponudi računalnik, potem imamo problem in to kljub temu, da je v resnici vse korektno sortirano.
Zatipkal sem se. Pravzaprav ne zatipkal, ampak sem naredil copy/paste napačnih vrstic.DusanK je napisal/-a:Moj računalnik v Excelu (SLO-2010) drugače posortira kot tvoj ali pa si se zatipkal:
VolkD je napisal/-a:Na zgornji fotografiji vidimo cel kup škatel z vrečkami. Pravzaprav škatel sploh nebi smeli gledati.
Kje si to poslikal, pri tebi doma ali lani v Pordenonu?VolkD je napisal/-a:Pri meni in mojih TO-220 je tole videti nekako takole.
Jakey je napisal/-a:Ni direktno sortiranje, semizdi da pa paše v to temo: kolikšen delež elektronike si uspel že razdreti, posortirati in pospraviti?
Ne. Tisto je še vse celo. Tako kot je bilo.Jakey je napisal/-a:(predvidevam, da si se lotil pospravljanja tistih škatel PCBjev?)
Zakaj je tako pomembno, da je malo tranzistorjev v skupini
VolkD je napisal/-a:Jaz bom tudi izločal posamezne elemente in jih umikal v vrečke/škatle. No moj kriterij je ta, da bom umaknil tiste, ki imajo v posortirani množici že narejeno vrečko. Torej mi zanje ne bo treba iskati pdf-ja, vpisovati vseh podatkov,... samo količino bom povečal.
Slabost tega je, da mi bodo na koncu ostali samo taki, ki jih v moji zbirki do sedaj še ni.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost